Connect with us

Σαμιακά

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ συγχαίρει τους επιτυχόντες νέους συνοριακούς φύλακες σε Έβρο και νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Published

on

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων ( Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. )  συγχαίρει τους επιτυχόντες νέους συνοριακούς φύλακες που εισάγονται στην Ελληνική Αστυνομία με τις δύο προκηρύξεις σε Έβρο και νησιά του Βορείου και Νοτίου  Αιγαίου.

Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ψυχοτεχνικών τεστ και αθλητικών δοκιμασιών, αναμένεται πλέον η εισαγωγή των επιτυχόντων στις Σχολές Διδυμοτείχου και Κομοτηνής  της Π.Ε. Έβρου και νησιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου αντίστοιχα, για την βασική τους εκπαίδευση.

Από την προκήρυξη για πρόσληψη 400 Συνοριακών Φυλάκων αορίστου χρόνου για την Π.Ε. Έβρου, αυτοί μετά την βασική τους εκπαίδευση θα τοποθετηθούν στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και της Δ.Α. Ορεστιάδας.

Αντίστοιχα, από την προκήρυξη για την πρόσληψη 800 Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου για τις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω και νήσων Λέρου, Σύμης, Καλύμνου και Μεγίστης, μετά τη βασική τους εκπαίδευση στην Σχολή  της Κομοτηνής, θα επανδρώσουν τις Yπηρεσίες Διαχείρισης Μετανάστευσης αλλά και ΠΡΟ.Κ.Ε.Κ.Α. των ανωτέρω νησιών.

Μία πολυετή προσπάθειά μας για την πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων μετά από 18 έτη για πρώτη φορά, ευόδωσε και σε λίγο καιρό οι νέοι συνοριοφύλακες θα εισαχθούν στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας για την βασική τους εκπαίδευση.

Η προσπάθεια μας στιγματίστηκε από την απαξίωση του θεσμού της συνοριακής φύλαξης τόσο από την πολιτεία όσο όμως και εκ των έσω, σε μια περίοδο που η ενίσχυσή του ήταν απαραίτητη.  Επιμείναμε στην αναγκαιότητα  της εξειδίκευσης και στην αναβάθμιση του θεσμού.

Σήμερα για πρώτη φορά η πολιτεία αποδεικνύει εμπράκτως πως οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Διαχείρισης Μετανάστευσης ενισχύονται πραγματικά με νέο προσωπικό. Θα επιμείνουμε στην συνέχιση αυτής της  αναβάθμισης των Υπηρεσιών και ενίσχυσης του με νέους συνοριακούς φύλακες όπου αλλού είναι απαραίτητοι.

Έχουμε αποδείξει πως οι συνοριακοί φύλακες  είναι πλέον αναγκαιότητα  και η αγάπη του κόσμου στο θεσμό το επιβεβαιώνει. Επενδύσαμε στη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και με το έργο μας την κερδίσαμε. Μας τιμά ιδιαίτερα πως συγκαταλεγόμαστε πλέον στα όνειρα και τις επιθυμίες του επαγγελματικού προσανατολισμού της νέας γενιάς.

Τους ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας, καλή σταδιοδρομία, υγεία και δύναμη στο νέο τους επαγγελματικό προσανατολισμό που περιβάλλεται ιδιαίτερα από αρχές, αξίες και υψηλό φρόνημα για την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας.

 

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Προσοχή εφιστά η Πυροσβεστική Σάμου για την καύση γεωργικών υπολειμμάτων

Published

on

By

Έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί με τις πυρκαγιές, ακόμα και τώρα, έκανε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαμου, Αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά πυρκαγιάς που έχουν παρατηρηθεί στην ύπαιθρο, λόγω  της καύσης γεωργικών υπολειμμάτων.

Ο κ. Μιαούλης αναφέρει

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Υπηρεσία μας καλείται σχεδόν σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται από αμέλεια.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται μια αύξηση στην εκδήλωση πυρκαγιών προερχόμενη κατά κύριο λόγο από καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων, σε σημεία τα οποία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς πνέοντες ανέμους στην ευρύτερη περιοχή της Π/Ε Σάμου, προσαυξάνουν σημαντικά την επικινδυνότητα ταχείας επέκτασης με ταυτόχρονη πρόκληση σημαντικών καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον και όχι μόνο.

Επιπλέον, τονίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η καύση γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται κατά την παρούσα χρονική περίοδο, μόνο εφόσον ο ενεργών αυτής προβεί στην λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων.

Ύστερα από τα ανωτέρω, απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους του Νησιού, ώστε να επιδείξουν την μέγιστη προσοχή για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία μας, σε διαφορετική περίπτωση, υποχρεούται στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων»

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην περιοχή «Ξυλάκι»

Published

on

By

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή «Ξυλάκι» Καρλοβάσου, με την άμεση πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στη περιοχή από το πρώτο λεπτό βρέθηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Αντιπύραρχος Γιώργος Μιαούλης, για τον συντονισμό των ενεργειών, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος πολίτικης προστασίας της κοινότητας Καρλοβάσου ,Χρήστος Σακελλάρης και εθελοντές .

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-197 ημέρες ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-191 εβδομάδα ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή