Connect with us

Δήμος

«η Σάμος αλλάΖΕΙ» για το δημοτικό συμβούλιο

Published

on

Στα θέματα που συζητήθηκαν κατά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αναφέρεται η δημοτική παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ».

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Συνεδρίασε την Τετάρτη 21/10/20 το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου με τηλεδιάσκεψη, λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού μετά  την κατάταξη της Σάμου στην κατηγορία  3 (πορτοκαλί).

Η συνεδρίαση αυτή είχε  την ιδιαιτερότητα ότι πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη ευθύνης της Διοίκησης του Δήμου από τη Δημοτική Αρχή της πλειοψηφίας του Δημάρχου κ. Γ. Στάντζου και την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και  των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Η δημοτική παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ»  αφιέρωσε το χρόνο που είχε στο Δημοτικό Συμβούλιο για ερωτήσεις  που αφορούσαν την λειτουργία του Δήμου.

Α. Θέσαμε κατά πρώτον την κατάρτιση και ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Ανατολικής Σάμου που εκτιμούμε ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά (η πρόβλεψη του νόμου ήταν σε ένα εξάμηνο να έχει ψηφιστεί) με αποτέλεσμα να δημιουργεί δυσλειτουργίες και αναποτελεσματικότητα στο Δήμο μας, γιατί το υπάρχον προσωπικό είναι πολύ λίγο σε σχέση με τις ανάγκες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας.

Προτείναμε:

1.      Να συμπεριλάβει η Δημοτική Αρχή το σύνολο των πραγματικών αναγκών σε απαιτούμενο προσωπικό, τόσο στις απαραίτητες  ειδικότητες όσο και σε αριθμό για την εύρυθμη και αποτελεσματική  λειτουργία του Δήμου, έτσι ώστε ο Δήμος μετά να προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις και κάλυψη όλων των θέσεων του ΟΕΥ με μόνιμο προσωπικό.

2.      Το σχέδιο του ΟΕΥ να παρουσιαστεί στις δημοτικές παρατάξεις για εμπλουτισμό πριν ψηφιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή και κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Β)  Εκτιμούμε ως θετικό πρώτο βήμα την λειτουργία του 5ψήφιου αριθμού (15109) και της διαδικτυακής εφαρμογής αναγγελίας  προβλημάτων του Δήμου. Από την άλλη μεριά η ιστοσελίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου μετά από ένα χρόνο λειτουργίας παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις.

Προτείναμε:

1.      Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στο οποίο υπάρχει  ειδική πρόσκληση στον τομέα «Έξυπνες πόλεις» ο Δήμος μας να υποβάλει προτάσεις για ένταξη σε ψηφιακές εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Δήμων, εφαρμογές που ήδη υπάρχουν σε αρκετούς δήμους της χώρας, με πρωτοπόρο το Δήμο Τρικάλων εδώ και πολλά χρόνια.

2.      Η ιστοσελίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου ( https://www.islandofsamos.gr/)  να επικαιροποιηθεί και να εμπλουτιστεί και να είναι το κύριο ενημερωτικό μέσο του Δήμου για τους πολίτες του, με πλήρη και έγκαιρη ανάρτηση όλων των αποφάσεων οργάνων (δημοτικού συμβουλίου, επιτροπών, κοινοτικών συμβουλίων ακόμη και δημοτικών παρατάξεων), των διοικητικών αποφάσεων, των συμβάσεων και των προσλήψεων που συνάπτει ο Δήμος, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια, ενημέρωση, λογοδοσία και να προκύπτει ο αρμόζων δημοκρατικός έλεγχος.

Γ) Πριν λίγες μέρες αποστείλαμε Ανοιχτή Επιστολή στους Προέδρους και Κοινοτικούς συμβούλους, όπου μεταξύ άλλων ενημερώναμε και ζητούσαμε την δυνατότητα που έχουν  οι Πρόεδροι Κοινοτήτων, με την Πάγια Προκαταβολή,  να έχουν ένα μικρό προϋπολογισμό για να εκτελούν  μικροσυντηρήσεις και εργασίες στα χωριά τους, πληρώνοντας τις μικρές δαπάνες.

Είναι θετικό ότι χθες αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η ενεργοποίηση  της Πάγιας Προκαταβολής των Κοινοτήτων και είναι στο χέρι των Προέδρων να αναλάβουν την ευθύνη και να αποδείξουν ότι μπορούν να προγραμματίζουν και να υλοποιούν συντηρήσεις και μικροέργα στα χωριά τους  και να διαχειρίζονται προϋπολογισμούς και χρήματα  και να μην είναι επαίτες,  παρακαλώντας τον Αντιδήμαρχο ή το Δήμαρχο. Υπόψη ότι το ποσό της πάγιας προκαταβολής της κάθε κοινότητας, όταν εξαντλείται το εγκεκριμένο ποσό και τακτοποιείται λογιστικά μπορεί και ανανεώνεται.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Σύσκεψη των Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Σύσκεψη των Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καρλοβάσου.

Τα θέματα της ατζέντας αφορούσαν την επίσπευση των διαδικασιών για την επίλυση  των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί μετά τα δύο καταστροφικά φαινόμενα που χτύπησαν το νησί μας αλλά και οι  εξελίξεις στο επικείμενο πρόβλημα της πανδημίας που έχει αναστατώσει  ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα .

Με κοινή επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς αιτήθηκαν  την λήψη πρόσθετων και έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19  λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων που σημειώθηκαν το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Η προστασία της Σαμιακής  κοινωνίας και η ανοικοδόμηση του τόπου είναι η από κοινού προτεραιότητα των Δημάρχων.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή