17.8 C
Σάμος
26/02/2024
Δήμος

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για το νέο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Δελτίο τύπου για το νέο ΚΥΤ Σάμου στη θέση Ζερβού και την κατάργηση του hotspot στο Βαθύ εξέδωσε η δημοτική κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ».

Η παράταξη αναφέρει:

15 Ιουλίου – Σε  ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, παρουσία πρωθυπουργού Κ.  Μητσοτάκη, Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου και αρμόδιων  υπουργών  για το προσφυγικό αποφασίστηκε:

«ολοκλήρωση των εργασιών για το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο, ώστε να διασφαλισθούν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και του μετανάστες»

.21 Ιουλίου – Προγραμματικές δηλώσεις  Γ. Κουμουτσάκου, αναπλ. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική: «…προχωράμε στη δημιουργία νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης- το χει ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά πρέπει να γίνει, ώστε να απαλλαχθεί ο αστικός ιστός της πρωτεύουσας της Σάμου, που αυτή τη στιγμή μοιάζει με πολιορκημένη πόλη…»

Καλωσορίζουμε τους νέους κυβερνητικούς παράγοντες στην σκληρή πραγματικότητα της διαχείρισης του προσφυγικού/μεταναστευτικού στο νησί μας και στην εφαρμογή  και τήρηση διεθνών συμβάσεων και υποχρεώσεων της χώρας μας.

Οι εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου και οι Δημοτικές/Περιφερειακές στις 26 Μαΐου & 2 Ιουνίου  πέρασαν. Ο σαμιακός λαός έδωσε την ετυμηγορία του και ιδιαίτερα οι συνδημότες μας, του Δήμου Ανατολικής Σάμου, μπορούν τώρα να δουν ποιοι τους έλεγαν την αλήθεια προεκλογικά και ποιοι τους κορόιδευαν και τους υφάρπαξαν την ψήφο τους.

Επισυνάπτουμε τις απόψεις της δημοτικής μας κίνησης «η Σάμος αλλάΖΕΙ» για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, που καταθέσαμε με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στις 8 Απριλίου, για να θυμηθείτε τι λέγαμε εμείς και τι λέγανε προεκλογικά όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ σε μαζώξεις και συνάξεις στους Μυτιληνιούς.

Τις  καθαρές μας θέσεις για το προσφυγικό/μεταναστευτικό  που υπερασπιστήκαμε  προεκλογικά τις καταθέτουμε  και τώρα για την συγκέντρωση που καλείται στις 24 Ιουλίου στους Μυτιληνιούς.

(συνημμένο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

 

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 “Η Σάμος αλλάΖΕΙ”

Σάμος 8/4/2019

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση των 6 υποψηφίων δημάρχων για το προσφυγικό

 

Μετά από πρωτοβουλία – πρόσκληση του κ. Γεωργίου Στάντζου, επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου συνάντηση και των 6 υποψηφίων δημάρχων στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, ενόψει της επίσκεψης του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΥΜΕΠΟ) κ. Βίτσα στη Σάμο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο ΥΜΕΠΟ θα έρθει τις επόμενες ημέρες στη Σάμο για την οριστική δρομολόγηση λύσεων στο προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα.

Στη συζήτηση έγινε ανταλλαγή των γνωστών απόψεων των εξ (6) επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι δεν υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης, ώστε να παρουσιαστεί ενιαία στον ΥΜΕΠΟ.

Από τη μεριά του Νίκου Ζάχαρη, επικεφαλής  της Δημοτικής Κίνησης «η Σάμος αλλάΖΕΙ» υποστηρίχθηκε η απαίτηση προς τον ΥΜΕΠΟ κ. Βίτσα για άμεση δρομολόγηση λύσεων:

Α) Να ληφθεί η απόφαση για μετεγκατάσταση του ΚΥΤ στη περιοχή Ζερβού, όπου έχει εξευρεθεί κατάλληλη έκταση, μετά από ανοιχτή πρόσκληση  προς ιδιοκτήτες και έχει τη δυνατότητα να κατασκευαστεί μια σύγχρονη Δομή το πολύ 1000 ατόμων, για την προσωρινή εγκατάσταση και διαμονή των εισερχομένων προσφύγων/μεταναστών.

Β) Η νέα Δομή, να παρέχει αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με πλήρη πρωτοβάθμια υγειονομική υποστήριξη στους διαμένοντες και ενισχυμένες υπηρεσίες ασύλου για γρήγορη εκδίκαση των υποθέσεων.

Γ) Άμεσα να απεγκλωβιστούν από το υφιστάμενο Hotspot (πάνω από την πρωτεύουσα) και να μετακινηθούν στην ηπειρωτική χώρα οι υπεράριθμοι πρόσφυγες/μετανάστες και να παραμείνουν το πολύ  700 άτομα, όσα είναι ο αριθμός  της δυναμικότητάς του.

Δ) Με τη λειτουργία της νέας Δομής στη Ζερβού να καταργηθεί οριστικά το υφιστάμενο Hotspot (με μετακίνηση των οικίσκων), να παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όλη η έκταση στο Δήμο Ανατολικής Σάμου και να δοθεί χρηματοδότηση για να εκπονηθούν μελέτες για δημιουργία στο χώρο αυτό υποδομές άθλησης και νεολαίας.

Οποιοδήποτε άλλο διεκδικητικό πλαίσιο, που δημιουργεί ψευδαίσθηση και υποσχέσεις για κανένα hotspot στο νησί καθώς και η πρόταση για εκ νέου αναζήτηση χωροθέτησης της νέας Δομής, στην ουσία  δεν επιζητεί λύση, αλλά συντηρεί και διαιωνίζει την ύπαρξη του υφιστάμενουhotspot.

Related posts

Β. Αιγαίο: Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ ο Αλέξανδρος Λυμπέρης

admin

ΑΝΑ.Σ.Α: Παρακολουθούμε και παρεμβαίνουμε αυτόνομα και δημιουργικά δίχως αποκλεισμούς και εξωθεσμικές δεσμεύσεις

admin

28 Φεβρουαρίου η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Βασίλης Κοσμάς για Λογοδοσία: Καταγγέλλουμε μεθόδευση – Η νέα δημοτική αρχή δεν έχει κάνει καλό ποδαρικό

admin

Οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου: Ναι στη δημιουργία πειραματικών λυκειακών τάξεων με προϋποθέσεις

admin

Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου 

admin

Πρώτη ήττα – Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ο Δήμος Δυτικής Σάμου

admin

Ο Δήμος Ζιντελφίνγκεν δώρισε Πυροσβεστικό όχημα στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

admin