Connect with us

Δήμος

«η Σάμος αλλάΖΕΙ» – Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση συζήτησης θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Published

on

Σε διαμαρτυρία προχώρησε η δημοτική παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ» λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στο να συζητηθούν θέματα που έχει προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, όπως το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την “Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών” αλλά και το θέμα στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Ζάχαρης, αναφέρει:

Υπόψη κ. Κολλάρο

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου

κ. Πρόεδρε,

Διαμαρτυρόμαστε ως Δημοτική Παράταξη “η Σάμος αλλάΖΕΙ” γιατί από τις 9/3/2021 σας είχαμε, ως Δημοτική Παράταξη, υποβάλλει 2 θέματα με έγγραφες εισηγήσεις για συζήτηση σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο
και με λύπη μας βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη, κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του Δημ. Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου

Νίκος Ζάχαρης
δημοτικός σύμβουλος
επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “η Σάμος αλλάΖΕΙ”

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΣ «ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ»

Η βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι η κατάργηση κάθε ίχνους απλής αναλογικής και η δημιουργία ενός υπερπλειοψηφικού εκλογικού συστήματος, το οποίο αλλοιώνει τη λαϊκή βούληση και δημιουργεί Δημάρχους μειοψηφίας με το 43% και με πλαστή πλειοψηφία 60% σε δημοτικούς συμβούλους. Η πρώτη παρατήρηση μας είναι ότι αυτός ο εκλογικός νόμος συντηρητικοποιεί το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για σύστημα που δοκιμάστηκε πριν λίγα χρόνια (με 42% εκλογή το 2006) και ο Καλλικράτης το άλλαξε με το 50% συν ένα, με την ισχυρή βούληση στο πρόσωπο και στο πρόγραμμα του Δημάρχου. Θα έπρεπε η Αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση να δουν θετικές ευρωπαϊκές εμπειρίες και καλές πρακτικές εφαρμογής συστημάτων απλής αναλογικής στην Ευρώπη και να τις ενσωματώσουν στο δικό μας εκλογικό σύστημα, με στόχο διαχρονικά να εκφράζεται η λαϊκή βούληση, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίζεται και το ζήτημα της κυβερνησιμότητας.

Πολύ σοβαρές διαφωνίες υπάρχουν και από το Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδας. Σε μια σύγχρονη, πολυεπίπεδη, δυνατή Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πρώτο κύτταρο της Δημοκρατίας, οι Κοινότητες, αποτελούν τη βάση αποτελεσματικής διαχείρισης των τοπικών προβλημάτων. Αυτό ακυρώνεται με τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το νομοσχέδιο το ζήτημα των Τοπικών Κοινοτήτων, είτε με την κατάργηση τους όπου προτείνεται η κατάργησή τους είτε με τη μείωση του αριθμού των κοινοτικών συμβούλων είτε με την πρόταση οι τοπικές κοινότητες και οι υποψήφιοί τους να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου. Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση, η οποία το λιγότερο δεν ενθαρρύνει την συμμετοχή των πολιτών στην συσπείρωση που απαιτείται γύρω από τα τοπικά τους προβλήματα. Παραταξιοποιεί, από το πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου μέχρι και τον τελευταίο υποψήφιο στη πιο μικρή κοινότητα, όλη την πυραμίδα της αυτοδιοίκησης.

Σε ότι αφορά στις μικρές παρατάξεις το όριο εισόδου του 3% συνδυασμένο με την ανάγκη να έχουν οι συνδυασμοί αυτοί στο 100% ή στο 80% των κοινοτήτων υποψηφίους, εκ των πραγμάτων, καταργεί την είσοδο τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και μ αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά δημιουργεί ένα τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας.

Αυτό το νομοθέτημα μπορεί να περιμένει να συζητηθεί αργότερα, αφού πρώτα λυθούν τα ζητήματα των αρμοδιοτήτων και πόρων της Αυτοδιοίκησης. Να προηγηθεί η Διοικητική Μεταρρύθμιση του Κράτους που θα ενισχύει τον επιτελικό του ρόλο και θα ενδυναμώνει το ρόλο των Δήμων και της Αυτοδιοίκησης στην παροχή των υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, στην ανάπτυξη της χώρας και στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Προτείνουμε να ζητήσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο την μη ψήφιση του νομοσχεδίου και να ανοίξει μια συζήτηση για βελτιώσεις και βέβαια για συμφωνίες, ει δυνατόν, για ένα σύστημα που θα έχει διαχρονικότητα, αφομοιώνοντας καλές ευρωπαϊκές πρακτικές συστημάτων απλής αναλογικής και μετά να καταλήξουν, με συναίνεση της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, σε ένα νομοσχέδιο για την εκλογή των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό και εθνικό έργο που έγινε στα νησιά μας τα μεταπολεμικά χρόνια. Ας είναι καθαρό ότι η δημιουργία και ο καταμερισμός του σε όλο το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου ήταν εθνική επιλογή, ενισχύει την περιοχή με εξειδικευμένους επιστήμονες οι οποίοι, όταν τους δοθεί η ευκαιρία, μπορούν να συμβάλουν στην ουσιαστική στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (που λειτουργεί τα τελευταία 34 χρόνια και στην Σάμο – αρχικά με ένα τμήμα Μαθηματικών τώρα με 3 τμήματα-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ) έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις, απέκτησε αναγνωρισιμότητα στη Διεθνή Ακαδημαϊκή Κοινότητα, τόσο για τα προπτυχιακά όσο και τα μεταπτυχιακά του τμήματα. Επίσης για το ερευνητικό του έργο και τις συνεργασίες του στον Ελληνικό και Διεθνή επιστημονικό χώρο. Οι απόφοιτοι του έχουν εξαιρετική επαγγελματική ή/και ακαδημαϊκή διαδρομή σε τομείς καινοτομίας και σε κρίσιμα για την ανάπτυξη των νησιών μας πεδία, όπως το περιβάλλον, η ωκεανογραφία, η γεωγραφία, η πολιτιστική τεχνολογία, ο τουρισμός, τα μαθηματικά, τα πληροφοριακά και επικοινωνιακά συστήματα, ο σχεδιασμός προϊόντων, η διατροφολογία κλπ.

Ενισχύει κοινωνικά, πολιτισμικά και οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες των νησιών και με τη διαμονή νέων ανθρώπων που δίνουν ζωή στα νησιά μας όλο το χρόνο, μάλιστα κάποιοι από αυτούς αποφασίζουν να μείνουν στον τόπο μας μόνιμα και μετά από τις σπουδές τους.

Συμβάλλει μέσω των φοιτητών, των γονιών και των φίλων τους, στη ζωντανή διαφήμιση των νησιών μας σ΄ όλη την Ελλάδα (πολλά τα παραδείγματα γονιών που και όταν πια τα παιδιά τους τελειώνουν τις σπουδές τους, συνεχίζουν να έρχονται για διακοπές εδώ).

Συμβάλλει πολλαπλά στην οικονομική τόνωση των τοπικών κοινωνιών (ενοικίαση σπιτιών, αγοραστική κίνηση επιχειρήσεων παντός είδους).

Δίνει την ευκαιρία σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες να σπουδάσουν τα παιδιά τους στον τόπο τους χωρίς να επιβαρυνθούν με τα υπέρογκα έξοδα μιας εγκατάστασης ενός φοιτητή σε άλλο Πανεπιστήμιο της χώρας μας.

Comments

comments

Δήμος

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανατ. Σάμου για την ανακοίνωση του ΤΕΕ

Published

on

By

Δήμος Ανατολικής  Σάμου

Πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου

 

Το ΤΕΕ Σάμου την Παρασκευή 16  Απριλίου εξέδωσε  ανακοίνωση  στην οποία με περισσή ευκολία, εντελώς επιφανειακά και αποσπασματικά απομονώνεται  και επί της ουσίας  κατακρίνεται η απάντηση μου σε τοποθέτηση Δημοτικού συμβούλου κατά τη διάρκεια συζήτησης  του  θέματος  του βιολογικού της πόλης της Σάμου.

Πρώτιστα κύριε συντάκτη της ανακοίνωσης είναι  πασιφανές και ευκολονόητο ότι αναφερόμενος στους Πολιτικούς Μηχανικούς  αναφερόμουν στους  συναδέλφους σας εργολήπτες δημοσίων έργων που αποτελούν από τα 200 μέλη σας ένα ενεργό τμήμα του συλλόγου σας και οι οποίοι ως αναδοχοι ή υπεργολάβοι των αναδόχων εταιριών που ενεπλάκησαν στην κατασκευή του βιολογικού,  μελέτησαν και εκτέλεσαν  για λογαριασμό τους  έργα  κατασκευής και συντήρησης  κατά τα περελθόντα έτη γεγονός που πολύ καλά γνωρίζετε.

Σέβομαι και  εκτιμώ απεριόριστα του Πολιτικούς Μηχανικούς καθώς και όλους γενικά τους Τεχνικούς της Σάμου  με τους περισσότερους από τους οποίους λόγω επαγγέλματος έχω οικοδομήσει σχέσεις απολύτου εμπιστοσύνης άλλωστε είχα και έχω μέχρι σήμερα  άριστη και αγαστή συνεργασία.

Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να εκφράζω και να καταθέτω ελεύθερα τη γνώμη μου σε ένα δημοκρατικό όργανο όπως είναι το ΔΣ του Δήμου όταν μάλιστα αποδεδειγμένα  η μηδενική  λειτουργία του βιολογικού οφείλεται σε κακή, άστοχη και πλημμελή κατασκευή με ευθύνη  (   όπως άλλωστε και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει αποφανθεί)   των ανάδοχων εταιρειών και των υπεργολάβων σε συνδυασμό με την έλλειψη επίβλεψης και ελέγχου του έργου.

Εσκεμμένα απομονώνετε από το διάλογο την αναφορά μου στους Μηχανικούς γνωρίζοντας ότι στον βιολογικό μόνο μερικοί συνάδελφοι σας ενεπλάκησαν και όχι το σύνολο αυτών κατά συνέπεια οι αναφορές σας για το σεισμό και για τα κτίρια που άντεξαν στο σεισμό είναι άστοχη και  καμιά σχέση δεν έχει με τον βιολογικό. Επίσης κρίνω σκόπιμο να σας υπενθυμίσω , διότι γράφτε στο κείμενο το αντίθετο, ότι το ΤΕΕ Σάμου όπως άλλωστε οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και όλες οι Δημοτικές παρατάξεις κλήθηκαν και συμμετείχαν σε δύο συνεδριάσεις προκειμένου να ενημερωθούν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας για τον βιολογικό, μάλιστα εκφέρατε και καταθέσατε   και την επιστημονική σας γνώμη για την επίλυση του προβλήματος γεγονός που καταγράφεται στην ανακοίνωση σας. Γιατί λοιπόν στην αρχή της ανακοίνωσης σας λέτε ότι δεν κληθήκατε στη συνεδρίαση του ΔΣ  και ότι δεν σας ζητήθηκε η τεχνική σας άποψη;

Τέλος αναφέρετε ότι “όσα ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΣ είναι ψευδή, ανυπόστατα και στοχοποιούν  αδίκως έναν ολόκληρο κλάδο και ότι οφείλω να ανασκευάσω την τοποθέτηση μου”.

Ειλικρινά δεν είχα και δεν έχω  πρόθεση στοχοποίησης , ούτε πρόθεση να αποδώσω ευθύνες άλλωστε δεν είμαι αρμόδιος, άλλοι αποφασίζουν γιαυτό ( εσείς ως ΤΕΕ ασφαλώς και γνωρίζετε ποιοί ευθύνονται λόγω ειδικών τεχνικών γνώσεων)  κι αν εσείς καταλάβατε ότι σας στοχοποιώ, λάθος καταλάβατε άλλωστε ο καθένας καταλαβαίνει ότι του επιτρέπει η αντίληψη του.

Επαναλαμβάνω ότι στο διάλογο που είχα με συνάδελφο Δημοτικό σύμβουλο, του οποίου απομονώσατε απόσπασμα , φυσικά  δεν εννοούσα συλλήβδην όλους τους Πολιτικούς Μηχανικούς   αλλά όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο και  ιδιότητα εκτέλεσαν έργο σχετικό με τον βιολογικό της πόλης.

Με την ευκαιρία που μου δίνετε να σας επισημάνω ότι η Δημοτική μας παράταξη και ο Δήμος , έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στην Τεχνική του Υπηρεσία , στους μελετητές και στην επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώμη των Σαμίων Πολιτικών Μηχανικών πράττει πάντοτε αυτό που επιτάσσει αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

 

ΚΟΛΛΑΡΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανατολικής Σάμου για το βιολογικό

Published

on

By

Ανακοίνωση για την απόφαση αντικατάστασης του αγωγού του βιολογικού που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Στην…. «εύκολη λύση»!!! του (ξανά)σκαψίματος 3,3 χιλιομέτρων στη παραλιακή μέχρι το Καλάμι , προκειμένου να αντικατασταθεί ο άχρηστος  καταθλιπτικός αγωγός του βιολογικού καθαρισμού, οδεύει ο δήμος μετά την απόφαση που ψήφισαν οι παρατάξεις που συνασπίζονται στη δημοτική αρχή .

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Τετάρτη 14-4-2021) παρουσιάστηκε η μελέτη,  για τη  λεγόμενη  βέλτιστη λύση, η οποία εστίασε  μόνο στη λύση της αντικατάστασης, χωρίς να ασχοληθεί ουσιαστικά παρά μόνο αφοριστικά στη λύση του αυτοφερόμενου αγωγού που είχε εγκρίνει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο το 2018.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στη τοποθέτησή της επισήμανε μια σειρά ζητήματα τα οποία η μελέτη δεν μπήκε στο κόπο να …μελετήσει . Συγκεκριμένα: Απαξίωσε υποτιμητικά την μελέτη που ενέκρινε το 2018 το δημοτικό συμβούλιο και είχαν συντάξει οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Δεν έγινε ουσιαστική έρευνα για το υλικό του αυτοφερόμενου αγωγού. Αμφισβήτησε την τεχνική επάρκεια του υλικού, χωρίς να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία. Διαπίστωσε αυθαίρετα ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και υλικά σε περίπτωση βλάβης. Δεν αναζητήθηκε η διεθνής εμπειρία εφαρμογής του σε άλλες χώρες. Αναφέρθηκε με σιγουριά σε βλάβες που έχει υποστεί ο υπάρχων αγωγός λόγω του σεισμού χωρίς να βιντεοσκοπήσει εσωτερικά τον αγωγό.  Αποφάνθηκε ότι πιθανόν να χρειαστεί και αντικατάσταση τμημάτων του αγωγού, αποκρύπτοντας ότι υπάρχει ρομποτική τεχνολογία αποκατάστασης εσωτερικά ενός αγωγού που έχει παραμορφωθεί .

Η παράταξή μας επισήμανε ότι ήταν στοιχειώδης υποχρέωση των μελετητών να ασχοληθούν διεξοδικά και αναλυτικά με την λύση που ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, πριν την απορρίψει επαρκώς τεκμηριωμένα.

Κατόπιν τούτων η Λαϊκή Συσπείρωση –  με κριτήρια,  αφενός την βιώσιμη αποκατάσταση του αγωγού για την απρόσκοπτη λειτουργία του βιολογικού  και αφετέρου την αποφυγή του τεράστιου επιπλέον κόστους για την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης (κόστος που επίσης δεν υπολογίστηκε, γιατί η εν λόγω μελέτη αποφαίνεται ότι το έργο θα τελειώσει σε 3,5 μήνες) – διατύπωσε σοβαρές επιφυλάξεις και ψήφισε «παρών», στη πρόταση του δημάρχου να ολοκληρωθεί και να προκηρυχθεί η μελέτη του έργου με βάση τη λύση της αντικατάστασης.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου

«Σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες ,Σάββατο 17 Απριλίου 2021 ,στην περιοχή μεταξύ Κοντακαιίκων και Καρλοβάσου ,νιώθω την βαθιά υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς ,όλους τους εθελοντές πυροσβέστες από κάθε γωνιά της Σάμου.Η παρουσία τους από την πρώτη στιγμή μέχρι την λήξη του συμβάντος ήταν καθοριστική!

Ευχαριστώ επίσης τον συνάδελφο ,Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο ,για την κινητοποίηση όλων των εθελοντικών κλιμακίων του δήμου του αλλά και για την δική του παρουσία και συμπαράσταση!

Υπογραμμίζω ότι η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων :τοπικής αυτοδιοίκησης ,Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ,εθελοντικών κλιμακίων ,Αστυνομίας και Στρατού ,είχε σαν αποτέλεσμα να ελεγχθεί άμεσα η πυρκαγιά και να αποφύγουμε απώλειες ανθρώπων ,κατοικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

Επίσης ευχαριστώ τον Βουλευτή Ν.Σάμου κ.Στεφανάδη Χριστόδουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη για την βοήθεια τους.

Πρέπει να προβληματιστούμε εν όψη της αντιπυρικής περιόδου και όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία και την διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Παράλληλα οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση ,ώστε να μπορούμε όλοι μαζί σαν γροθιά ,να αντιμετωπίζουμε και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις που πιθανώς να απειλήσουν τον τόπο μας.»

 

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου

Αλέξανδρος Λυμπέρης

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά2 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή