16.7 C
Σάμος
24/03/2023
Σαμιακά

«η Σάμος αλλάΖΕΙ» – Η συμπεριφορά του Δημάρχου ενισχύει την ξενοφοβία και το ρατσισμό

Χθες είχαμε την επίσκεψη στη Σάμο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πικραμένου και του Συντονιστή για το μεταναστευτικό Υφυπουργού κ. Στεφανή για να υποδεχτούν στη Σάμο τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Αντόνιο Κόστα.

Δεν γνωρίζουμε τα της εθυμοτυπίας, αλλά όταν έρχεται στο νησί μας, έστω και ιδιωτικώς, ο πρωθυπουργός ξένης χώρας, όπως ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κ. Αντόνιο Κόστα, θα περιμέναμε η Δημοτική Αρχή να απευθυνθεί για συνάντηση μαζί του και να του εκθέσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί μας με το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Ένα πρόβλημα που ζητάμε η  ευρωπαϊκή ένωση να επιλύσει, όταν μάλιστα η Πορτογαλία και ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της  κ. Αντ. Κόστα είναι από τους πιο αλληλέγγυους στη χώρα μας, σε επίπεδο αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πικραμένος απαξίωσε να συναντηθεί με τη δημοτική αρχή, ως όφειλε, στο Δημαρχείο της πόλης μας, αλλά προτίμησε να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ στο κομματικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ κ. Στεφανάδη, ανακοινώνοντας την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, που επιστέγασμά της είναι το «η χώρα μας να πάψει να είναι ελκυστική για τους μετανάστες».

Ο Δήμαρχος κ. Γ. Στάντζος όφειλε να επιδιώξει,  έστω και απρόσκλητα, να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και να του υποβάλλει  το αίτημα του Δημοτικού μας Συμβουλίου για άμεσο και μαζικό απεγκλωβισμό από τη Σάμο των χιλιάδων προσφύγων/μεταναστών που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες στο καταυλισμό/φαβέλα δίπλα στην πόλη μας και διαταράσσεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης και της Σάμου.

Αντί για τα παραπάνω, είδαμε το Δήμαρχο κ. Στάντζο να έρχεται αντιμέτωπος με απαράδεκτο τρόπο (βρίζοντας και απωθώντας) με πρόσφυγες/μετανάστες, που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στην παραλιακή και στη  πλατεία και να μεταφέρουν το αίτημα, στους υψηλά ιστάμενους επισκέπτες της Σάμου, να μετακινηθούν από το νησί (κοινό αίτημα όλων μας)  στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρώπης.

Η συμπεριφορά  του Δημάρχου, εκτιμούμε ως δημοτική παράταξη, δεν τιμά το θεσμό του Δημάρχου, είναι ακραία, ενισχύει την ξενοφοβία και το ρατσισμό και δεν υπηρετεί την ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά πυροδοτεί το φόβο, την όξυνση, την αυτοδικία και την αντιπαράθεση  με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σε όλους τους τόνους διακηρύσσουμε να πρυτανεύσει η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, να διεκδικήσουμε ενωτικά και αγωνιστικά με το πλαίσιο που συναποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να μετακινήσει από τα νησιά και τη Σάμο τους χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική της είναι υπόλογη για τα ψέματα που είπε και το «θυσίασμα» των νησιών.

Νίκος Ζάχαρης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ»Γιάννης Αξιώτης, δημοτικός σύμβουλος

 

Related posts

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική λόγω δυνατών ανέμων στα νησιά μας

admin

Zητήθηκε μετακίνηση παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Ικαρίας σε αυτό της Σάμου

admin

Ποιες είναι οι Καλύτερες Τούρτες για τα Γενέθλια του Παιδιού σας

admin

Καταγγελία για περιστατικά δηλητηρίασης ζώων συντροφιάς στη Σάμο

admin

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρλοβάσου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου

admin

Έπεσε από σκαλωσιά εν ώρα εργασίας

admin

Θετική η Dodekanisos Seaways για προσέγγιση και στο λιμάνι του Όρμου Μαραθοκάμπου

admin

+πλευση ΑΜΚΕ – Διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις σε ακριτικά νησιά

admin

Συνάντηση της Ε.Σ.ΠΕ.Ε Σάμου με τον παραδίδοντα Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin