Connect with us

Δήμος

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ”: Μετατρέπουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε τεράστιες ανθρωποφυλακές προσφύγων-μεταναστών

Published

on

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 27 Αυγούστου παρευρέθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος επισκέφτηκε για 4η φορά τη Σάμο από την ανάληψη των καθηκόντων του στο επανασυσταθέν Υπουργείο.

Ο  κ. Μηταράκης μετά  την καθιερωμένη επίσκεψη στους θεσμικούς φορείς του νησιού, προφανώς στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και αποδοχής που τυγχάνει από τη Δημοτική αρχή του Δήμου μας και την Αντιπεριφέρεια Σάμου, ήρθε περιχαρής και με υπέρμετρη προστασία να ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτά που από καιρό έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση της ΝΔ για το προσφυγικό/μεταναστευτικό και υλοποιεί  βήμα-βήμα ο κ. Μηταράκης.

Στην τοποθέτηση τους τόσο ο Νίκος Ζάχαρης επικεφαλής όσο και ο Γιάννης Αξιώτης  της δημοτικής παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ» άσκησαν δριμεία, τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη κριτική και καταγγελία στα πεπραγμένα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και προσωπικά του Υπουργού κ. Μηταράκη στο τρίπτυχο ότι «ψεύδεταιπαρανομεί και εκβιάζει τη Σαμιακή κοινωνία».

Αναλυτικά:

ü  Τα ψέματα της ΝΔ, που προεκλογικά έλεγε ότι θα λύσει ως διά μαγείας το προσφυγικό/μεταναστευτικό  κατέρρευσαν   με τραγικό τρόπο, όταν παρέλαβαν στις 7/7/19 στο ΚΥΤ Σάμου 3300 άτομα και τους ανέβασαν στους 8500 το χειμώνα. Σήμερα ο Υπουργός πανηγυρίζει γιατί είναι περίπου 5000.

Υπενθυμίσαμε στον Υπουργό ότι συμπεριφέρεται όπως ο Χόντζας στη διδακτική ιστορία με το φτωχό που δεν χωρούσε να στεγάσει την οικογένειά του στο μικρό καλύβι και όταν διαμαρτυρόταν τον συμβούλευε να  προσθέτει διαδοχικά τις κότες, μετά τη κατσίκα, μετά το γουρούνι, μετά το και όταν οι κατάσταση έγινε αβίωτη τον συμβούλεψε να αφαιρέσει  το γουρούνι και το γάιδαρο και τότε η οικογένεια του φτωχού ένοιωσε καλύτερα!!

ü  Τα συνεχή ψέματα  ότι αρχικά τέλος Δεκέμβρη 2019, μετά τέλος Ιουνίου 2020 θα έχουν τελειώσει το νέο ΚΥΤ των 1200 θέσεων στη Ζερβού, θα μεταφέρουν τους υπεράριθμους στην ηπειρωτική χώρα και θα αρχίσει η μετεγκατάσταση και το κλείσιμο της απαράδεκτης «φαβέλας» της Σάμου, μεταφέρεται στο απροσδιόριστο μέλλον.  Τώρα υποσχέθηκε για τέλος Δεκεμβρίου 2020 με την προϋπόθεση ότι θα έχει κατασκευαστεί και η επαυξημένη Δομή των 3000+

Είναι κανένας που τον πιστεύει;

ü  Τα ψέματα ότι η νέα Δομή στη Ζερβού  θα είναι κλειστή, όταν με το ΦΕΚ της χωροθέτησης και κατασκευής στα 200 στρέμματα που ο ίδιος υπογράφει  στις 29/5/20, αναφέρει ότι οι Δομές είναι ανοιχτές: Προφανώς άλλα λέει σε μας εδώ και άλλα στην ΕΕ που ζητάει χρηματοδότηση.

ü  Παραβιάζει το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και τοποθετεί Διευθυντές της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου μετακλητούς υπαλλήλους – συμβούλους του, οι οποίοι δεν ορκίζονται στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους για να διαφυλάττουν το δημόσιο συμφέρον, αλλά υπακούουν μόνο στον Υπουργό και θα φύγουν μαζί του.

Τον έχει καταγγείλει η ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Μηχανικών του Δημοσίου.

ü  Παραβιάζει ωμά και κατάφωρα την πολεοδομική και περιβαλλοντική νομοθεσία σχετικά με τις χρήσεις γης για την οργάνωση οικιστικού χώρου, όταν  με τρεις γραμμές (!!!) σε ΦΕΚ χωροθετεί και δίνει άδεια κατασκευής σε 200 στρέμματα στη Ζερβού. Στοιχειωδώς ούτε μια Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην περιοχή Ζερβού δεν εκπόνησαν, όταν θα έχουμε διαβίωση 3000 ανθρώπων σε μια έκταση 245 στρεμμάτων.

Αν θέλει κάποιος να δημιουργήσει μια μικρή κτηνοτροφική μονάδα στην ίδια περιοχή θα χρειαστεί μελέτες, άδειες, εγκρίσεις και 1 χρόνο τουλάχιστον για να τα ετοιμάσει.

ü  Δημοπρατεί εξόφθαλμα παράτυπα, στις 30/7/20 με τη διαδικασία τους κατεπείγοντος και με κλειστή διαδικασία έργο ύψους 132,8 εκατομμυρίων € (!!) χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες μελέτες, εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις και μάλιστα με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ (χρήματα του ελληνικού λαού).

Είναι προφανές το δώρο σε τρεις φιλικές τους εταιρείες ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, οι οποίες πήραν από 1 εκ. €  τον Φεβρουάριο για τις περιφράξεις των επαγμένων εκτάσεων σε Λέσβο, Χίο, Σάμο.

ü  Αντί ο Υπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ να μεταφέρουν τους υπεράριθμους πληθυσμούς προσφύγων/μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, να ολοκληρώσουν άμεσα την κατασκευή της ήδη δημοπρατημένης Δομής των 1200 ατόμων στη Ζερβού, ώστε να γίνει η μετεγκατάσταση και να κλείσει το «κολαστήριο» της Σάμου

ü  Εκβιάζει ο Υπουργός τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους του Δήμου μας όταν ωμά και απροκάλυπτα λέγοντας «ή δεχόσαστε αυτά που εμείς, η κυβέρνηση της ΝΔ, σχεδιάζουμε ή αλλιώς δεν κλείνει η απαράδεκτη «φαβέλα»-ΚΥΤ που έχετε δίπλα και μέσα στην πόλη της Σάμου» με όλες τις αρνητικές συνέπειες ανασφάλειας που βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, αλλά και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης  των προσφύγων/μεταναστών.

ü  Γράφει στα παλιά του υποδήματα ο Υπουργός την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, που υπό το βάρος της ευθύνης και της αλληλεγγύης, με συντριπτική πλειοψηφία,  αποδεχθήκαμε να γίνει το νέο ΚΥΤ στη Ζερβού, όπως είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ [αρ. απόφ. 3215 ΦΕΚ 2759/19] για μετεγκατάσταση και λειτουργία του νέου ΚΥΤ στη θέση Ζερβού χωρητικότητας 1200 ατόμων με κατάργηση του υφιστάμενου.

Ήταν τόσο αναλυτική και τεκμηριωμένη η κριτική, που ο Υπουργός όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε, αλλά δεν απάντησε ούτε  στη δευτερολογία του επί των όσων καταγγείλαμε.

Τελικά αυτό που έμεινε είναι ότι ο Υπουργός κ. Μηταράκης και η κυβέρνηση τη Ν.Δ. επιμένουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτικών τους για μετατροπή των νησιών του ανατολικού Αιγαίου σε τεράστιες ανθρωποφυλακές  προσφύγων/μεταναστών.

Comments

comments

Δήμος

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανατ. Σάμου για την ανακοίνωση του ΤΕΕ

Published

on

By

Δήμος Ανατολικής  Σάμου

Πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου

 

Το ΤΕΕ Σάμου την Παρασκευή 16  Απριλίου εξέδωσε  ανακοίνωση  στην οποία με περισσή ευκολία, εντελώς επιφανειακά και αποσπασματικά απομονώνεται  και επί της ουσίας  κατακρίνεται η απάντηση μου σε τοποθέτηση Δημοτικού συμβούλου κατά τη διάρκεια συζήτησης  του  θέματος  του βιολογικού της πόλης της Σάμου.

Πρώτιστα κύριε συντάκτη της ανακοίνωσης είναι  πασιφανές και ευκολονόητο ότι αναφερόμενος στους Πολιτικούς Μηχανικούς  αναφερόμουν στους  συναδέλφους σας εργολήπτες δημοσίων έργων που αποτελούν από τα 200 μέλη σας ένα ενεργό τμήμα του συλλόγου σας και οι οποίοι ως αναδοχοι ή υπεργολάβοι των αναδόχων εταιριών που ενεπλάκησαν στην κατασκευή του βιολογικού,  μελέτησαν και εκτέλεσαν  για λογαριασμό τους  έργα  κατασκευής και συντήρησης  κατά τα περελθόντα έτη γεγονός που πολύ καλά γνωρίζετε.

Σέβομαι και  εκτιμώ απεριόριστα του Πολιτικούς Μηχανικούς καθώς και όλους γενικά τους Τεχνικούς της Σάμου  με τους περισσότερους από τους οποίους λόγω επαγγέλματος έχω οικοδομήσει σχέσεις απολύτου εμπιστοσύνης άλλωστε είχα και έχω μέχρι σήμερα  άριστη και αγαστή συνεργασία.

Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να εκφράζω και να καταθέτω ελεύθερα τη γνώμη μου σε ένα δημοκρατικό όργανο όπως είναι το ΔΣ του Δήμου όταν μάλιστα αποδεδειγμένα  η μηδενική  λειτουργία του βιολογικού οφείλεται σε κακή, άστοχη και πλημμελή κατασκευή με ευθύνη  (   όπως άλλωστε και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει αποφανθεί)   των ανάδοχων εταιρειών και των υπεργολάβων σε συνδυασμό με την έλλειψη επίβλεψης και ελέγχου του έργου.

Εσκεμμένα απομονώνετε από το διάλογο την αναφορά μου στους Μηχανικούς γνωρίζοντας ότι στον βιολογικό μόνο μερικοί συνάδελφοι σας ενεπλάκησαν και όχι το σύνολο αυτών κατά συνέπεια οι αναφορές σας για το σεισμό και για τα κτίρια που άντεξαν στο σεισμό είναι άστοχη και  καμιά σχέση δεν έχει με τον βιολογικό. Επίσης κρίνω σκόπιμο να σας υπενθυμίσω , διότι γράφτε στο κείμενο το αντίθετο, ότι το ΤΕΕ Σάμου όπως άλλωστε οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και όλες οι Δημοτικές παρατάξεις κλήθηκαν και συμμετείχαν σε δύο συνεδριάσεις προκειμένου να ενημερωθούν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας για τον βιολογικό, μάλιστα εκφέρατε και καταθέσατε   και την επιστημονική σας γνώμη για την επίλυση του προβλήματος γεγονός που καταγράφεται στην ανακοίνωση σας. Γιατί λοιπόν στην αρχή της ανακοίνωσης σας λέτε ότι δεν κληθήκατε στη συνεδρίαση του ΔΣ  και ότι δεν σας ζητήθηκε η τεχνική σας άποψη;

Τέλος αναφέρετε ότι “όσα ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΣ είναι ψευδή, ανυπόστατα και στοχοποιούν  αδίκως έναν ολόκληρο κλάδο και ότι οφείλω να ανασκευάσω την τοποθέτηση μου”.

Ειλικρινά δεν είχα και δεν έχω  πρόθεση στοχοποίησης , ούτε πρόθεση να αποδώσω ευθύνες άλλωστε δεν είμαι αρμόδιος, άλλοι αποφασίζουν γιαυτό ( εσείς ως ΤΕΕ ασφαλώς και γνωρίζετε ποιοί ευθύνονται λόγω ειδικών τεχνικών γνώσεων)  κι αν εσείς καταλάβατε ότι σας στοχοποιώ, λάθος καταλάβατε άλλωστε ο καθένας καταλαβαίνει ότι του επιτρέπει η αντίληψη του.

Επαναλαμβάνω ότι στο διάλογο που είχα με συνάδελφο Δημοτικό σύμβουλο, του οποίου απομονώσατε απόσπασμα , φυσικά  δεν εννοούσα συλλήβδην όλους τους Πολιτικούς Μηχανικούς   αλλά όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο και  ιδιότητα εκτέλεσαν έργο σχετικό με τον βιολογικό της πόλης.

Με την ευκαιρία που μου δίνετε να σας επισημάνω ότι η Δημοτική μας παράταξη και ο Δήμος , έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στην Τεχνική του Υπηρεσία , στους μελετητές και στην επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώμη των Σαμίων Πολιτικών Μηχανικών πράττει πάντοτε αυτό που επιτάσσει αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

 

ΚΟΛΛΑΡΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανατολικής Σάμου για το βιολογικό

Published

on

By

Ανακοίνωση για την απόφαση αντικατάστασης του αγωγού του βιολογικού που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Στην…. «εύκολη λύση»!!! του (ξανά)σκαψίματος 3,3 χιλιομέτρων στη παραλιακή μέχρι το Καλάμι , προκειμένου να αντικατασταθεί ο άχρηστος  καταθλιπτικός αγωγός του βιολογικού καθαρισμού, οδεύει ο δήμος μετά την απόφαση που ψήφισαν οι παρατάξεις που συνασπίζονται στη δημοτική αρχή .

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Τετάρτη 14-4-2021) παρουσιάστηκε η μελέτη,  για τη  λεγόμενη  βέλτιστη λύση, η οποία εστίασε  μόνο στη λύση της αντικατάστασης, χωρίς να ασχοληθεί ουσιαστικά παρά μόνο αφοριστικά στη λύση του αυτοφερόμενου αγωγού που είχε εγκρίνει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο το 2018.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στη τοποθέτησή της επισήμανε μια σειρά ζητήματα τα οποία η μελέτη δεν μπήκε στο κόπο να …μελετήσει . Συγκεκριμένα: Απαξίωσε υποτιμητικά την μελέτη που ενέκρινε το 2018 το δημοτικό συμβούλιο και είχαν συντάξει οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Δεν έγινε ουσιαστική έρευνα για το υλικό του αυτοφερόμενου αγωγού. Αμφισβήτησε την τεχνική επάρκεια του υλικού, χωρίς να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία. Διαπίστωσε αυθαίρετα ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και υλικά σε περίπτωση βλάβης. Δεν αναζητήθηκε η διεθνής εμπειρία εφαρμογής του σε άλλες χώρες. Αναφέρθηκε με σιγουριά σε βλάβες που έχει υποστεί ο υπάρχων αγωγός λόγω του σεισμού χωρίς να βιντεοσκοπήσει εσωτερικά τον αγωγό.  Αποφάνθηκε ότι πιθανόν να χρειαστεί και αντικατάσταση τμημάτων του αγωγού, αποκρύπτοντας ότι υπάρχει ρομποτική τεχνολογία αποκατάστασης εσωτερικά ενός αγωγού που έχει παραμορφωθεί .

Η παράταξή μας επισήμανε ότι ήταν στοιχειώδης υποχρέωση των μελετητών να ασχοληθούν διεξοδικά και αναλυτικά με την λύση που ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, πριν την απορρίψει επαρκώς τεκμηριωμένα.

Κατόπιν τούτων η Λαϊκή Συσπείρωση –  με κριτήρια,  αφενός την βιώσιμη αποκατάσταση του αγωγού για την απρόσκοπτη λειτουργία του βιολογικού  και αφετέρου την αποφυγή του τεράστιου επιπλέον κόστους για την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης (κόστος που επίσης δεν υπολογίστηκε, γιατί η εν λόγω μελέτη αποφαίνεται ότι το έργο θα τελειώσει σε 3,5 μήνες) – διατύπωσε σοβαρές επιφυλάξεις και ψήφισε «παρών», στη πρόταση του δημάρχου να ολοκληρωθεί και να προκηρυχθεί η μελέτη του έργου με βάση τη λύση της αντικατάστασης.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου

«Σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες ,Σάββατο 17 Απριλίου 2021 ,στην περιοχή μεταξύ Κοντακαιίκων και Καρλοβάσου ,νιώθω την βαθιά υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς ,όλους τους εθελοντές πυροσβέστες από κάθε γωνιά της Σάμου.Η παρουσία τους από την πρώτη στιγμή μέχρι την λήξη του συμβάντος ήταν καθοριστική!

Ευχαριστώ επίσης τον συνάδελφο ,Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο ,για την κινητοποίηση όλων των εθελοντικών κλιμακίων του δήμου του αλλά και για την δική του παρουσία και συμπαράσταση!

Υπογραμμίζω ότι η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων :τοπικής αυτοδιοίκησης ,Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ,εθελοντικών κλιμακίων ,Αστυνομίας και Στρατού ,είχε σαν αποτέλεσμα να ελεγχθεί άμεσα η πυρκαγιά και να αποφύγουμε απώλειες ανθρώπων ,κατοικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

Επίσης ευχαριστώ τον Βουλευτή Ν.Σάμου κ.Στεφανάδη Χριστόδουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη για την βοήθεια τους.

Πρέπει να προβληματιστούμε εν όψη της αντιπυρικής περιόδου και όλοι να συμβάλλουμε στην προστασία και την διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Παράλληλα οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση ,ώστε να μπορούμε όλοι μαζί σαν γροθιά ,να αντιμετωπίζουμε και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις που πιθανώς να απειλήσουν τον τόπο μας.»

 

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου

Αλέξανδρος Λυμπέρης

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-193 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος3 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Skyserv: Οι νέες κενές θέσεις εργασίας στον αερολιμένα της Σάμου

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά3 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή