15 C
Σάμος
01/12/2022
Δήμος

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ”: Ο σεισμός δεν είναι και σωσμός για τη Σάμο

Τα δύο χρόνια που συμπληρώθηκαν από τον καταστροφικό και φονικό σεισμό της Σάμου, θα προσφέρονταν για ένα απολογισμό, αν η Πολιτεία (Κυβέρνηση, δημόσιοι φορείς που ασχολούνται με τις φυσικές καταστροφές)  είχαν καταλάβει ότι στη Σάμο δεν συνέβη μια ακόμη φυσική καταστροφή, όπου με αργούς ρυθμούς και αυτοματισμούς θα δράσουν.

Δεν κατάλαβαν ότι ο σεισμός στο Σάμο θα αφήσει ανεξίτηλα για πολλά χρόνια το «πέρασμά» του, κάτι που προσπέρασε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με το «η Σάμος άντεξε».

Δυστυχώς, δεν το συνειδητοποίησαν ούτε οι τοπικοί μας άρχοντες ώστε να συγκροτήσουν ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διεκδίκησης (βουλευτής, Δήμοι, Περιφέρεια, παραγωγικές τάξεις και επιστημονικοί σύλλογοι) και να απαιτήσουν τη γρήγορη αποκατάσταση των καταστροφικών επιπτώσεων του σεισμού (σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές), αλλά και την διεκδίκηση και εκπόνηση με ευθύνη της Πολιτείας ενός ειδικού Προγράμματος Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης της Σάμου με οραματικό Σχεδιασμό, εξειδικευμένο Πρόγραμμα, επιπλέον προσδιορισμένους χρηματοδοτικούς Πόρους Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πέραν των υπαρχόντων οριζόντιων (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ) και εμπνευσμένη Διεύθυνση, ώστε να ισχύσει και στη Σάμο το ρηθέν «Σεισμός-Σωσμός».

 

Διαβάζοντας στο επετειακό μήνυμα (;;) του βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη για «την αμέριστη συμπαράσταση της Κυβέρνησης (πίστωση άνω των 135 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά για τη Σάμο», «οι πληγές επουλώνονται με γρήγορους ρυθμούς» και «η Σάμος προχωρά με αισιοδοξία στο μέλλον», ο Σαμιώτης που έχασε το σπίτι του εξοργίζεται  και όλοι εμείς λέμε ότι τελικά δεν έχει  επαφή με τα πραγματικά προβλήματα και πως επιλύονται, όταν ίσως δεν γνωρίζει ότι τα 97 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να «περάσουν» από την υποστελεχωμένη ΔΑΕΦΚ και ότι στα δύο χρόνια η απορρόφηση δεν έχει ξεπεράσει το 5%.

Και όχι κ. βουλευτά.

Ο άδικος «χαμός» δύο νέων παιδιών δεν είναι απλά πληγή προς «επούλωση» για τους δικούς τους, για τους φίλους και τους συμπατριώτες μας.

 

Related posts

Ο Γ. Στάντζος υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν

admin

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας Δήμων Σάμου με το Πολωνικό – Ελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρσοβίας

admin

Προβολή ντοκιμαντέρ: “Το ταξίδι του σύμπαντος”

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Συγκροτήθηκε 5μελης επιτροπή για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

admin

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου παραχωρεί χώρο του ΜΝΝΤΑ για να στεγαστεί η υπό δημιουργία εκπαιδευτική δομή στη Ξυλοναυπηγική Τέχνη

admin

Την Παρασκευή το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας στο στάδιο Καρλοβάσου

admin

25 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Ταξιδίου – World Travel Show “TT Warsaw 2022”

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα