28.3 C
Σάμος
01/07/2022
Δήμος

«η Σάμος αλλάΖΕΙ» στο Κοινοτικό Συμβούλιο Μυτιληνιών

Στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μυτιληνιών, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου, παρευρέθηκε, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ», Νίκος Ζάχαρης,  σημειώνοντας τα εξής:

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αναδείξαμε τις αδυναμίες της Δημοτικής Αρχής να στελεχώσει με προσωπικό τις Κοινότητες και παράλληλα να αποστέλλονται σε όλες τις παρατάξεις οι προσκλήσεις των συνεδριάσεων των Κοινοτικών Συμβουλίων καθώς και σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, εκ περιτροπής, να έρχονται τα Κοινοτικά Συμβούλια και να εκθέτουν τα προβλήματα και τις προτάσεις τους, γιατί θεωρούμε επιβεβλημένη θεσμικά  την επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με τις Κοινότητες.

 

Ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκληση  και παρευρέθηκα, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ», στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μυτιληνιών, την Τετάρτη 18 Μαΐου.

 Από τα θέματα που απασχόλησαν ιδιαίτερα το Κοινοτικό Συμβούλιο Μυτιληνιών είναι:

1.      Η  Αγροτική οδοποιία, που εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»,  σχεδιάστηκε και επιλέχθηκε από τη Δημοτική Αρχή, χωρίς να ενημερώσει και διαβουλευτεί με το Κοινοτικό Συμβούλιο Μυτιληνιών, απαξιώνοντας στην πράξη  το θεσμικό ρόλο της Κοινότητας και με βάση τα λεχθέντα έγινε με πελατειακά κριτήρια. Τα ίδια προφανώς έγιναν με όλες τις Κοινότητες του Δήμου, παρόλο που μιλάμε για περίπου 36 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας, που έπρεπε να  ρωτηθούν και να υποβάλλουν προτάσεις τα Κοινοτικά Συμβούλια.

2.      Το οδικό δίκτυο προς Μυτιληνιούς, αλλά και το εντός  του χωριού και η περιμετρική οδός Ραμπαϊδώνη έχουν  υποστεί  σημαντικές βλάβες και καθιζήσεις, κυρίως από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων μεταφοράς υλικών στο ΚΥΤ της Ζερβού. Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης υποσχέθηκε στον πρόεδρο Κοινότητας, ότι θα διαθέσει όσα  χρήματα απαιτούνται για να αποκατασταθούν τα προαναφερθέντα οδικά τμήματα.  Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από την υπόσχεση, αλλά τα χρήματα δεν έχουν δοθεί, οι μελέτες δεν έχουν εκπονηθεί και οι οδηγοί καταστρέφουν τα αυτοκίνητά τους και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.

3.      Θέσαμε στο Κοινοτικό Συμβούλιο το θέμα της σωστής λειτουργίας του Παλαιοντολογικού Μουσείου και Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, που επαναλειτουργεί φέτος μετά από 2 χρόνια που ήταν κλειστό και ζητήσαμε να γίνει σύσκεψη με τη διοίκηση του Ιδρύματος Ζημάλη για το μέλλον του Μουσείου.

Υποχρέωσή μας είναι να μεταφέρουμε τα αιτήματα των Κοινοτικών Συμβουλίων στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί τα παράπονα των προέδρων είναι ότι οι αποφάσεις τους δεν υλοποιούνται και ούτε καν παίρνουν απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή.

 

Η δημοτική παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ» επαναφέρει την πρόταση, όλες οι Κοινότητες της Σάμου να προχωρήσουν στη σύσταση και συγκρότηση του Δικτύου Κοινοτήτων Σάμου, κατά τα πρότυπα των γειτονικών μας νησιών της Λέσβου και της Χίου, ώστε να αποκτήσουν δύναμη και φωνή διεκδικητική.

Related posts

Κοινότητα Σαμίων: Στήριξη των επιχειρηματιών της Σάμου

admin

Δύο διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν για παραβάσεις των κανόνων καθαριότητας

admin

“Πόσα χρήματα διεκδίκησε και πήρε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου;”

admin

Σε λειτουργία το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Σάμο ο Δήμαρχος του Σεφερίχισαρ

admin

«Samia 2022» στην πόλη της Σάμου στις 17-19 Ιουλίου

admin

Γιορτές Κρασιού 2022

admin

Επίσκεψη του ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκου στο δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Δόθηκε προς χρήση η παιδική χαρά του δημοτικού κήπου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα