Connect with us

Δήμος

«η Σάμος αλλάΖΕΙ» – Όχι σε αναγκαστικές μετακινήσεις υπάλληλων στους νέους δήμους Σάμου

Published

on

H Δημοτική  κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ» λέει όχι σε αναγκαστικές μετακινήσεις υπάλληλων του δήμου Σάμου στους νέους δήμους Ανατολικής Σάμου & Δυτικής Σάμου.

Με το  ν. 4600/9-3-2019 έγινε η διάσπαση του ενιαίου Δήμου Σάμου με τη σύσταση δύο νέων Δήμων: το Δήμο Ανατολικής Σάμου και το Δήμο Δυτικής Σάμου. Στο άρθρο 155, του σχετικού νόμου (ν. 4600/19) σύστασης των δύο νέων δήμων, προβλέπονται τα βήματα μεταφοράς  του υπάρχοντος προσωπικού του ενιαίου δήμου Σάμου στους δύο συνιστάμενους δήμους.

Βασική θέση της Δημοτικής κίνησης «η Σάμος αλλάΖΕΙ» σχετικά με τη μεταφορά του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικού του ενιαίου Δήμου Σάμουείναι να τοποθετηθούν οι υπάλληλοι,σύμφωνα με την έγγραφη προτίμηση που έχουν καταθέσει, σε έναν από τους αντίστοιχους συνισταμένους δήμους και να ενταχθούν στους Μεταβατικούς Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας, με την ίδια σχέση εργασίας και σε αντίστοιχες – κατά κατηγορία, εκπαιδευτική βαθμίδα, κλάδο και ειδικότητα – θέσεις.

Στους  δύο συνισταμένους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου θα υπάρξουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό βασικών ειδικοτήτων,  ελλείψεις που θα δυσκολέψουν  τη εύρυθμη λειτουργία τους. Οι ελλείψεις αυτές προφανώς δεν καλύπτονται με αναγκαστικές μετακινήσεις προσωπικού  από τον ένα Δήμο στον άλλο, γιατί και ο ενιαίος Δήμος Σάμου είχε σε ορισμένες ειδικότητες έλλειμμα  προσωπικού και το «σπάσιμο» στα δύο του υφιστάμενου προσωπικού θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας,  ιδιαίτερα στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, που ορίζεται ως καθολικός διάδοχος του πρώην Δήμου Σάμου (αρ. 18, παρ. 8 του ν. 4623/9-8-19).

Πρότασή μας είναι οι νεοσύστατοι  Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου να ζητήσουν από το Υπουργείο Εσωτερικών να ενεργοποιηθεί  κατ’ εξαίρεση το πρόγραμμα κινητικότητας και να προσκαλέσουν σε ένα 15ήμερο, εντός του  Σεπτεμβρίου, να στελεχώσουν με το απαραίτητο αριθμητικά προσωπικό όλες τις θέσεις κατά κατηγορία, κλάδο, εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα, που έχουν ελλείψεις για να λειτουργήσουν αποδοτικά.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει και πάλι πλήρης στελέχωση, οι νέοι Δήμοι να προχωρήσουν σε άμεση προκήρυξη πρόσληψης νέου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, ώστε οι νέοι Δήμοι να είναι λειτουργικοί και έτοιμοι να αποδώσουν.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή και ιδιαίτερα οι αναγκαστικές μετακινήσεις, χωρίς και παρά τη θέληση υπαλλήλου, από το Δήμο Σάμου σε νεοσύστατο Δήμο θα προκαλέσει βλάβη στον οικογενειακό και οικονομικό προγραμματισμό του υπαλλήλου με αρνητικές συνέπειες στην εργασία του και στην υπαλληλική του εξέλιξη.

Comments

comments

Δήμος

Δήμος Δυτικής Σάμου. Έκτακτη συνεδρίαση για το μεταναστευτικό

Published

on

By

Εκτακτη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ωρα 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το έκτακτο θέμα των εξελίξεων στο μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί της Σάμου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ανέλαβαν υπηρεσία 9 μόνιμοι υπάλληλοι στο δήμο ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Στις 20 Νοεμβρίου 2019, στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης της Σάμου, ορκίσθηκαν, παρουσία του Δημάρχου, κ. Γεωργίου Στάντζου, του Αντιδημάρχου κ.  Γεωργίου Διονυσίου και του Προέδρου ΔΣ κ. Γεωργίου Κολλάρου και ανέλαβαν υπηρεσία οι εννιά (9) επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

Οι επιτυχόντες διορίσθηκαν σε κενές οργανικές θέσεις με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου οι οποίες ήταν δεσμευμένες κατά το άρθ.22 του μεταβατικού ΟΕΥ του Δήμου.

Ο δήμος καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους οι οποίοι θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες του Δήμου και θα στηρίξουν, με την καθημερινή και διαρκή παρουσία τους, τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, με βασικό μέλημα την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Yπό παραίτηση ο δήμαρχος Γιώργος Στάντζος και οι δημοτικοί σύμβουλοι

Published

on

By

«Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νοιώθω περήφανος που επί 2 ½ μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος», ανέφερε ο κ. Γιώργος Στάντζος κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που κατέληξε σε δύο προτάσεις. Η πρώτη πρόταση αφορά την παραίτηση του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων εφόσον η Κυβέρνηση επιμείνει στις θέσεις και δεν ανακαλέσει την απόφασή της για τη Σάμο η οποία έλαβε 24 θετικούς ψήφους και 2 αρνήσεις ψήφων από τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η 2η πρόταση η οποία κατατέθηκε από τον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Κώστα Τζίχα, αφορά πανσαμιακή κινητοποίηση και άλλες δράσεις η οποία ψηφίστηκε από το σύνολο των συμβούλων.

 Αύριο ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου αναμένεται να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσει την πρόθεση του ιδίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου να παραιτηθούν σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν ανακαλέσει τις αποφάσεις της που είναι επιζήμιες για τη Σάμο.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017