Connect with us

Σαμιακά

«Η Σάμος Μπροστά»: Ο αγώνας μας για την ένταξη και ολοκλήρωση έργων πνοής στη Σάμο δικαιώνεται – Ολοκλήρωση παιδικών χάρων

Published

on

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΝΟΗΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ

Η δέσμευση μας ότι το νησί μας χρειάζεται έργα με αντίκρισμα, πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα, επιδιώξεις με ουσία τώρα δικαιώνεται.  Η δημοτική αρχή  2014-2019 του Ενιαίου Δήμου Σάμου χωρίς να τρέχει πίσω από κονδύλια με αποσπασματικό αποτέλεσμα, με αδρές γραμμές, διαφάνεια, λογοδοσία αλλά και αναπτυξιακή προοπτική σχεδίασε το άμεσο μέλλον και υιοθέτησε στρατηγικές μέλλοντος που θα δώσουν αξία στον τόπο τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την ολοκλήρωση του έργου με τίτλο: Προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση 8 παιδικών χαρών του Δήμου Σάμου που περιλαμβάνει τις παιδικές χαρές του Μαραθοκάμπου, Αγίας Ζώνης Βλαμαρής, Πύργου, Άνω Βαθέος, Μυτιληνιών- Άγιος Γεώργιος, Ηραίου, Χώρας, Παγώνδα, Πλατάνου, Κουμαίκων και Μαυρατζαίων, ένα έργο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ προϋπολογισμού 210. 000,00 ευρώ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο για την συνεργασία και την παραχώρηση του χώρου στην Αγία Ζώνη Βλαμαρής προκειμένου να ολοκληρωθεί η παιδική χαρά.

Επίσης η Δημοτική αρχή του Ενιαίου Δήμου Σάμου ολοκλήρωσε και παρέδωσε προς χρήση τις εξής παιδικές χαρές: Νέου Καρλοβάσου (έναντι κέντρου υγείας) και Παλαιοκάστρου (Για την Παιδική χαρά του Παλαιοκάστρου θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ζεύγος  Van Leeuwen για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού) και σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου τις παιδικές χαρές της Πόλης της Σάμου και του Πυθαγορείου.

Η ένταξη και η ολοκλήρωση έργων απαιτεί χρόνο- η διάρκεια των οποίων  μπορεί να ξεπεράσει την διάρκεια των δημοτικών αρχών που έκαναν συγκεκριμένες επιλογές έργων ουσίας και αυτό, κατά την γνώμη μας, πρέπει να αναγνωρίζεται από την συνέχεια των δημοτικών αρχών.

Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα οι δύο Δημοτικές Αρχές και οι Τεχνικές τους Υπηρεσίες ολοκληρώνουν με επιτυχία τα έργα αυτά, που για να ενταχθούν, είχε αναδειχθεί από την Δημοτική Αρχή του ενιαίου Δήμου Σάμου, ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας των παιδικών χαρών και η συνεισφορά τους στην ισόρροπη λειτουργία των πόλεων, των χωριών, των οικισμών.

 

 

 

 

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

WWF Ελλάς: Να αποσυρθεί διάταξη νομοσχεδίου που καταστρατηγεί τους νόμους για τις περιοχές Natura

Published

on

By

Με διατάξεις που είναι αντίθετες σε όσα προβλέπουν η ενωσιακή και η εθνική νομοθεσία, νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης επιχειρεί -για ακόμα μία φορά- την υποβάθμιση των προστατευόμενων περιοχών της χώρας προς όφελος μιας απροσδιόριστης «ανάπτυξης». Το WWF Ελλάς, με επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές, ζητά την απόσυρση των διατάξεων αυτών.

 

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 219 του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων…» που κατατέθηκε στη Βουλή στις 22 Φεβρουαρίου, διαμορφώνεται ένα ιδιότυπο πλαίσιο για την προώθηση «ήπιων αναπτυξιακών έργων δημοσίου ενδιαφέροντος» εντός προστατευόμενων περιοχών. Όπως επισημαίνεται σε επείγουσα επιστολή του WWF Ελλάς προς τους βουλευτές, ο καθορισμός υπο-περιοχών με σκοπό την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων είναι αντίθετος με τις προβλέψεις της οδηγίας της ΕΕ για τους οικοτόπους. Μέτρα προστασίας πρέπει να καθορίζονται αποκλειστικά με γνώμονα την προστασία των ευαίσθητων οικοτόπων και ειδών, με συστηματικό και όχι με επιλεκτικό και αποσπασματικό τρόπο.

Ουσιαστικά, με τη διάταξη δηλώνεται ότι αγνοούνται οι προστατευόμενες από τη νομοθεσία της ΕΕ περιοχές Natura 2000. Προτάσσεται η έγκριση αναπτυξιακών σχεδίων μέσα στους ευαίσθητους αυτούς τόπους, ακόμα και αν τα έργα αυτά αντιστρατεύονται τους στόχους προστασίας τους. Επιχειρείται δε η συγκάλυψη αυτής της εμφανώς παράνομης και περιβαλλοντικά καταστροφικής πολιτικής μέσα από τον καθορισμό μικρότερων «υπο-περιοχών προστασίας», ώστε να αποσιωπηθεί η επί της ουσίας κατάργηση της πραγματικής προστατευόμενης περιοχής.

Με την πανδημία να έχει φέρει δραματικά στο προσκήνιο την άρρηκτη σχέση ανθρώπινης υγείας και ευημερίας με το υγιές φυσικό περιβάλλον, τέτοιες μεθοδεύσεις δεν υποβαθμίζουν απλώς τις προοπτικές της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά τελικά υποσκάπτουν τα θεμέλια του πιο αποτελεσματικού αμυντικού μηχανισμού ενάντια σε επόμενες κρίσεις. Το WWF Ελλάς ζητά την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης αυτής διάταξης.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών

Published

on

By

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών και των 13 σωματείων τους απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και εφοπλιστών σε βάρος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Ως νησιώτες στεκόμαστε στο πλευρό των ναυτεργατών γιατί η ζωή μας είναι δεμένη με τη θάλασσα.  Ζούμε στο πετσί μας την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που αφήνει τα νησιά μας χωρίς πλοία. Ξέρουμε πολύ καλά τι πάει να πει από τη μια να μην έχουμε ασφαλή πλοία, συχνές και φθηνές συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι σε αυτές να ζουν την τεράστια εκμετάλλευση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με καθημερινό κίνδυνο πολλές φορές ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή καθώς και τη ζωή των επιβατών, ενώ από την άλλη οι εφοπλιστές «ταΐζονται» με ζεστό χρήμα.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη στους συναδέλφους και στηρίζουμε την συνέχιση του αγώνα τους γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι με αυτόν διεκδικούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στην αντεργατική επίθεση που γίνεται εις βάρος τους για να μεγαλώσουν τα ήδη τεράστια κέρδη τους οι εφοπλιστές.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή