15.5 C
Σάμος
06/12/2022
Σαμιακά

Η ΤΟ Επάμ Σάμου αναφορικά με το ψήφισμα του Δημάρχου Σάμου

Ανακοίνωση της ΤΟ Επάμ Σάμου αναφορικά με το ψήφισμα του Δημάρχου Σάμου για το κέντρο κράτησης μεταναστών

Το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Σάμος, και ιδιαίτερα η πρωτεύουσα, το Βαθύ, είναι ιδιαίτερα οξυμένο. Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων, η κυβέρνηση από πέρυσι απαιτεί τη δημιουργία και δεύτερου κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας. Οι περιοχές που φωτογραφίζονται είναι οι εξής: α) το στρατόπεδο Μοσχονά στους Μυτιληνιούς, όπου ο πρόεδρος της κοινότητας και οι κάτοικοι αντιδρούν έντονα, β) τα πρώην Σφαγεία στην Ζερβού, μια περιοχή που κάηκε φέτος(!), στα όρια των κοινοτήτων Μυτιληνιών και Άνω Βαθέος, γ) το κτήριο της Πειραϊκής, που απέχει από το Βαθύ όσο περίπου και το υφιστάμενο hotspot. Αποτελεί δε, από παλιά, πρόταση του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος Σάμου δηλώνει αποφασισμένος ν΄ ασκηθεί πίεση στην Κυβέρνηση  για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την ανακούφιση των κατοίκων. Με το ψήφισμα που απευθύνει στον Σαμιώτικο λαό  ζητά τη σύμπραξή του για την υλοποίηση δύο αιτημάτων: α) να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του υφιστάμενου hotspot, ώστε από ανοιχτός  χώρος φιλοξενίας απροσδιόριστης διάρκειας να μετατραπεί σε κέντρο καταγραφής ολιγοήμερης διαμονής (7 ημερών),  β) να μεταφερθεί το κέντρο εκτός οικισμού.

Ο κ. Αγγελόπουλος, επιδιώκει να χαϊδέψει τ΄ αυτιά των αγανακτισμένων κατοίκων. Θεωρεί δεδομένο κι επιβεβλημένο ότι στο νησί πρέπει να υπάρχει κέντρο υποδοχής μεταναστών, αφού δεν τίθεται θέμα αναίρεσης της ειλημμένης προ ετών σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Τώρα, που τελειώνει η τουριστική σεζόν και λόγω μειωμένης τουριστικής κίνησης, προβάλει ζήτημα μεταφοράς του κέντρου εκτός οικιστικού ιστού, χωρίς όμως να προσδιορίζεται το «πού». Πρόσφατα, ο βουλευτής Σάμου, κ. Σεβαστάκης, εξήγγειλε τη μεταφορά του κέντρου μεταναστών εκτός του οικισμού του Βαθέος, χωρίς επίσης να προσδιορίζει το «πού». Τυχαίο; Όχι δα!

Εύλογα προκύπτουν τα ερωτήματα:

Α) Γιατί καλείται ο σαμιώτικός λαός να δώσει την έγκριση του στη δημιουργία κι άλλου κέντρου, εκτός οικισμού, όταν κανείς δεν έχει δεσμευτεί για τον τρόπο λειτουργίας του;  Όταν κανείς δεν έχει δεσμευτεί ότι το υπάρχον θα κλείσει; Πολύ περισσότερο που όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση απαιτεί τη λειτουργία και δεύτερου κέντρου;

Β) Αν το υφιστάμενο κέντρο μετατραπεί, ως λέγεται, σε κέντρο καταγραφής ολιγοήμερης διαμονής, γιατί θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή;

Γ) Μεταθέτοντας το πρόβλημα σε άλλον οικισμό αποσοβείται ο κίνδυνος κοινωνικών ταραχών; Διασφαλίζεται η εθνική ασφάλεια σε μια τόσο ευαίσθητη ακριτική περιοχή;  Αποκαθίσταται η κανονικότητα και η ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας συνολικά;

 Το ολιγοήμερο της διαμονής των μεταναστών, όλοι το θέλουν, όλοι το εύχονται!  Η Τ.Ο. ΕΠΑΜ Σάμου, από την αρχή το έχει προτείνει και υποστηρίξει, ως προσωρινή και μόνο αντιμετώπιση της κατάστασης. Διότι, το μεταναστευτικό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και σοβαρό πρόβλημα. Ως πανελλαδικό ζήτημα υψίστης εθνικής και κοινωνικής ασφάλειας, για να αντιμετωπιστεί ριζικά, απαιτεί σοβαρούς και συνεπείς χειρισμούς ενός κράτους που έχει κυριαρχικά δικαιώματα και ασκεί την εθνική του κυριαρχία.

Η Ελλάδα, ως μέλος της ΕΕ, ως ωφειλέτης των «εταίρων» της και του ΔΝΤ δεν είναι τέτοιο κράτος! Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν από το 2010 ως σήμερα συνέργησαν στην απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού μας. Αποδέχτηκαν αντισυνταγματικά μνημόνια, ψήφισαν αντισυνταγματικούς/αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους, κτύπησαν με δυνάμεις καταστολής όσους αντιστέκονται! Τόσο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του κ. Σεβαστάκη, όσο και η ΝΔ του κ. Αγγελόπουλου, συνέργησαν στην μετατροπή της πατρίδας μας σε δουλοπαροικία χρέους. Ενός χρέους που όσο περισσότερο το πληρώνουμε τόσο περισσότερο αυγατίζει! Ενός χρέους στο όνομα του οποίου επιβάλλεται, κατά τις επιταγές των «συμμάχων κι εταίρων», μας η μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ψυχών και φυλακή εκμεταλλεύσιμων μεταναστών!

Ο Δήμαρχος Σάμου, συμπλέει με τον Βουλευτή Σάμου! Εργάζονται από κοινού στην εφαρμογή των σχεδιασμών της ΕΕ! Υποβαθμίζουν το μεταναστευτικό σε μικροπολιτική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας τόσο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, όσο και άμεσα οφέλη στην πολιτική τους καριέρα.

Μήπως δεν γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι, υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης και των δανειστών μας, έχει αφεθεί  ανεξέλεγκτη η δράση τόσων ΜΚΟ, αδιευκρίνιστων καταβολών και χρηματοδότησης,  ώστε να ενισχύεται το δουλεμπόριο (κορυφή του παγόβουνου η ERCI). Ότι η «αλληλέγγυα» Ευρώπη επιστρέφει όσους μετανάστες δεν πληρούν τα κατάλληλα γι’ αυτούς προσόντα; Ότι και η Σάμος δέχτηκε μετανάστες που επέστρεψε η Γερμανία; Ότι, οι «εταίροι-σύμμαχοι» και δανειστές μας επιθυμούν κι επιβάλλουν τον εγκλωβισμό των μεταναστευτικών ροών στα ακριτικά νησιά για τη  εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων; Διαφοροποιείται από τις θέσεις του κόμματός του ο Δήμαρχος; Δεν αποδέχεται τις συμφωνίες του Δουβλίνου και την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας; Δεν την προβάλλει, όπως και η κυβέρνηση, ως την μόνη «ρεαλιστική λύση» του μεταναστευτικού προβλήματος; Δεν γνωρίζει τις οδηγίες της ΕΕ προς του Δήμους, με τις οποίες σχεδιάζεται η μόνιμη εγκατάσταση των μεταναστών; Ούτε τους διάφορους άλλους τρόπους που προωθούν τα σχέδια αυτά, όπως το «πρωτοποριακό πρόγραμμα Ήλιος»; Δεν εφαρμόζεται στη Σάμο το πρόγραμμα «εγκατάσταση-ένταξη-απασχόληση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Έχει προβάλλει καμιά αντίδραση σε όλα τα παραπάνω; Έχει αντιδράσει, ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση, για τον δουλεμπορικό ρόλο της Τουρκίας που ελέγχει τις ροές ;

Γνωρίζει πολύ καλά ο Δήμαρχος Σάμου ότι αποτελεσματική, ουσιαστική λύση δεν μπορεί να βρεθεί, όσο το πολιτικό μας προσωπικό -ειδικά η κυβερνητική εξουσία- υποτάσσεται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ΕΕ, του ΔΝΤ, των χρηματαγορών. Αυτούς υπηρετεί κι υποστηρίζει ο Δήμαρχος Σάμου και ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ως στέλεχος της ΝΔ! Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή ότι ενέχει ο κίνδυνος με  το «ψήφισμα» ο Δήμαρχος να μας παγιδεύσει να δώσουμε τη συγκατάθεσή μας στη δημιουργία και δεύτερου κέντρου μεταναστών.

Το  μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ουσιαστικά πρόβλημα εθελούσιας υποταγής της χώρας στους δανειστές της! Και μπορεί  οριστικά να λυθεί μόνο αν η Ελλάδα ανακτήσει την εθνική κυριαρχία κι ανεξαρτησία της κι αποκατασταθεί η συνταγματική νομιμότητα. Αυτό είναι και το κύριο αίτημα του Ελληνικού Λαού! Αυτό διεκδικεί το ΕΠΑΜ με τη Μήνυση/Έγκληση «επί εσχάτη προδοσία», που έχει καταθέσει στον Άρειο Πάγο, η οποία, με βάση τα προβλεπόμενα από τον Ποινικό Κώδικα, στρέφεται εναντίον όσων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων συνεργάζονται στην παραβίαση του Συντάγματος και στην κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας με την επιβολή της μνημονιακής Κατοχής.

Ουσιαστική λύση μπορεί να δοθεί αν όλοι μας – λαός και πολιτικές δυνάμεις-στηρίξουμε κι υπογράψουμε τη Μήνυση/Έγκληση «επί εσχάτη προδοσία»!

Related posts

Αιτήσεις συμμετοχής αποφοίτων για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2023

admin

Η Οινοποιϊα Κουτσοδόντη θα συμμετάσχει στο “ΑΦΡΟΣ & ΝΕΚΤΑΡ

admin

Χριστουγεννιάτικη γιορτή και «παζάρι ειρήνης»

admin

Αεροδρόμιο Σάμου : Μείωση 7,4% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις

admin

Αναμνηστικά προϊόντα από το e-shop του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Απεργιακή κινητοποίηση δασκάλων – νηπιαγωγών Σάμου την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Λαμπρή η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στη Σάμο

admin

Στους εξωστρεφείς αμπελουργούς της Σάμου το βραβείο Συλλογικής Προσπάθειας

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα