14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Πολιτικά

Η Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ αποχαιρετά την Χριστίνα Κουτράκη

Η Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ αποχαιρετά  με απέραντη θλίψη την  αγαπημένη μας συντρόφισσα ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΤΡΑΚΗ που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 30 Ιούνη, μετά από πολύμηνη παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο. Εκφράζουμε τα θερμά  συλλυπητήρια όλων των μελών και φίλων του Κόμματός μας στον σύντροφό της Σταύρο, στ’ αδέλφια της και τους συγγενείς της .

Η συντρόφισσα Χριστίνα Κατσικογιάννη – Κουτράκη γεννήθηκε το 1948 στα Μακριώτικα Πυλάρου Κεφαλονιάς σε πολυμελή αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια. Έβγαλε το Γυμνάσιο στη Σάμη και αποφοίτησε από το Λύκειο στο Αργοστόλι. Σπούδασε και αποφοίτησε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιά. Εργάστηκε για ένα διάστημα στην SOFTEX και στη συνέχεια στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε.

Το 1976 παντρεύεται τον Σταύρο Κουτράκη και το 1981 έρχονται στη Σάμο. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και δραστηριοποιήθηκε κυρίως στο γυναικείο κίνημα μέσα από τις γραμμές της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου.

Την περίοδο της αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες και της διάσπασης του ΚΚΕ, υπερασπίστηκε με σθένος τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος και συνέβαλε στην ανασυγκρότηση της Οργάνωσής της.

Μαζί με τον σύντροφό της στη ζωή ήταν πάντα στη πρώτη γραμμή του λαϊκού και του φιλειρηνικού αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος. Με την όμορφη φωνή της ζωντάνευε σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση, με μοναδική εκφραστικότητα, τα αριστουργήματα των μεγάλων συνθετών της χώρας μας. Το σπίτι τους ήταν πάντα ανοιχτό και φιλόξενο σε όλους τους φίλους και συντρόφους αλλά και σε όποιον είχε την ανάγκη της στήριξής τους. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της είχε την έγνοια των φίλων της, των συντρόφων της και του Κόμματος.

Ο αποχαιρετισμός της θα είναι πολιτικός και θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου την Κυριακή 3 Ιούλη στις 11 το πρωί. Κατόπιν επιθυμίας της η σωρός της θα αποτεφρωθεί.

Σύμφωνα με επιθυμία της ίδιας και του συντρόφου της, αντί στεφανιών, τα χρήματα να δοθούν για την ενίσχυση του ΚΚΕ, του Ριζοσπάστη και του «Σπιτιού του Αγωνιστή».

Στη μνήμη της ο σύντροφός της Σταύρος Κουτράκης προσφέρει στο ΚΚΕ 500€ μέσω ΚΟ Σάμου.

Related posts

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Βαθύ

admin

Παρέμβαση Στεφανάδη στον Γεωργιάδη: Ακόμα μια θέση Ιατρού στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ανάμεσα στα τέσσερα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ

admin