16.7 C
Σάμος
02/12/2022
Σαμιακά

Η Ύπατη Αρμοστεία ολοκλήρωσε εργασίες αποκομιδής σταθερών και υγρών αποβλήτων περιμετρικά του ΚΥΤ Σάμου στο Βαθύ

 

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Προσφυγές (Υ.Α.) κατόπιν αιτήματος της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, προχώρησε σε έργα αποκομιδής στερεών και υγρών αποβλήτων από περιοχές που εκτείνονται περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ)  στο Βαθύ της Σάμου.

Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν κυρίως με μηχανικά μέσα 280 τόνοι απορριμμάτων που είχαν συγκεντρωθεί στα δυο ρέματα κατά μήκος του ΚΥΤ και σε μια περιοχή βόρεια από αυτό. Οι εργασίες, οι οποίες διήρκησαν περίπου τρεις εβδομάδες, εντάσσονται στο πλαίσιο ενός πολύπλευρου σχεδίου για την αντιμετώπιση της συσσώρευσης αποβλήτων με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής που επικρατούν στην περιοχή, αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, με την αποπεράτωση του έργου, πραγματοποιούνται απεντομώσεις και μυοκτονίες στο ΚΥΤ και με τη συμβολή της Ύπατης Αρμοστείας.

«Στόχος μας είναι η παρέμβαση, η ευαισθητοποίηση, αλλά και η από κοινού κινητοποίηση των αιτούντων άσυλο, των Αρχών και των ενδιαφερόμενων ανθρωπιστικών φορέων για την εύρεση πρακτικών λύσεων, ώστε οι χώροι να διατηρούνται καθαροί, παρά τις αντίξοες συνθήκες», αναφέρει η επικεφαλής του Γραφείου της Υ.Α. στη Σάμο, κα Πιπίνα Κατσάρη. «Παράλληλα, ενημερώνουμε τον πληθυσμό του ΚΥΤ, ενεργοποιώντας δεκάδες εθελοντές από τις διάφορες κοινότητες, οι οποίοι συμβάλλουν στη διάδοση των μηνυμάτων, στην υποβολή προτάσεων και στις συντονισμένες καθημερινές δράσεις εθελοντικού καθαρισμού», προσθέτει η κα Κατσάρη.

Επιπλέον, η Υ.Α. έχει διαθέσει στην οργάνωση «Just Action» για δράσεις καθαρισμού 8.000 σακούλες απορριμμάτων, 360 γάντια εργασίας επαναχρησιμοποιούμενα, 300 ζευγάρια γαλότσες και 300 αδιάβροχα παντελόνια εργασίας, 30 φτυάρια και τσουγκράνες, καθώς και είδη ατομικής υγιεινής συμπεριλαμβανομένων μασκών και αντισηπτικών. Ακόμη, περισσότερες από 10.000 βαμβακερές επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες διατίθενται για εναλλακτική χρήση έναντι των πλαστικών για την εμπέδωση φιλικών προς το περιβάλλον συνηθειών. Επίσης, έχει ήδη προχωρήσει η παραγγελία δύο απορριμματοκιβωτίων με συμπίεση (press containers), τα οποία προορίζονται για το Δήμο Ανατολικής Σάμου, συνδράμοντας έτσι στις προσπάθειες των Αρχών για τη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η Ύπατη Αρμοστεία θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Διοίκηση του ΚΥΤ Σάμου, τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για την εξαιρετική συνεργασία, αλλά και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις Just Action, Movement on the Ground και Praksis που συνέβαλαν στην εύρυθμη διεξαγωγή των εργασιών.

 

Related posts

Εργατικό Κέντρο Σάμου: «Τα κέρδη σκοτώνουν την Υγεία, έξω οι ιδιώτες απ’ τα νοσοκομεία»

admin

Γιατροί Χωρίς Σύνορα για το κέντρο στη Ζερβού: «Όλοι υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας»

admin

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας το Σ/Κ

admin

Πιστοποιημένο σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή

admin

Πανήγυρις Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου

admin

Η βροχή φέρνει προβλήματα στη παραλιακή της πόλης της Σάμου

admin

Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου & Ικαρίας στην Ι. Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας

admin

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

admin

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: «Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Υγειονομικών εναντίον του νομοσχεδίου»

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα