14.4 C
Σάμος
05/12/2022
Πολιτικά

Η T.Ε Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ για τον θάνατο του Κυριάκου Καλογερή

Η T.Ε Ικαρίας –  Φούρνων του ΚΚΕ  με μεγάλη θλίψη και οδύνη ανακοινώνει στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, την πρόωρη απώλεια  του σ. Κυριάκου Καλογερή, που  «έφυγε»  από την ζωή σήμερα Σάββατο 28 Οκτωβρίου.

Ο σ. Κ. Καλογερής γεννήθηκε στο Φείδος της Ικαρίας το 1949, γιος αγροτικής οικογένειας και από μικρός βγήκε στη βιοπάλη, ως εργάτης στην οικοδομή, μηχανικός στα καράβια κι ως αυτοαπασχολούμενος ξυλουργός.

Από νεαρή ηλικία, όντας μαθητής γυμνασίου και ταυτόχρονα εργαζόμενος σε ξυλουργείο, εντάχθηκε στο λαϊκό κίνημα, στη Νεολαία Λαμπράκη και συμμετείχε στην αντιδικτατορική πάλη του λαού μας στις περιοχές του Αγ. Δημητρίου και της Ηλιούπολης. Λόγω της αγωνιστικής του ιδεολογίας και δράσης αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες από τη Χούντα, ως «ανεπιθύμητος» κατά τη στρατιωτική του θητεία, την οποία στο μεγαλύτερο μέρος της «υπηρέτησε ως Σκαπανέας», με συχνες τιμωριες φυλάκισης, γιατί δεν υπέκυπτε στις διαρκείς πιέσεις να υπογράψει δήλωση αποκήρυξης. Μετά τη θητεία του ο σ. Καλογερής συνεληθφή και κρατήθηκε πολλές φορές από την Ασφάλεια για να υπογράψει δήλωση, κάτι που δεν έκανε ποτέ.

Με την πτώση της Χουντάς, ο σ. Κ. Καλογερής οργανώνεται το 1975 στο ΚΚΕ,            το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια έως το τέλος της ζωής του. Ανέλαβε διάφορες στελεχικές θέσεις και στήριξε το Κόμμα ενάντια στις αναθεωρητικές, διασπαστικές κινήσεις τα χρόνια ’90 – ’91  συμβάλλοντας  αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων στην Ικαρία και στους Φούρνους , όντας μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου – Ικαρίας από το 1990, και Ικαρίας – Φούρνων από το 1996 μέχρι το σήμερα , ενώ από το 1998 έως το 2011 διατέλεσε Γραμματέας της.

Ο σ. Καλογερής υπήρξε ακόμα δραστήριο συνδικαλιστικό στέλεχος στο Σωματείο των κατασκευών αρχικά και στους αυτοαπασχολούμενους στην συνέχεια, ενώ διατέλεσε και Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Η T.Ε Ικαρίας –Φούρνων του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην  σύζυγό του Ευαγγελία,  στα παιδιά του Κώστα και Δημήτρη , στα  αδέλφια του  και σε όλους τους  οικείους του.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει στο Αυλάκι  Ικαρίας την Τρίτη 31/10/17  στις 3:00 μ.μ.

Related posts

Πολιτική Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου την Παρασκευή 2/12

admin

Σχέδιο δημιουργίας Καταδυτικού Πάρκου στους Φούρνους

admin

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Σάμου για ΕΣΥ- Συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

admin

Εθελοντική επιστροφή 86 Πακιστανών στη χώρα καταγωγής τους

admin

Συνάντηση Μηταράκη – Frontex: Συμφωνία για συνεργασία στις εθελοντικές επιστροφές παράτυπων μεταναστών

admin

Αποτελέσματα εσπερίδας του Πράσινου Ινστιτούτου για την κλιματική αλλαγή στο βόρειο Αιγαίο

admin

Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη για τις περιοχές Natura στη Σάμο

admin

Νέοι πόροι 1.810.000,00 ευρώ διατίθενται από το Ταμείο Αλληλεγγύης

admin

Εκδήλωση Τ.Ε. Σάμου ΚΚΕ για την Εαμική Εθνική Αντίσταση στον Πλάτανο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα