Connect with us

Πολιτικά

Η T.Ε Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ για τον θάνατο του Κυριάκου Καλογερή

Published

on

Η T.Ε Ικαρίας –  Φούρνων του ΚΚΕ  με μεγάλη θλίψη και οδύνη ανακοινώνει στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, την πρόωρη απώλεια  του σ. Κυριάκου Καλογερή, που  «έφυγε»  από την ζωή σήμερα Σάββατο 28 Οκτωβρίου.

Ο σ. Κ. Καλογερής γεννήθηκε στο Φείδος της Ικαρίας το 1949, γιος αγροτικής οικογένειας και από μικρός βγήκε στη βιοπάλη, ως εργάτης στην οικοδομή, μηχανικός στα καράβια κι ως αυτοαπασχολούμενος ξυλουργός.

Από νεαρή ηλικία, όντας μαθητής γυμνασίου και ταυτόχρονα εργαζόμενος σε ξυλουργείο, εντάχθηκε στο λαϊκό κίνημα, στη Νεολαία Λαμπράκη και συμμετείχε στην αντιδικτατορική πάλη του λαού μας στις περιοχές του Αγ. Δημητρίου και της Ηλιούπολης. Λόγω της αγωνιστικής του ιδεολογίας και δράσης αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες από τη Χούντα, ως «ανεπιθύμητος» κατά τη στρατιωτική του θητεία, την οποία στο μεγαλύτερο μέρος της «υπηρέτησε ως Σκαπανέας», με συχνες τιμωριες φυλάκισης, γιατί δεν υπέκυπτε στις διαρκείς πιέσεις να υπογράψει δήλωση αποκήρυξης. Μετά τη θητεία του ο σ. Καλογερής συνεληθφή και κρατήθηκε πολλές φορές από την Ασφάλεια για να υπογράψει δήλωση, κάτι που δεν έκανε ποτέ.

Με την πτώση της Χουντάς, ο σ. Κ. Καλογερής οργανώνεται το 1975 στο ΚΚΕ,            το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια έως το τέλος της ζωής του. Ανέλαβε διάφορες στελεχικές θέσεις και στήριξε το Κόμμα ενάντια στις αναθεωρητικές, διασπαστικές κινήσεις τα χρόνια ’90 – ’91  συμβάλλοντας  αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων στην Ικαρία και στους Φούρνους , όντας μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου – Ικαρίας από το 1990, και Ικαρίας – Φούρνων από το 1996 μέχρι το σήμερα , ενώ από το 1998 έως το 2011 διατέλεσε Γραμματέας της.

Ο σ. Καλογερής υπήρξε ακόμα δραστήριο συνδικαλιστικό στέλεχος στο Σωματείο των κατασκευών αρχικά και στους αυτοαπασχολούμενους στην συνέχεια, ενώ διατέλεσε και Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Η T.Ε Ικαρίας –Φούρνων του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην  σύζυγό του Ευαγγελία,  στα παιδιά του Κώστα και Δημήτρη , στα  αδέλφια του  και σε όλους τους  οικείους του.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει στο Αυλάκι  Ικαρίας την Τρίτη 31/10/17  στις 3:00 μ.μ.

Share this post:

Comments

comments

Πολιτικά

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τους δασικούς χάρτες

Published

on

By

Μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών προκύπτει μεγάλο αντικειμενικά πρόβλημα στο Νομό Σάμου, έγινε παρέμβαση από τον Βουλευτή Ν. Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να προβεί σε ενέργειες άμεσου επαναπροσδιορισμού.

Ο βουλευτής αναφέρει στην παρέμβαση του:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το παρόν αίτημα αφορά σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Σάμου.

Συγκεκριμένα στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν, χαρακτηρίζονται ως δασικές εκτάσεις ακόμη και περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως μη δασικές με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, θα ήταν ορθό να γίνουν οι ανάλογες αναμορφώσεις στους δασικούς χάρτες, λαμβάνοντας υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις και τις πράξεις χαρακτηρισμού, καθώς κινδυνεύουν πολίτες με την απώλεια των περιουσιών τους.

Θα παρακαλούσαμε θερμά να εξετάσετε το παρόν αίτημα, το οποίο όπως γνωρίζετε δεν αφορά μόνο τη Σάμο αλλά και πολλές περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Ν. Κακλαμάνης: Να δουν οι τοπικοί μας άρχοντες τι μπορούν να κάνουν για να μην πάμε όλοι μαζί αδιάβαστοι

Published

on

By

Το γεγονός, ότι ο αξιότιμος αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης μου έκανε την τιμή να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση, για να σχολιάσει ραδιοφωνική μου δήλωση για την πανδημία, με υποχρεώνει, για λόγους ευγένειας να απαντήσω. Δυστυχώς, με πρόλαβαν τα πεισματάρικα τα γεγονότα: η Σάμος πέρασε σε μια εβδομάδα από το πράσινο στο κόκκινο, αποδεικνύοντας, πέραν πάσης αμφιβολίας, πόσο έγκαιρα, ολοκληρωμένα, δραστικά και αποτελεσματικά ήταν τα μέτρα που πήρε η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση και οι τοπικοί μας άρχοντες.

Βέβαια, ο κ. αντιπεριφερειάρχης, στο κείμενό του αποδεικνύει ό ίδιος πόσο βάσιμη και ακριβής είναι η εκτίμηση, ότι οι δύο αρμόδιες για την διαχείριση της πανδημίας, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και η διεύθυνση δημόσιας υγείας της περιφερειακής ενότητας Σάμου, υπήρξαν ανεπαρκείς και κατώτερες των περιστάσεων, όταν μετά από ένα χρόνο πανδημίας το μόνο έργο που παρουσιάζει είναι η πρόσληψη δυο υπαλλήλων προ διμήνου( κυκλοφορούν φήμες ότι δεν έχουν σχέση με επαγγέλματα υγείας ) και η σύνταξη μιας εισήγησης για τα σχολεία προ εβδομάδος.

Επί της ουσίας, η έξαρση της πανδημίας στο νησί οφείλεται σε δυο ολέθρια σφάλματα:

  1. Δεν υπήρξε έλεγχος των εισερχομένων και ποιοτική εξέταση αντιγόνου ( rapid test ) στα λιμάνια και το αεροδρόμιο.
  2. Δεν έκλεισαν τα σχολεία, μόλις έγινε αντιληπτό ότι αποτελούσαν εστίες μετάδοσης και διασποράς του ιού.

ΥΓ: Αντί να αντιδικούμε ποιοι είναι διαβασμένοι και ποιοι ανορθόγραφοι, καλό θα είναι, έστω την ύστατη στιγμή, να δουν οι τοπικοί μας άρχοντες ( βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι ) τι μπορούν να κάνουν για να μην πάμε όλοι μαζί αδιάβαστοι.

Σάμος, 27/02/2021

Νίκος Σ. Κακλαμάνης

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά7 ώρες ago

Αναστέλλεται η λειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών

Σαμιακά10 ώρες ago

Στο «Βαθύ κόκκινο» η Σάμος

Σαμιακά11 ώρες ago

‘Εξι νέα κρούσματα στη Σάμο

Δήμος11 ώρες ago

Στάντζος σε Μητσοτάκη: «Επικαλούμαι την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που συμπαρατάσσομαι μαζί σας, συμπαρατάσσομαι με τον Μητσοτάκη»

Σαμιακά11 ώρες ago

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε μία λογική όπου τα νησιά μας θα επιβαρύνονται με αυξημένους αριθμούς προσφύγων

Σαμιακά14 ώρες ago

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σαμιακά15 ώρες ago

Εξιτήριο από το ΓΝ Σάμου πήραν δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό

Δήμος19 ώρες ago

Νέο απορριμματοφόρο στον στόλο του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Περιφερειακά19 ώρες ago

Ανακοίνωση της Π.Ε. Σάμου για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από το σεισμό και το τσουνάμι

Σαμιακά1 ημέρα ago

Π.Ε. Σάμου: Κανένα κρούσμα covid-19

Δημοφιλή