22.8 C
Σάμος
30/09/2023
Σαμιακά

Θερινός κινηματογράφος….κατ’ οίκον!

Μία από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές δραστηριότητες, είναι το θερινό σινεμά, για να παρακολουθήσουμε τόσο τις νέες κυκλοφορίες, όσο και τις ταινίες που έκαναν πρεμιέρα αλλά αγαπήσαμε κατά τη χειμερινή σεζόν, αλλά και κόπιες από αρκετά παλαιότερες δεκαετίες, που δημιουργούν συνδυαστικά μια απόλυτα νοσταλγική ατμόσφαιρα. 

 

Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι είναι η συνολική εμπειρία που προσφέρει, αυτό που κάνει το θερινό κινηματογράφο να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις μας, κι έτσι αυτόματα η σπιτική θέαση μειονεκτεί σε πολλαπλά σημεία. Σε αντίθεση δηλαδή με ό,τι συμβαίνει τους χειμερινούς μήνες, που το χουχούλιασμα από την άνεση του καναπέ μας -ειδικά αν διαθέτουμε μια τηλεόραση μεγάλων διαστάσεων- κερδίζει πολλές φορές τη μάχη έναντι της επίσκεψης στο σινεμά.

 

Σαν σινεφίλ λοιπόν και λάτρεις της δραστηριότητας, είναι λογικό να περνάει από το μυαλό μας, πώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε στο σπίτι μας τις συνθήκες που να προσεγγίζουν την εμπειρία του θερινού σινεμά κατά το δυνατόν περισσότερο! Σε αυτό το εγχείρημα, στέκεται δίπλα σας η συγγραφική ομάδα του samos24.gr, παραθέτοντας όλα όσα θα χρειαστείτε!

 

  • Τοποθεσία & Εξοπλισμός

 

Πρώτα από όλα, όπως ίσως είναι αυτονόητο, το σετάρισμα θα πρέπει να γίνει σε εξωτερικό χώρο. Σίγουρα ο κήπος είναι η ιδανικότερη επιλογή για τη δημιουργία του σκηνικού, δεν θα πρέπει όμως να αποθαρρυνθούμε αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αφού κάθε άλλος αίθριος χώρος, όπως δηλαδή το μπαλκόνι μας, μπορεί να μετατραπεί κατάλληλα.

Αφού λοιπόν αποφασιστεί πού θα στήσουμε το σπιτικό μας σινεμά, μένει να προμηθευτούμε με τα πιο απαραίτητα. Δηλαδή έναν (φορητό) προτζέκτορα, και έναν ελάχιστο ηχητικό εξοπλισμό, καθώς για την οθόνη αρκεί ακόμη και ένα λευκό σεντόνι/κομμάτι ύφασμα.

 

  • Διαμόρφωση Χώρου

 

Κι αφού τα απολύτως απαραίτητα έχουν καθοριστεί, μένει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες άνεσης που θα κάνουν την εμπειρία μας απολαυστική! Πουφ&μαξιλάρες για ένα περισσότερο μποέμικο σκηνικό, ή πολυθρόνες σκηνοθέτη και καναπέδες εξωτερικού χώρου που θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και σε άλλες περιπτώσεις. Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να παραλείψουμε το ανάλογο Τραπέζι Κήπου, όπου θα αφήνουμε με ασφάλεια τα αναψυκτικά και σνακ που θα συνοδεύουν την ταινία.

 

  • Φυσικός & Τεχνητός Φωτισμός

 

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η προβολή ταινίας σε εξωτερικό χώρο, είναι εφικτή μετά τη δύση του ηλίου. Συνεπώς στην προκειμένη περίπτωση δεν κάνουμε λόγο για την ενίσχυση του φυσικού φωτισμού, αλλά για την προστασία από αυτόν. Ειδικά, αν όπως αναφέρθηκε παραπάνω θέλουμε να αξιοποιούμε αυτό το χώρο που έχουμε στήσει το σπιτικό μας σινεμά και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, ίσως χρειαστεί να αναζητήσουμε κάποια μονάδα σκίασης, δηλαδή Στόρια ή πέργκολα.
Από την άλλη, τόσο για λόγους άνεσης καθώς το απόλυτο σκοτάδι ενδέχεται να κουράσει την όρασή μας κατά τη διάρκεια της ταινίας, όσο και για το ευρύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, μπορούμε να τοποθετήσουμε κάποιο σκοινί με λαμπάκια ή μικρά φαναράκια. 

 

Related posts

Ζήτησαν απο τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο την αποσυμφόρηση της Σάμου

admin

Πρώτο ταξίδι του πλοίου «Παναγιά Σκιαδενή» στη Χάλκη, την Τήλο και τη Νίσυρο

admin

Πρωτοβουλία της Eurobank για το Δημογραφικό «Μπροστά για την Οικογένεια» – Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Σάμο και Ικαρία

admin

Ευ και chef προτείνουν «Samos Nectar» και «Ερημίτη»

admin

Η 79 ΑΔΤΕ για την άσκηση “Παρμενίων 2023”

admin

Η Ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου κοντά στους Πλημμυροπαθείς

admin

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Βαθέoς

admin

Ο Πύργος Λογοθέτη Λυκούργου θα παραμείνει κλειστός λόγω απουσίας φυλακτικού προσωπικού

admin

26 Σεπτεμβρίου 2000 – Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα» 

admin