18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Ο Θοδωρής Βλάχος, ήταν όντως ΗΡΩΑΣ.. ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από την πτώση του ελικοπτέρου στις 13 Ιουλίου στη Σάμο που δύο μέλη του πληρώματος ,ο Έλληνας μεταφραστής Θεόδωρος Βλάχος και ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης Σεργκέι Μογκορεάν βρήκαν τραγικό θάνατο στην θαλάσσια περιοχή της Πλάκας (Άγιος Μηνάς) ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση φωτιάς στο νησί, ο δημοσιογράφος του samos24.gr, Γιώργος Πατσομύτης, με ανάρτησή του στο facebook προχώρησε σε μια συγκινητική αναφορά για την ημέρα εκείνη.

”Και ο χρόνος σταματά για εμένα στα υψώματα του Αγίου Μηνά στο Μαραθόκαμπο.

Η τρεμάμενη μπάσα φωνή στην άκρη του ασυρμάτου δίνει την αναφορά για την πτώση ελικοπτέρου που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Τον άκουσα τουλάχιστον 7 φορές να λέει «πτώση ελικοπτέρου, πτώση ελικοπτέρου» .. Αποκλείεται σίγουρα κάποιο λάθος θα έγινε , δεν υπάρχει περίπτωση να έχει συμβεί μια τέτοια τραγωδία στη Σάμο … σκέφτηκα …

Η φωτογραφία ντοκουμέντο που “ανεβάζω” με προσγείωσε και με ταρακούνησε … θεέ μου… Τι κακό μας βρήκε.

Ένας εθελοντής πυροσβέστης της περιοχής μου λέει ότι θα ξεκινήσουν σίγουρα έρευνες από θάλασσα και αέρα για τον εντοπισμό του πληρώματος του ελικοπτέρου.. Προσφέρθηκε να με μεταφέρει με την μηχανή του σε ένα σημείο ,που είχε ένα μικρό λιμανάκι ,εκεί που λίγη ώρα αργότερα ,θα εξελίσσονταν μπρος τα μάτια μου μια ασύλληπτη τραγωδία. Συγκλονιστικές εικόνες και συναισθήματα που θα κουβαλάω μέσα μου για πάντα!. Εικόνες ζωής αλλά και θανάτου..

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες.

Οι αρχές της Σάμου , από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, την Πολιτική Προστασία της ΠΕ Σάμου, την Πύραρχο και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. την Δασική Υπηρεσία , την Αστυνομία. την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τους διασώστες του ΕΚΑΒ , όλοι αυτοί και όλοι μαζί, στα μάτια τους διέκρινες το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την αφοσίωση, την προσήλωση στο καθήκον και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν σε εκείνες τις δύσκολες ώρες ….

Όλα τέλειωσαν… επιστροφή στη βάση στον Λημνιώνα, η φωτιά ειναι σε εξέλιξη. Μαύρη ημέρα για το νησί μας.

Με αφορμή την ανάρτηση που έκανε η κόρη του 49χρονου Έλληνα διερμηνέα, που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του ελικοπτέρου στη Σάμο, θα ήθελα να της πω ότι ο πάτερα της, Θοδωρής Βλάχος, ήταν όντως ΗΡΩΑΣ.. ΛΕΒΕΝΤΗΣ.»

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin