25.5 C
Σάμος
07/07/2022
Ικαριακά

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά νέα για το Δήμο Ικαρίας μετά την επίσκεψη Πλακιωτάκη

Iδιαίτερα ενθαρρυντικά νέα για το Δήμο Ικαρίας και πάγια αιτήματά του, αυτή τη φορά από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

.Ειδικότερα, χθες 20.1.2022 ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Νίκος Καλαμπόγιας,και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Φίλιππος Τσαντές μετέβησαν στο νησί των Φούρνων, όπου και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψής τους στο Νομό μας, συνοδεία και του Βουλευτού μας κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Η ενημέρωση που έλαβε η Δημοτική Αρχή σχετικά με διεκδικήσεις έργων στην Ικαρία επιβεβαίωσε πως ξεκινούν να εισακούγονται οι σταθερές αιτιάσεις του Δημάρχου Ικαρίας για το μείζον θέμα της νησιωτικότητας και η εφαρμογή πρακτικών (Πληρωμή Μεταφορικού Ισοδύναμου 2021, Επιδότηση Μετακινήσεων, Πληρωμές Καυσίμων κι Επιχειρήσεων) αλλά και βασικών έργων προς όφελος των Ικαριωτών.

Πιο αναλυτικά, για το νησί μας έχουν ήδη συμπεριληφθεί στον κρατικό προγραμματισμό:

  • Για το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου

α. Μελέτη επέκτασης του προσήνεμου κυματοθραύστη στο Λιμένα Αγ. Κηρύκου, π/υ 500.000,00 ευρώ και

β. Κατασκευή έργου Επέκτασης προσήνεμου μώλου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, αρχικού π/υ 8.000.000,00 €

  • Για το λιμάνι του Ευδήλου

α. Μελέτη υπήνεμου μώλου Λιμένα Ευδήλου, π/υ 100.000,00 ευρώ και

β. Κατασκευή υπήνεμου μώλου λιμένα Ευδήλου, αρχικού π/υ 2.500.000,00 €

Επιπλέον, επετεύχθη χρηματοδότηση πολυετών συμβάσεων για τις «άγονες» γραμμές, ώστε τα νησιά της Ικαρίας, της Σάμου, των Φούρνων και της Θύμαινας να συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και σύνδεση της Ικαρίας και με τα Δωδεκάνησα, με προσθήκη νέας γραμμής συμβατικού πλοίου (ΡΟΔΟ-ΣΥΜΗ-ΚΩ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΛΕΡΟ-ΛΕΙΨΟΙ-ΠΑΤΜΟ-ΙΚΑΡΙΑ-ΦΟΥΡΝΟΙ-ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ).

Πέρα από την επιχορήγηση 74.000€ του Δήμου Ικαρίας για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού πόσιμου νερού για τον οικισμό του Φάρου» εξασφαλίστηκε επιπρόσθετα πάνω από το διπλάσιο ποσό επιχορήγησης που αφορά και σε άλλα έργα σχετικά με την ποιότητα πόσιμου ύδατος στο νησί μας και ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του.

Τέλος, για το διάστημα 20-27 Αυγούστου 2022 η Ικαριά μας θα αποτελέσει ένα από τα νησιά σταθμούς κατά τη διεξαγωγή του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα “Aegean Regatta 2022”, της σημαντικότερης ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης στο Αιγαίο, όπου και αναμένεται μεγάλο πλήθος συμμετοχών κι αντίστοιχο θετικό αντίκτυπο στην τοπική μας οικονομία.

Related posts

Από το 8ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου της ΚΝΕ στην Ικαρία

admin

ΠΑΣ Ίκαρος: 1 χάλκινο μετάλλιο και ατομικά ρεκόρ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ16

admin

Πρόσληψη 16 ατόμων στον Δήμο Ικαρίας, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

admin

Το High Speed 4 … και Άγιο Κήρυκο και Φούρνοι απο 06 Ιουλίου

admin

Ασθενής σεισμική δόνηση στους Φούρνους Ικαρίας

admin

Δήμος Ικαρίας : Ξεκίνησαν πιλοτικά οι στειρώσεις αδέσποτων σκύλων

admin

Ικαρία – Ρόδος: 200 μίλια με κανό για την προστασία των θαλασσών

admin

Το Highspeed 4 θα εξυπηρετεί το Καλοκαίρι την Ικαρία

admin

Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας: Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα για νευρολογικές παθήσεις

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα