Connect with us

Δήμος

Η “ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο” έστειλε ισχυρό μήνυμα για αλλαγή

Published

on

 «Η Σάμος είμαστε όλοι εμείς, η Σάμος είναι οι άνθρωποί της».

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου η παρουσίαση του ψηφοδελτίου “ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο” του υποψηφίου Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου ,στέλνοντας ισχυρό μήνυμα αλλαγής, ελπίδας και αισιοδοξίας.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν φίλοι και μέλη από κάθε γωνιά της περιφέρειας του δήμου Αν. Σάμου που κατέκλυσαν την αίθουσα και δημιούργησαν μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Στάντζος ανέφερε μεταξύ άλλων :

H απλή αναλογική επιβάλλει το διάλογο, τις ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες ανάμεσα σε παρατάξεις και κινήσεις πολιτών, οι οποίες λειτουργούν συλλογικά, δημοκρατικά και με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. Γι αυτό επιμένουμε στη συνεργασία και στη ξεκάθαρη σύμπνοια στις πολιτικές αρχές.

Όχι συμφωνία για τη συμφωνία με ανταλλάγματα αλλά και ούτε διαφωνία με τη διαφωνία. Δεν υποτιμούμε και πολύ περισσότερο δεν αμφισβητούμε το ρόλο των κομμάτων ως θεσμό του δημοκρατικού πολιτεύματος, πολλή δε περισσότερο τη συμβολή του στην εμπέδωση της λειτουργίας της δημοκρατίας με απόλυτο σεβασμό στις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Όχι μόνο δεν αρνούμαστε την αξιολόγηση, την κριτική των προτάσεών μας και της δράσης μας, αλλά αντιθέτως είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, επιδιώκουμε τη συνεργασία, την αποδοχή και τη στήριξη του προγράμματος μας. Αρνούμαστε μόνο τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των κομμάτων και κυρίως των μηχανισμών με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές. Ανοιχτοί στο διάλογο, συζητάμε και θα συζητάμε με όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου που υποστηρίζονται από αυτά, ως και τις παρατάξεις που πήραν μέρος στις προηγούμενες δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές ή διαμορφώθηκαν για να συμμετάσχουν στις ερχόμενες για το Δήμο και τη Σάμο μας.

Σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα και κάτω από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων, ο Γιώργος Στάντζος ανέφερε με πολλή δουλειά, τιμιότητα και ειλικρίνεια στη μεγάλη προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός δήμου για τον οποίο θα είναι περήφανα τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού παρουσίασαν οι ίδιοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της αυτοδιοικητικής κίνησης, με αναλύσεις για το προσφυγικό, τα τεχνικά έργα, την καθημερινότητα του δημότη, την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, το επιχειρείν,  τον αθλητισμός και τον πολιτισμό.

 

Comments

comments

Δήμος

Επικυρώθηκε η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Published

on

By

 

Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου υπέγραψε και επικύρωσε τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στόχος είναι η «Κοινωνία της Γνώσης» να είναι μια κοινωνία για όλους, σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που συνεχώς διαμορφώνεται. Μέσω της συνεργασίας αυτής, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θέλει να τονώσει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της προώθησης του πολιτισμού με ψηφιακά μέσα.

Μια από τις προτεραιότητες, που συμφωνήθηκε από κοινού, είναι και η δημιουργία ενός Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο «Πυθαγόρας». Το Ινστιτούτο θα συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το «Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου», που εδρεύει στην περιοχή του Ηραίου, με στόχο τη διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού.

Η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, προσδίδει νέα δυναμική, σαφή προσανατολισμό και προάγει την εξωστρέφεια, καθώς και τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην έρευνα και στην καινοτομία.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Πολυχώρος Ανακύκλωσης στη κοινότητα Χώρας

Published

on

By

 

Στη δημιουργία του πρώτου πολυχώρου Ανακύκλωσης προχωρά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στις κτιριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Δ.Ε. Πυθαγορείου στη Κοινότητα Χώρας.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, θα μπορούν να ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μικρές ηλεκτρονικές και μεγάλες οικιακές συσκευές, ηλεκτρικούς λαμπτήρες, μελανοδοχεία, μπαταρίες, μεγάλες πλαστικές συσκευασίες και σίδηρο.

Η διαχείριση των απορριμάτων αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής μας αρχής.
Η καθαριότητα είναι πολιτισμός, είναι αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και κάθε πολίτη που σέβεται και εκτιμά τον εαυτό του.

Η οργανωμένη ανακύκλωση μπαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών μας οι οποίοι την επιδιώκουν, την στηρίζουν και εμείς σκοπεύουμε να την αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο.

Ώρες λειτουργίας του χώρου από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00-14:00 και πληροφορίες στο τηλέφωνο 2273091594.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατόπιν αιτήσεως δίνεται η δυνατότητα δωρεάν διάθεσης οικιακού κομποστοποιητή.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Τριάντα tablets για τους μαθητές δώρισε ο Νικόλας Ιγγλέσης

Published

on

By

Τριάντα tablets τελευταίας τεχνολογίας, μάρκας Levono, μαζί με τις θήκες προστασίας τους, δώρισε στον δήμο Δυτικής Σάμου, προκειμένου να προωθήσουν σε σχολικές μονάδες, ο κ. Νικόλας Ιγγλέσης.
Ο δήμος Δυτικής Σάμου επισημαίνει πως τα tablets θα παραδοθούν στους διευθυντές των σχολείων και θα διατεθούν προς χρήση στους μαθητές των σχολικών βαθμίδων γυμνασίου και λυκείου του δήμου.
«Η δωρεά έχει σκοπό να στηρίξει τους μαθητές στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, κινήσεις όπως αυτή είναι συγκινητικές και αποτελούν παράδειγμα για όλους μας», αναφέρει ο δήμος Δυτικής Σάμου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017