14.4 C
Σάμος
22/02/2024
Σαμιακά

Ιωάννα Καραγιάννη- Απαιτείται σωστή διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού

H ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Κ.Υ.Τ ΣΤΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥΣ:

Φίλες και φίλοι,
Σήμερα διαμαρτυρόμαστε ΞΑΝΑ για κάτι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!! Η κατάσταση στο Βαθύ έχει φτάσει στο μη περαιτέρω!!! Η Ανατολική Σάμος βρίσκεται σε τελματώδη κατάσταση και έχουμε μια κυβέρνηση και έναν βουλευτή οι οποίοι κωφεύουν κατ ’εξακολούθηση στις οχλήσεις, τις διαμαρτυρίες και την αγανάκτησή μας!!! ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΣΕ Α’ΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ καθώς θέλω να διαψεύσω την προσβλητική άποψη μιας μικρής μερίδας ανθρώπων που αναφέρουν ότι δεν απασχολεί τους κατοίκους της δυτικής Σάμου το θέμα. Η ΣΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ και κοινός στόχος όλο το νησί να ανακάμψει .

Για να γίνει αυτό απαιτείται σωστή διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού . Εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων και καθημερινής επαφής με συντοπίτες στο Βαθύ, στο Πυθαγόρειο, στους Μυτιληνιούς, στη Χώρα εισπράττω την αγωνία και την δυσαρέσκεια για την δημιουργία δεύτερου ΚΥΤ αυτή τη φορά στους Μυτιληνιούς.

Συμμερίζομαι φυσικά όλους εσάς που ζείτε με την απειλή να δείτε την περιοχή σας να υποβαθμίζεται…, κάτι που μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση και ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής φαίνεται δεν αντιλαμβάνονται με την απόφαση της ανέγερσης δεύτερου Κ.Υ.Τ.

ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΙΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

1)Διαχωρισμός όσων δικαιούνται άσυλο και μη, εντατικοποίηση δηλαδή των ελέγχων των νομιμοποιητικών εγγράφων. Η ΝΔ το έχει στηλιτεύσει από το 2015 ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι.
2) Καθιέρωση προσωρινών κλειστού τύπου κέντρων πρώτης υποδοχής όπου με απλούστευση της νομικής πτυχής η διάρκεια της εξέτασης αιτημάτων ασύλου θα πραγματοποιείται το πολύ μέσα σε έξι εβδομάδες.
3) Έλεγχος και συμμετοχή από την τοπική μας κοινωνία των ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτήσεων για το μεταναστευτικό. Επιβάλλουμε την διαφάνεια στην διαχείριση χρημάτων.
4) ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την συνδρομή της ευρωπαϊκής ένωση για την άριστη φύλαξη μέσω σύγχρονων τεχνικών μέσων και εντατικών περιπολιών των θαλάσσιων συνόρων που σαφέστατα υπάρχουν και λόγω γεωγραφικού προσδιορισμού είναι δύσκολο να φυλαχτούν.
5) Διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης για τους ανθρώπους, τις οικογένειες και τα παιδιά που ζουν στα κέντρα υποδοχής.
6)Τέλος και πολύ ουσιαστικό η δημιουργία ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΣΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε

Είναι γεγονός πως βρίσκομαι ανάμεσα στους 79 νεότερους ηλικιακά υποψήφιους σε όλη την επικράτεια που εμπιστεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μεγάλωσα με μια γενιά πολιτικών που γέμιζαν ελπίδα τον κόσμο με ψεύτικα μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΣΙ..!!!! ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΘΑ ΚΑΝΩ….., ΣΑΣ ΛΕΩ…,ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ… ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤA. Tα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις ανήκουν σε εκείνους που μας έχουν αναγκάσει να μαζευτούμε σήμερα εδώ… σε εκείνους που ξεπούλησαν την πατρίδα και τα νησιά μας.

Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι σε όλους εσάς και να σας πω ότι ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ είναι πως η φωνή μου θα ακουστεί όσο πιο δυνατά μπορώ, έτσι ώστε να μεταφέρω είτε στο κοινοβούλιο εάν εκλεγώ, είτε μέσω της δράσης μου στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτολεξεί τα λεγόμενά σας και την προσωπική μου άποψη που συγκλίνουν. Δηλαδή το νέο Κ.Υ.Τ στους Μυτιληνιούς να μην δημιουργηθεί όπως και στο Βαθύ να κλείσει.

Διανύοντας την πιο παραγωγική δεκαετία της ζωής μου και με πολύ όρεξη για δουλειά, με συνέπεια λόγου και ευθύτητα δηλώνω και δεσμεύομαι να σταθώ αρωγός στον αγώνα και στην προσπάθειά σας! Στις 7 Ιουλίου είναι στο χέρι σας με τις επιλογές και τη συμμετοχή σας να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μια πιο φωτεινή εποχή για τον τόπο μας. Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πράξη την ισχυρή ανάπτυξη που ο νομός μας έχει ανάγκη.

Με εκτίμηση,
Ιωάννα Καραγιάννη
Υποψήφια Βουλευτής Νομού Σάμου

 

Related posts

Κήρυξη 24ωρης Πανσαμιακής Πανεργατικής Απεργίας την 28/2/2024

admin

Συνεχίζεται η αφαίμαξη αστυνομικού προσωπικού απο την Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου

admin

Λειτουργία ιατρείου Σακχαρώδη Διαβήτη στο ΚΥ Καρλοβασίου

admin

Vin Doux Naturel: Μοναδική εμπειρία γεύσης

admin

Προσοχή στην τήρηση της νομοθεσίας για αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις

admin

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις

admin

Νοσοκομείο Σάμου: Στάση εργασίας την Πέμπτη 22/2

admin

Τη συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές του Μ.Π.Ε.Σ

admin

Oμιλία με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Σάμου

admin