16.1 C
Σάμος
01/04/2023
Πολιτικά

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Κυριακής 22/10 στο Καρλόβασι

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Κυριακής 22/10 απευθύνει στο λαό της Σάμου  η ΛΑ-ΑΑΣ .Το συλλαλητήριο  θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Καρλοβάσου στις 12μ.

Το κάλεσμα και η συμμετοχής της ΛΑ-ΑΑΣ γίνονται:

  • Μπροστά στην ανάγκη να συγκροτηθεί και να αναπτυχθεί πάλη και κίνημα ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, ως βασικές αιτίες που γεννούν τα καραβάνια των προσφύγων και σκορπίζουν τη δυστυχία στους λαούς της περιοχής
  • Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της υποτέλειας σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που επιβεβαίωσε με το χειρότερο για το λαό τρόπο και η επίσκεψη Τσίπρα στον Τράμπ, επίσκεψη που δένει ακόμα πιο σφιχτά τη χώρα μας στο άρμα των πολεμικών κινήσεων και επιδιώξεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.
  • Ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ που τσαλαπατά ακόμα και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ξεριζωμένων κομματιών των λαών, όπως συμβαίνει και στο Κέντρο κράτησης της Σάμου όπου χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και άντρες βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης
  • Κόντρα και ενάντια στο ρατσισμό-εθνικισμό-φασισμό, και την ένταση των πιο μαύρων κραυγών περί «ταγμάτων εφόδου» κλπ, που δημόσια ακούγονται τον τελευταίο καιρό από την “ΣΑΜΟΣ SOS” στα χωριά και τις πλατείες του νησιού μας.

Η απάντηση αυτών των κινδύνων είναι υπόθεση της μαζική λαϊκής πάλης και κάθε άλλο παρά «καθησυχαστικές» μπορεί να είναι για το λαό οι υποτιθέμενες ως αντιφασιστικές δηλώσεις του κυβερνητικού και άλλων κομμάτων του συστήματος (όπως η κοινή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ) που με την πολιτική τους υπηρετούν και τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιδιώξεις και τις φασιστικές κραυγές και τις ακροδεξιές συνάξεις.

Η ΛΑ-ΑΑΣ με δισέλιδη προκήρυξη και αφίσα, με παρεμβάσεις σε Βαθύ, Καρλόβασι και σε χωριά του νησιού καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, κάθε νέο και νέα, κάθε προοδευτικό άνθρωπο του νησιού μας, να συμμετέχει σε αυτό τον αγώνα, να δώσει το παρόν στο συλλαλητήριο της 22/10 στο Καρλόβασι.

Related posts

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του ΚΥΤ Μόριας στον Δήμο Μυτιλήνης

admin

Δικηγόρος ή Γιατρός η γυναικεία υποψηφιότητα για την ΝΔ στο νομό Σάμου

admin

Ανδρέας Ξανθός: Ριζική αναδιοργάνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

admin

Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον ν. Σάμου

admin

“Να επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα ταχείας έκδοσης τουριστικής βίζας στα νησιά”

admin

Επίσκεψη Α. Ξανθού στο ΚΥ Καρλοβάσου

admin

Πένη Δεμερτζή: Στις 21 Μαΐου τους στέλνουμε το λογαριασμό και φροντίζουμε να τον λάβουν

admin

Σταμάτης Βαρδαρός: Υγειονομικό ισοδύναμο στα νησιά

admin

Γιάννης Μπουρνούς: Γιατί στερούνται οι ιδιοκτήτες ταξί του Βορείου Αιγαίου το δικαίωμα λειτουργίας πολυθέσιων οχημάτων;

admin