18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου για συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΤΕΤΑΡΤΗ  9  ΝΟΕΜΒΡΗ

Σάμος: 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο, Βαθύ

Ικαρία: 11 π.μ., Πλατεία Ευδήλου

«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…» Κανένας παγωμένος! Κανένας πεινασμένος! Κανένας μόνος του!

 

ΔΕΝ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ» ΣΤΗ «ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Η φτώχεια, η ακρίβεια, η καταστολή, οι πλειστηριασμοί, ο πόλεμος, η τραγική κατάσταση στην Υγεία, τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα προβλήματα συνολικά που αντιμετωπίζει η εργατική λαϊκή οικογένεια, έχουν αιτία: Είναι η δίψα για κέρδη και υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η «ανάπτυξη» στον τομέα της ενέργειας γίνεται με βάση τα συμφέροντα των μεγάλων καρχαριών και των «παρόχων» που κερδίζουν από την παραγωγή, τη διανομή, την πώληση, της ενέργειας, εις βάρος του λαού που βλέπει την τιμή της kwh, του φυσικού αερίου, των καυσίμων να αυξάνονται.

   Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη! Οι λαϊκές οικογένειες δέχονται λεηλασία στο εισόδημά τους από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων.

 

KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH – ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τους επίδοξους «λυτρωτές»  μας δεν πρέπει να αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες. Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα εντάσσει τους αγώνες σε οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή, που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις μέσα στο λάκκο των υποσχέσεων και των ψεύτικων ελπίδων.

 

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ- ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ

Να μην επιτρέψουμε η οργή μας, η αγανάκτηση να αξιοποιηθούν για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τα ίδια ή με νέα υλικά από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συμβάλει στην επίθεση στα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα. Οι αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην Μαλαματίνα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

Στις 9 Νοέμβρη στα νησιά μας να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς για να τρομοκρατήσουμε με τον αγώνα μας όλους αυτούς που για δεκαετίες τσακίζουν τη ζωή και τις ανάγκες μας.  Απαιτούμε:

 

  • 825€ κατώτερο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Συλλογικές συμβάσεις & αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα & ρεύμα.
  • Γενναία μείωση & πλαφόν στις τιμές – κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα & μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής
  • Κανένας χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και θέρμανση. Διαγραφή χρεών και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Επιδότηση ενοικίου για νοικοκυριά, φοιτητές & μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Μείωση όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ναύλων (οχημάτων – εμπορευμάτων) κατά 50%
  • Σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, χωρίς επιχειρηματική δράση με ανεπτυγμένη ΠΦΥ σε όλες τις πόλεις και τα χωριά. Όχι στο «νέο ΕΣΥ»! Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων και στελέχωση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με τα απαραίτητα σύγχρονα μηχανήματα κι εξοπλισμό.
  • Αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα και αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό

Related posts

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin