20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Καλέσματα για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη

Συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη ,11 Απριλίου, στις 18:00 μ.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αποφάσισε η Οργανωτική Επιτροπή της Πανσαμιακής Απεργίας της 7ης Φεβρουαρίου,  με αφορμή την παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Σάμο.

Η Οργανωτική Επιτροπή της απεργιακής συγκέντρωσης απαιτεί  :

Να κλείσει το κολαστήριο του hotspot και να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο πουθενά στη Σάμο. Πρόσφυγες και μετανάστες να απεγκλωβιστούν από το νησί και τη χώρα και στο νησί να υπάρχει ένα μικρό κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης.

Τα αιτήματα της απεργίας της 7ης Φεβρουαρίου είναι επίκαιρα και ανεκπλήρωτα. Συνεχίζουμε τον αγώνα δυναμικά.

Καλούμε το σαμιακό λαό να δώσει μαζικά το παρόν στη συγκέντρωση «

Tη συμμετοχή των  μελών του στην σημερινή κινητοποίηση για το Μεταναστευτικό, ζητά ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου.

Ο Σύλλογος ζητά από τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ώστε να συμμετάσχουν οι ίδιοι και οι εργαζόμενοί τους στην πορεία.

«Μετά τη σημερινή συνάντηση των παραγωγικών φορέων του νησιού μας στο Επιμελητήριο σχετικά με τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του κ. Βίτσα και την επίσκεψή του στο νησί μας, κατά την οποία καμία συνάντηση δεν πραγματοποίησε μαζί μας, αποφασίστηκε για αύριο Πέμπτη, 11 Απριλίου και ώρα 18.00 μαζική κινητοποίηση και πορεία με έναρξη την  πλατεία Πυθαγόρα. Παρακαλούμε για το κλείσιμο των καταστημάτων σας κατά τη διάρκεια της πορείας και τη συμμετοχή τόσο της δικής σας όσο και του προσωπικού σας στην πορεία», αναφέρει ο Σύλλογος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου συμμετέχει στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Τα καταστήματα θα κλείσουν στις 18.00 απόψε 11 Απριλίου και καλούμε όλους να συγκεντρωθούν στην Πλατεία Πυθαγόρα.

Ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων ν. Σάμου, ενημερώνει τα μέλη του ότι θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 11 Απριλίου, στις 18:00 μ.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

“Καλούμε όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό να δώσουν δυναμικό παρόν στην αυριανή κινητοποίηση. Οι κάτοικοι του νησιού μας δεν αντέχουν άλλο τα ψέματα και την κοροϊδία”.

Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση αποφάσισε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, ο οποίος καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν σήμερα  στις 18:00 μ.μ στην πλατεία Πυθαγόρα, αναφέροντας πως « η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός κ. Βίτσας κοροϊδεύουν συστηματικά το σαμιακό λαό και έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση πρόσφυγες-μετανάστες, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία».

“Απαιτούμε εδώ και τώρα να κλείσει το κολαστήριο του hotspot και να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο πουθενά στη Σάμο. Πρόσφυγες και μετανάστες να απεγκλωβιστούν από το νησί και τη χώρα και στο νησί να υπάρχει ένα μικρό κέντρο καταγραφής και ταυτοποίηση», αναφέρει ο Σύλλογος Πολυτέκνων.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καλεί όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η Οργανωτική Επιτροπή της Πανσαμιακής Απεργίας της 7ης Φεβρουαρίου την Πέμπτη 11 Απρίλιου στις 18:00 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Kάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό – μεταναστευτικό που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά σε άθλιες συνθήκες και για την επικείμενη ίδρυση νέου μεγαλύτερου στρατοπέδου συγκέντρωσης στη Σάμο, απευθύνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

“Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης της 7ης Φλεβάρη δεν επιτρέπουν εκπτώσεις και στρογγυλέματα , όπως επιχειρούν άλλοι υποψήφιοι”, δήλωσε στη σύσκεψη γυναικών στην οποία παραβρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Κώστας Τζίχας. “Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να δώσει αποτελέσματα”, συμπλήρωσε.

Ανακοίνωση με την οποία καλεί όλους να πάρουν μέρος στη σημερινή συγκέντρωση για το Μεταναστευτικό, εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος ανατολικής Σάμου, κ. Αντώνης Σίμος.
Η ανακοίνωση αναλυτικά:

“Σας καλούμε να δυναμώσετε τον αγώνα κατά της επικίνδυνης και επιζήμιας πολιτικής της Κυβέρνησης στο μεταναστευτικό. Ενωμένοι και αποφασισμένοι δίνουμε ξανά ραντεβού σήμερα στις 18:00’ στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του νησιού μας.

Βροντοφωνάζουμε όχι στα ψέματά τους, όχι στις μεθοδεύσεις τους, όχι στην υποβάθμιση του Δήμου μας.

Το Hot spot της πρωτεύουσάς μας πρέπει να κλείσει το γρηγορότερο δυνατό, αλλά το νέο χώρο μετεγκατάστασης θα σας τον υποδείξουμε εμείς και όχι εσείς. Δεν σας πιστεύουμε πλέον γιατί είπατε πολλά ψέματα και είστε εντελώς ανίκανοι να διαχειριστείτε το μεταναστευτικό”.

 

 

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin