20 C
Σάμος
03/06/2023
Σαμιακά

“Καλούμε την Διοικήτρια του Νοσοκομείου να σταματήσει τις προεκλογικές φιέστες”

Καλούμε την Διοικήτρια του Νοσοκομείου να σταματήσει τις προεκλογικές φιέστες και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο και εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου διοργανώνει προεκλογική φιέστα την Δευτέρα 15-5-2023 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών-επισκευής της Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής. Αυτό τον τρόπο επέλεξε η διορισμένη από την κυβέρνηση Διοικήτρια του Νοσοκομείου, ώστε να αφήσει και αυτή το αποτύπωμα της, αλλά και να βοηθήσει το κυβερνών κόμμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι για κάποιες επιβεβλημένες και αυτονόητες επισκευές που έπρεπε να έχουν από καιρό να διοργανώνει εκδηλώσεις. Ο προηγούμενος διορισμένος από την ίδια Κυβέρνηση Διοικητής τοποθέτησε 2 μαρμάρινες πλάκες που αναφέρουν ότι επί των ημερών του έγιναν οι απαραίτητες εργασίες στη χειρουργική κλινική, ενώ η σημερινή Διοικήτρια διοργανώνει προεκλογικές φιέστες για επισκευές που πληρώνονται με χρήματα από τον φορολογούμενο λαό και όχι από την τσέπη τους.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου προσπαθώντας να εφαρμόσει την πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ, έχει δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση στο Νοσοκομείο, αδιαφορώντας πλήρως για την κατάσταση που υπάρχει εδώ και ενάμιση χρόνο με το προσωπικό στη καθαριότητα, όπου από 16 εργαζόμενους έχουν μείνει 8, ενώ βάση τεχνικών προδιαγραφών θα έπρεπε να υπάρχουν 20 εργαζόμενοι .

Οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα δεν μπορούν να λάβουν τα ρεπό που δικαιούνται, ούτε την κανονική τους άδεια, ενώ καταστρατηγείται η σύμβαση που έχουν υπογράψει σε σχέση με το ωράριο τους. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλέον για την υγεία των εργαζομένων λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας. Η επικινδυνότητα αυξάνεται πολύ περισσότερο αφού πλέον η καθαριότητα στους θαλάμους, στις μονάδες, στις αίθουσες τοκετού, στα επείγοντα και στα χειρουργεία του νοσοκομείου δεν είναι ενδεδειγμένη.

Ο Σύλλογος εργαζομένων κρούει για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο τομέα της καθαριότητας, αφού ο κίνδυνος των νοσοκομειακών λοιμώξεων είναι ορατός σε συνδυασμό με τα κατεστραμμένα πατώματα που υπάρχουν σε μεγάλο μέρος του νοσοκομείου, το κατεστραμμένο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, τα μολυσματικά απορρίμματα που είναι αδύνατον πλέον να διαχειριστούν, να διαχωριστούν και να συσκευαστούν από ελάχιστους εργαζόμενους ώστε να φύγουν εκτός νησιού. Να σημειώσουμε εδώ και την υπολειτουργία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου είναι πρωταθλήτρια στο να αναθέτει αλλότρια καθήκοντα στους εργαζόμενους. Έχει αναθέσει σε τραυματιοφορείς και φύλακες να ασκούν καθήκοντα τηλεφωνητή, τηλεφωνητές και τραυματιοφορείς να ασκούν καθήκοντα τραπεζοκόμου, καθαρίστριες σε θέση πλυντηρίων, στον νεκροτόμο καθήκοντα στις αποθήκες και διοικητικού υπαλλήλου και τραυματιοφορείς σε εργάτες αποθήκης, όπου μεταφέρουν υλικά και εφοδιάζουν καθημερινά όλα τα τμήματα και τις μονάδες, ενώ το προσωπικό στη κουζίνα έχει γονατίσει στη κυριολεξία αφού οι εργαζόμενοι σε αυτό το τμήμα είναι ελάχιστοι. Όλοι οι παραπάνω εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς να μπορούν να λάβουν ρεπό και την κανονική τους άδεια, ενώ στη πλειοψηφία τους είναι συμβασιούχοι . Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες έχουν αποδυναμωθεί συστηματικά με απώτερο σκοπό να εκχωρηθούν σε ιδιωτικές εταιρείες. Είναι τεράστιες οι ευθύνες τόσο της σημερινής   κυβέρνησης, όσο και των προηγούμενων για την κατάσταση που υπάρχει στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και στο νοσοκομείο της Σάμου. Τεράστια βέβαια είναι και τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλα τα τμήματα με τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με παμπάλαιο ιατροτεχνολιγικό εξοπλισμό.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει για άλλη μια φορά την Διοικήτρια του Νοσοκομείου για αλαζονική, προσβλητική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους που μοχθούν καθημερινά και βάζουν στη κυριολεξία πλάτη εδώ και πολλά χρόνια, για να κρατηθούν ανοιχτά τα τμήματα, οι κλινικές και οι μονάδες του Νοσοκομείου.

Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όσους έχουν λάβει πρόσκληση για την προεκλογική φιέστα, να μη συμμετέχουν. Να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να τους γυρίσουν την πλάτη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Σάμος 14/5/2023
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

 

Related posts

Γιορτάζει ο Ι.Ν. της Αγίας Τριάδας στους Βαλεοντάδες / Αηδόνια

admin

Ιερά Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μυτιληνιών Σάμου

admin

Σάμος: «Έσκασε» βαλίτσα χρηματαποστολής

admin

Η εκτίμηση για τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς

admin

Η δημιουργία και λειτουργία ενός e-shop τονώνει αφάνταστα τα έσοδα μιας μικρής επιχείρησης

admin

Ύπατη Αρμοστεία: Εκδηλώσεις εύρεσης εργασίας στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Κω

admin

Εκδηλώσεις μνήμης της Μητροπόλεως για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως

admin

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου προχώρησε στην δωρεά 213 βιβλίων στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Ομιλία του καθηγητή Κωνσταντίνου Φίλη για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις εκλογές στην Τουρκία

admin