13.9 C
Σάμος
06/12/2023
Περιφερειακά

«Καμία κομματική γραμμή και επιταγή δεν είναι πάνω από τους πολίτες μου» – Βίντεο

Απασφάλισε ο Περιφερειάρχης ενάντια στον Νότη Μηταράκη- «Έκανε διακοπές την ώρα που η Ελλάδα καίγονταν και τώρα δίνει εξετάσεις επανεισδοχής στην κυβέρνηση» – «Αν είναι ανίκανος να τελειώσει το αεροδρόμιο ας δώσει το έργο σε εμάς να το τελειώσουμε»

Ασυγκράτητος, ευθύς και ειλικρινής, εμφανίστηκε στην πρώτη του συνέντευξη στη Χίο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση Κώστας Μουτζούρης, στο πλαίσιο των τηλεοπτικών συνεντεύξεων του Politischios.gr.

Χωρίς να μασά τα λόγια του, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον αγώνα της Περιφέρειας για το μεταναστευτικό λέγοντας ότι το 2019, παρέλαβε τα νησιά σε μία κατάσταση κατά την οποία η αναλογία μόνιμων κατοίκων και μεταναστών ήταν δυσανάλογη.

Όπως εξήγησε, το γεγονός ότι η Περιφέρεια ηγήθηκε του αγώνα των κατοίκων ενάντια στην βιαιότητα των ΜΑΤ και της προσπάθειας εγκαθίδρυσης υπερδομών που είχαν σχεδιαστεί από τον τώρα αντίπαλό του Αλκιβιάδη Στεφανή, ήταν αυτό που κινητοποίησε την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυστηρή φύλαξη των συνόρων αλλά και αποσυμφόρηση των νησιών.

«Θεωρώ μέγιστο επίτευγμά μας ότι με τις φωνές μας αλλά και τις ακρότητες που κάναμε- γιατί έπρεπε να τις κάνουμε- εκκενώθηκαν τα νησιά από μετανάστες», ανέφερε.

«Εγώ εκφράζω τους πολίτες μου»

Ερωτώμενος για το κυβερνητικό χρίσμα στον Αλκιβιάδη Στεφανή ο Κώστας Μουτζούρης, έκανε λόγο για «φυτευτούς» λέγοντας ότι: «Με στεναχωρεί που ο πρωθυπουργός της χώρας προσπαθεί να βάλει φυτευτούς στο Βόρειο Αιγαίο. Έσφαλε. Ο λαός, δεν το ενέκρινε αυτό».

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν θα έβαζε ποτέ και δεν θα βάλει ποτέ την κομματική γραμμή πάνω από τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου.

«Μας εξέλεξε ο λαός και εγώ αυτό το νησιωτικό λαϊκό αίσθημα εκφράζω. Δεν θα έβαζα ποτέ την κομματική γραμμή πάνω από τους νησιώτες. Δεν θα ήθελα ποτέ η κυβέρνηση να είναι ευχαριστημένη από εμένα αλλά ο λαός δυσαρεστημένος. Με εξέλεξε ο λαός, θα με κρίνει ο λαός και θα μας εκλέξει ξανά ο λαός», δήλωσε.

«Ο Μηταράκης δίνει εξετάσεις επανεισδοχής στην Κυβέρνηση»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα λεγόμενά του, για τον Νότη Μηταράκη, μετά τη διαπίστωση ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κυβερνητικός Βουλευτής και πρώην Υπουργός, αρέσκεται σε δημόσιες παρεμβάσεις κατά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Χωρίς να μασήσει τα λόγια του και με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή ο Μηταράκης δίνει εξετάσεις επανεισδοχής στην κυβέρνηση. Έκανε το μεγάλο λάθος όταν καιγόταν η Ελλάδα, όταν σκοτωνόταν πιλότοι μας να πάει για διακοπές. Έσφαλε και τώρα προσπαθεί να ξαναμπεί στην κυβέρνηση», είπε, και τον κατηγόρησε ότι εν γνώσει του διαδίδει ψέματα για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, αφού, τα έργα που είχε αναλάβει η Περιφέρεια έχουν πλέον τελειώσει και οι καθυστερήσεις πλέον οφείλονται στην ίδια την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.

Τέλος, αναφερόμενος στο αεροδρόμιο, επεσήμανε ότι τον ανησυχεί το γεγονός ότι το έργο της επέκτασης έχει σταματήσει, χαρακτηρίζοντας ως «μη ικανό» τον Νότη Μηταράκη να δώσει ώθηση στο έργο.

«Το ότι ο κύριος Μηταράκης δεν είναι ικανός να επιταχύνει το έργο του αεροδρομίου είναι δικό του πρόβλημα. Ας μας το δώσουν το αεροδρόμιο κι εμείς θα το τελειώσουμε», ανέφερε.

Related posts

ΕΣΠΑ 2021 – 27 – Υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων Περιφερειάρχη με τα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας

admin

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

admin

Ένταξη προγραμμάτων στο Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027 (νέο ΕΣΠΑ) 

admin

Στις 16 Δεκεμβρίου η Ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου

admin

Παρέμβαση Μουτζούρη για τη βίζα των Τούρκων

admin

Εκδήλωση για την γαστρονομία από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στην Ημερίδα για τον Τουρισμό

admin

Δήλωση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα

admin

ΠΕ Σάμου: Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

admin