17.7 C
Σάμος
25/04/2024
Περιφερειακά

«Κανείς σύλλογος δεν θα εκδιωχθεί» – Στη Σάμο ο Περιφερειάρχης για διάλογο με τους συλλόγους

 «Ουδείς σύλλογος δεν θα χάσει την έδρα του. Θέλουμε να υπάρξει μια συνύπαρξη των συλλόγων με το ινστιτούτο» τονίζει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου»

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Επικούρειο έδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην Ραδιοφωνική εκπομπή του Αρμονία FM με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πατσομύτη.

Ο κύριος Μουτζούρης ανέφερε: « Η χθεσινή απόφαση με ευρύτατη πλειοψηφία των 30 υπέρ έναντι 9 κατά αποφάσισε να επιχειρηθεί η παραχώρηση χώρου στο κέντρο ερευνών για τη μακροζωία και την πρόληψη ασθενειών του γήρατος. Θέλουμε να συνυπάρξει το ερευνητικό αυτό κέντρο με τους πολιτιστικούς συλλόγους και ουδείς από τους τρείς που στεγάζονταν στο κτίριο να μην χάσει την έδρα του.»

Ο Περιφερειάρχης ωστόσο κράτησε επιφυλάξεις αν θα μπορέσει να υλοποιηθεί η δημιουργία του ινστιτούτου καθώς προβλέπει την ύπαρξη πολλών επιστημόνων, όμως σε περίπτωση που γίνει θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη και πνοή στο Βαθύ της Σάμου που στερείται πανεπιστημιακού τμήματος.

Το κόστος συντήρησης του κτιρίου χωρίς να υπάρξει κάποια επένδυση σε αυτό είναι τεράστιο και ανέρχεται από 120.000 έως 150.000€ ετησίως. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει με αποτέλεσμα να μην μπορεί η Π.Ε Σάμου να το λειτουργήσει.

Σχετικά με τους πολιτιστικούς συλλόγους ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: « Όπως ανέφερα ρητά και στην συνεδρίαση ουδείς σύλλογος δεν θα χάσει την έδρα του και θέλουμε να υπάρξει μια συνύπαρξη των συλλόγων με το ινστιτούτο, η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει τον πολιτισμό καθώς έχει βγεί ειδικό πρόγραμμα για τον πολιτισμό, όποιος σύλλογος μπορεί να βοηθηθεί θα βοηθηθεί και αφού το παραχωρητήριο λέει ότι θα στεγάζονται μέσα οι σύλλογοι θα βρεθεί λύση.

Σκοπεύω τις επόμενες ημέρες να έρθω στην Σάμο προκειμένου προσωπικά να κάνω διάλογο με τους συλλόγους στη Σάμο, ώστε να βρεθεί λύση γιατί είναι πολύ σημαντικοί για την πόλη οι σύλλογοι αυτοί και δεν θα εκδιωχθούν».

Τέλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας η προοπτική δημιουργίας ενός τέτοιου ερευνητικού κέντρου και ο επιμορφωτικός χαρακτήρας της δράσης θα ενισχύσει την προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο ενισχύοντας τον τουρισμό αναδεικνύοντας συνάμα το Βαθύ ως σημείο συνάντησης σπουδαίων επιστημόνων του κόσμου.

Στην εισήγηση προβλέπεται και η δημιουργία μουσείου μακροζωίας εντός του χώρου για την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η ανερχόμενη τουριστικά Ικαρία στηρίζει ολόκληρο το τουριστικό brand της στη μακροζωία και η δημιουργία του ινστιτούτου αυτού στη Σάμο θα προσδώσει κίνητρα στους ενδιαφερομένους να επισκεφθούν την πόλη της Σάμου και το νησί μας.

Related posts

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στις 30/04/2024

admin

Προώθηση Ικαριώτικων προϊόντων: Στόχος της επίσκεψης Νύκτα

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε φοιτητές δημοσιογραφίας από τη Γερμανία για το μεταναστευτικό ζήτημα

admin

H Π.Β. Αιγαίου για Παγκόσμια Ημέρα της Γης

admin

250 προσκεκλημένοι στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου για την προβολή των νήσων του Βορείου Αιγαίου

admin

Visa για Τούρκους: Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Περιφέρειας, δηλώνει ο Μητσοτάκης

admin

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin