18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Καρλόβασι: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μείωση των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα το Καρλόβασι και κυρίως το τμήμα των Μαθηματικών, γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητής Α’ βαθμίδας, Μιχαήλ Ανούσης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη το μεσημέρι παρουσίασε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τα 2 τελευταία χρόνια, με τη δραματική μείωση των εισακτέων η οποία απειλεί τη βιωσιμότητα του τμήματος και ανέφερε ότι υπάρχει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών να προτείνουν στο υπουργείο Παιδείας την ένταξη του τμήματος και στο 4ο επιστημονικό πεδίο, ενώ σήμερα είναι μόνο στο 2ο.Σύμφωνα με τον κ. Ανούση αυτό είναι κάτι που γίνεται σήμερα για πολλές σχολές του Πανεπιστημίου Αιγίου που είναι σε περισσότερα από ένα επιστημονικό πεδίο.

Από την πλευρά του και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το Πανεπιστήμιο στο Καρλόβασι αναφέροντας ότι ο Δήμος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει την κτιριακή υποδομή αλλά και να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Ανέφερε ότι η μείωση των εισακτέων τα δυο τελευταία χρόνια προέκυψε μετά τη δημιουργία δύο ισάξιων τμημάτων στην Ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και λόγω της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ. Ο Κ. Λυμπέρης σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ιδρύθηκε στην ακριτική Σάμο για εθνικούς λόγους οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά δεν έχουν εκλείψει το αντίθετο μάλιστα δήλωσε με έμφαση.

 

Πηγή ΕΡΤ

Related posts

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin