21.9 C
Σάμος
25/04/2024
Σαμιακά

Καρλόβασι: Ολοκληρώθηκε το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πέρασμα του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή από το Καρλόβασι της Σάμου, στην Πορφυριάδα Σχολή!

Ο χώρος της Πορφυριάδας Σχολής γέμισε με ανθρώπους όλων των ηλικιών, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους που ήρθαν σε επαφή με τις θέσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, με το μήνυμα του και απόλαυσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό εκ μέρους των Οργανώσεων Σάμου της ΚΝΕ από τον Μανώλη Τσακουμάκη, που στάθηκε στην ανάγκη να προετοιμάσουμε μία αγωνιστική χρονιά σε όλους τους χώρους εκπαίδευσης και εργασίας, χαρίζοντας έναν «μαύρο χειμώνα» σε όλους όσοι θυσιάζουν τα όνειρα και τις ανάγκες της νέας γενιάς στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου.

Στη συνέχεια το μικρόφωνο πέρασε στον Αριστοτέλη Ρήγα! Συστήθηκε και ζέστανε το κοινό με έξυπνα λογοπαίγνια και στη συνέχεια σατιρίζοντας… όλους και όλα, ανθρώπους και καταστάσεις… σκόρπισε γέλιο και μέσα σε 30’ λεπτά έστειλε τα δικά του μηνύματα για… τα πάντα! Έχουν συναντηθεί ποτέ στον ίδιο χώρο ο κορονοϊός και ο τουρίστας; Πώς γράφονται τελικά τα «τραγούδια» της τραπ και τι κοινό έχουν με τον… Πάριο; Μπορεί να διασκευαστεί το γνωστό Beat it στα… τρικαλινά; Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα παρουσίασε ο Αριστοτέλης Ρήγας!

Ακολούθησε η πολιτική ομιλία από τον Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ. Ο σύντροφος ξεκίνησε ανατρέχοντας στην πείρα του λαού την τελευταία δεκαετία. Καπιταλιστικές κρίσεις, σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, πανδημία, ακρίβεια, ξέσπασμα του πολέμου και εμπλοκή της χώρας σε αυτόν, κυβερνητικές εναλλαγές που αποδείχθηκε πως στόχο είχαν να συνεχίζεται σταθέρά η «βρώμικη δουλειά» του χτυπήματος των λαϊκών δικαιώματων. Φώτισε ορισμένα από τα συμπεράσματα που πρέπει να κατασταλλάξουν απ’ την πείρα αυτή, όπως τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα αυτού του συστήματος, τον αντιλαϊκό χαρακτήρα κάθε είδους κυβέρνησης, την ανάγκη ο λαός να δυναμώσει την οργάνωση και την πάλη με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες του.

Στάθηκε αναλυτικά στα διάφορα διλήμματα που ‘’δουλεύουν’’ αυτήν την περίοδο ενόψει εκλογών η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τη λογική του μικρότερου κακού, το ότι «στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση άρα τι σημασία έχει αν το ΚΚΕ αυξήσει για κάποιες μονάδες τα ποσοστά του» κ.α. Ανέδειξε την ανάγκη το Κόμμα να ενισχυθεί με όλους τους τρόπους, σε όλες τις μάχες του επόμενου διαστήματος.

Φώτισε πως σε αυτήν την, κρίσιμη ομολογουμένως, περίοδο ο λαός μπορεί με τη στάση του να καθορίσει τις εξελίξεις, να δώσει άλλη τροπή στα πράγματα, με συμπόρευση με το Κόμμα, με άνοδο της συμμετοχής στο κίνημα.

Ακολούθησε το hip hop live με το Σφάλμα που ξεσήκωσε τους νέους και δεν άφησε καθόλου ασυγκίνητο το μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό. Με τραγούδια που μέσα από βιώματα και τη γενική κατάσταση ‘’βουτάνε’’ στον εκμεταλλευτικό, καταπιεστικό χαρακτήρα αυτής της κοινωνίας, σε ‘’τραβάνε’’ σε μια μαχητική στάση ζωής, χτυπούν αραχνιασμένες ‘’αξίες’’ και ‘’ιδανικά’’ όπως του ατομισμού, χτίζουν την περηφάνια που πρέπει να έχουν οι πολλοί ως παραγωγοί του πλούτου, εξοπλίζουν με διάθεση για σύγκρουση με αυτό το σύστημα!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το λαϊκό γλέντι από τον Κυριάκο Μαυρίκη όπου δεν έλειψε ο χορός, το κέφι, το αντάμωμα μικρών και μεγάλων.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ προμηθεύτηκαν εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, όπως καλό λογοτεχνικό βιβλίο, πρόσφατες εκδόσεις πολιτικού βιβλίου. Αλλά και λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και εφήβους.

Η συμμετοχή του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου στο Φεστιβάλ έδωσε σε πολλούς την ευκαιρία να γνωριστούν με τον κόσμο του σκακιού ενώ σε άλλους να μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Το ραντεβού ανανεώθηκε στους αγώνες του επόμενου διαστήματος !

 

Related posts

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin

Το νέο Σαξόφωνο της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»: Μια ευγενική χορηγία

admin