13.9 C
Σάμος
20/04/2024
Δήμος

Κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Καρλοβάσου

Κατάληψη πραγματοποιούν από την Παρασκευή οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρλοβάσου, με κύριο αίτημα τα κτιριακά προβλήματα που  αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα.

Τις προηγούμενες ημέρες, μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαν πορείες στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες μεγαλουπόλεις, με βασικά αιτήματα να συγκροτηθούν τμήματα με (το πολύ) 15 μαθητές, να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας με στόχο να γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία με ασφάλεια και να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

Το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο,  με την έναρξη του διδακτικού έτους , τον περασμένο Σεπτέμβριο, θέλοντας προφανώς  να προλάβει τις μαθητικές καταλήψεις, με απόφαση που εξέδωσε, προειδοποίησε:

“Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσία για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει τα εξής;

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως, ενδεικτικά, η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους/τις μαθητές/τριες.

Το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθορίζεται από τον/τη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τον οικείο Σύλλογο Διδασκόντων, με ανάλογη τήρηση των εκάστοτε ισχυουσών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και κοινοποιείται στον/την οικείο/α Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης.

Ο/Η Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων/ ουσών, οφείλει να διασφαλίσει ότι θα παρέχεται σύγ- χρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία στους/στις μαθητές/ τριες.

Η συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών πραγματοποιείται με ευθύνη του/της Διευθυντή/ ντριας σχολικής μονάδας, με τηλεδιάσκεψη ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

2. Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσία για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Related posts

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin