Connect with us

Πολιτικά

Καταγγελία της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ για τις προσαγωγές μελών της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης

Published

on

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη χθεσινοβραδινή προσαγωγή στην αστυνομική διεύθυνση Σάμου μελών της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης. Ανάμεσά τους η Πρόεδρός της, Ρούλα Στεφανάκη, και 2 δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση για παράνομη αναγραφή συνθημάτων σε τοίχο δημόσιου.

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ  σημειώνει:

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  που κρατά τη σημαία του ΝΑΤΟ στην περιοχή ψηλά, δε μπορεί να ανεχτεί αγωνιστικές εκδηλώσεις ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή των λαών για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν ανέχεται ούτε και συνθήματα σε τοίχους, όπως αυτά της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης. Προκειμένου να προστατέψει τους στρατηγικούς της εταίρους που «διαφυλάσσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ασφάλεια της χώρας», που «αποτρέπουν τις μεταναστευτικές ροές», δε διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μορφής καταστολή κι εκφοβισμό, να προσπαθεί να ποινικοποιήσει την πολιτική δράση.

Η κυβέρνηση έχει διαλέξει μετερίζι, αυτό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Καλούμε το λαό να παλέψει από τη σκοπιά των δικών του συμφερόντων:

 • Να οργανώσει την πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας.
 • Να απαιτήσει καμιά αμφισβήτηση – αλλαγή συνόρων.
 • Να κλείσουν οι βάσεις.
 • Έξω το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
 • Έξω τώρα από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
 • Να βάλει σε προτεραιότητα στην πάλη του την αλληλεγγύη των λαών, να δυναμώσει την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Το καθήκον κάθε πατριώτη να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της χώρας του και να αγωνίζεται για την ειρηνικό μέλλον του λαού και της νεολαίας, χαρακτηρίζεται αδίκημα που οδήγησε στην προσαγωγή δέκα μελών και στελεχών της Επιτροπής Ειρήνης, γιατί έγραφαν αντιϊμπεριαλιστικά – φιλειρηνικά συνθήματα σε τοιχία του Περιφερειακού δρόμου στο Βαθύ.

Το τελευταίο διάστημα, όλο και συχνότερα ανασύρονται  αντιδημοκρατικές διατάξεις που θέτουν υπό διωγμό την πολιτική δράση και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, θέλοντας προφανώς και  μ’ αυτό τον τρόπο να δηλώσουν την πλήρη ταύτιση της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων,  με τις φιλοπόλεμες επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας.

Οι συλλήψεις των νεολαίων στην Αθήνα , οι παραπομπές στα δικαστήρια με κάθε αφορμή συνδικαλιστικής και αγωνιστικής δράσης σε όλη την Ελλάδα, οι επαναλαμβανόμενες ασκήσεις στρατιωτικών δυνάμεων για την καταστολή του λαϊκού κινήματος κ. ά , είναι το δείγμα γραφής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να  «τιμήσει» τις συμφωνίες της στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε ως χρήσιμος «μεντεσές» του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και «σημαιοφόρος» του ΝΑΤΟ και των αμερικάνικων επιδιώξεων στη περιοχή μας.

Οι αγωνιστές του αντιϊμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού φιλειρηνικού κινήματος δεν το βάζουν κάτω.

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ),  με την υπερτριαντάχρονη δράση της στο νησί έχει το κύρος, το σθένος και την αποφασιστικότητα, να συνεχίσει αταλάντευτα την δραστηριότητά της. Κόντρα και σε κείνους τους ελάχιστους ανάμεσα στο Σαμιώτικο λαό που ξαναφόρεσαν την «κουκούλα» του καταδότη των προγόνων τους και  χαφιεδίζουν σε βάρος των λαϊκών αγωνιστών.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του νησιού, να συμπαραταχθεί με το ανμτιϊμπεριαλιστικό κίνημα στο νησί μας .

Να πάρει μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση  την Τρίτη στις 10πμ το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στην Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 13 Μάη και όλοι μαζί να παλέψουμε:

 • Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
 • Να μη γίνει η χώρα μας ορμητήριο θανάτου σε βάρος άλλων λαών.
 • Να καταργηθούν όλες οι βάσεις.
 • Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
 • Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από τη λυκοσυμμαχία, η οποία μόνο συμφορές έχει φέρει στη χώρα μας(δικτατορία, κατοχή της Κύπρου, αμφισβήτηση των συνόρων μας και της εθνικής μας κυριαρχίας)

 

ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗ

Η γραμματεία

 

 

 Η Διοίκηση του ΕΚΣ :

Η Διοίκηση του ΕΚΣ καταγγέλλει τις προσαγωγές πολλών μελών της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης χθες το βράδυ (25/4/2018) από την αστυνομία επειδή έγραφαν αντιπολεμικά συνθήματα σε τοιχία του οδικού δικτύου του νησιού.

Ανάμεσα τους η Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης του νησιού και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, εκλεγμένοι συνδικαλιστές μέλη Διοικήσεων Σωματείων και εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Σάμου.

Η κυβέρνηση αφού πρώτα κάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, γέμισε τη χώρα με ΝΑΤΟϊκά ορμητήρια και βάσεις θανάτου, σήμερα ως ο καλύτερος σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στη χώρα μας, δεν ανέχεται καμία φωνή αντίστασης και αμφισβήτησης του βρώμικου έργου που θέλει να βγάλει σε πέρας.

Αυτό δείχνει καθημερινά με τη βία και την καταστολή που έχει εξαπολύσει σε όλη τη χώρα, για την αιματοβαμμένη ανάπτυξη και τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας». Οι προσαγωγές στη Σάμο είναι συνέχεια του κύκλου τρομοκράτησης του λαού. Έγιναν γιατί θέλει να φιμώσει όποιον αντιστέκεται στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και στη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο. Ενός πολέμου που γίνεται για το ποια κράτη και ποια μονοπώλια θα ελέγχουν το φυσικό αέριο, τα πετρέλαια κλπ και τους δρόμους μεταφοράς τους.

Έγιναν και γίνονται ενάντια σε όποιον έχει στόχο να αφυπνίσει το λαό ενάντια στην πολιτική τους, ενάντια στα γεράκια του ΝΑΤΟ και Ε.Ε. που θέλουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους και τα συμφέροντά τους.

Έγινε γιατί και αυτή η κυβέρνηση ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική, πολιτική και λαϊκή δράση.

Είναι επιτακτική ανάγκη να πυκνώσουν οι γραμμές της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και των Σωματείων από νεολαία, εργαζόμενους και το λαό των νησιών μας.

Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια των μακελάρηδων των λαών. Να απαιτηθεί να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και να αποδεσμευτεί η χώρα από ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να μην υπάρξει καμία αλλαγή συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Να επιστρέψουν όλοι οι ένστολοι που είναι εκτός συνόρων. Να εκφραστεί αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε όλους τους λαούς του κόσμους. Να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή και κάθε εθνικιστική ρατσιστική οργάνωση που σκορπίζει το μίσος στο λαό.

 

Καλούμε το λαό και τα σωματεία σε μαζική συμμετοχή

στις Πρωτομαγιάτικες Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΕΚΣ την Τρίτη 1η Μάη

στη Σάμο στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στην Ικαρία στις 12 μ.μ. στο Χριστό Ραχών

 

Η ΛΑ-ΑΑΣ Σάμου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε στο Σαμιώτικο λαό τις προσαγωγές, το βράδυ 25/4, από την αστυνομία, πολλών μελών της Πανσαμιακής Επιτροπής  Ειρήνης, για αναγραφή αντιπολεμικών  συνθημάτων σε δημόσια τοιχία του οδικού δικτύου!

Πρόκειται για μια ακόμα επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού, για ένα ακόμα χτύπημα τρομοκράτησης και καταστολής από τα δεκάδες που, με πολλές μορφές, έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενάντια σε  διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις, ενάντια σε αγωνιστές και σωματεία.

Κυρίως όμως πρόκειται για μια προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να φιμώσει κάθε αντιπολεμική φωνή, κάθε φωνή που εναντιώνεται στην πολιτική της, με την οποία υπηρετεί τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Την πολιτική που μετατρέπει  ολόκληρη τη χώρα σε μια  αμερικάνικη βάση, την πολιτική των αντιδραστικών αξόνων με τo Ισραήλ και την Αίγυπτο. Την πολιτική που ληστεύει τους εργάτες και το λαό για να αγοράζονται οι γαλλικές φρεγάτες και τα αμερικάνικα αεροπλάνα. Την πολιτική που σκορπίζει το δηλητήριο του εθνικισμού και του μίσους για τους λαούς της Τουρκίας και των Βαλκανίων.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να αντισταθεί και να αποκρούσει αυτή την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής των δικαιωμάτων του. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να μπει αποφασιστικά και μαζικά στις γραμμές της αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης, που αποτελεί τη μόνη διέξοδο απέναντι στους μεγάλους κινδύνους που απειλούν το  λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιπολεμική εκδήλωση της ΛΑ-ΑΑΣ το Σάββατο 28-4 στις 6μμ στο κτίριο της βιβλιοθήκης (Χατζηγιάννειο), στο Καρλόβασι.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην εργατική-αντιπολεμική- αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Share this post:

Comments

comments

Πολιτικά

Χαρδαλιάς σε Στεφανάδη: Αναμένουμε την εισήγηση των επιδημιολόγων για την Σάμο

Published

on

By

«Αναμένουμε την εισήγηση των επιδημιολόγων σχετικά με την περίπτωση της Σάμου για να λάβουμε τις τελικές αποφάσεις και τα επόμενα βήματα στο μέτωπο της πανδημίας στη Σάμο», ανέφερε νωρίτερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη .

Ο βουλευτής σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Αρμονία», υποστήριξε ότι επισήμανε στον υφυπουργό ότι το κλείσιμο του νησιού έχουν ζητήσει κατ’ επανάληψη και οι δήμαρχοι, εξαιτίας της διασποράς του ιού σε περιοχές της Σάμου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

4,45 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον τελευταίο καταστροφικό σεισμό

Published

on

By

Στα 4,45 εκατ. ευρώ προσδιορίζονται τα κονδύλια που θα κατευθυνθούν στους Δήμους της Σάμου και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον τελευταίο καταστροφικό σεισμό. 

Ειδικότερα, στην Ανατολική Σάμο θα διατεθεί 2,16 εκατ. ευρώ έως και τον Ιανουάριο του 2023, εκ των οποίων οι 700.000 ευρώ μόνο για τη διαχείριση των ετοιμόρροπων κτιρίων. Στη Δυτική Σάμο έχει δεσμευθεί κονδύλι 2,09 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα, εκ των οποίων 750.000 ευρώ ειδικά για τα ετοιμόρροπα κτίρια.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα λάβει την επόμενη διετία το ποσό των 200.000 ευρώ. Τα συγκεκριμένα στοιχεία έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, μόνο στον Δήμο Δυτικής Σάμου τα επικίνδυνα και ετοιμόρροπα κτίσματα είναι 361. Όσο για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, μόλις στα τέλη Ιανουαρίου ενέκρινε την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας για το θέμα των κατεδαφίσεων. Η προτεραιότητα των κατεδαφίσεων βάσει του Σχεδίου Εγκέλαδος για την άρση των επικινδυνοτήτων θα δίνεται με σειρά προτεραιότητας, στους κύριους οδικούς άξονες, στους κεντρικούς δρόμους, στις εισόδους των πόλεων και των κοινοτήτων καθώς και σε κτίρια κρίσιμων λειτουργιών όπως Νοσοκομεία, Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημαρχείο κ.λπ.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ η επιφόρτιση των Δήμων με τις κατεδαφίσεις γίνεται χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης, καθώς τα χρήματα που έχουν δοθεί δεν φτάνουν για τις κατεδαφίσεις και τις απομακρύνσεις των υλικών. Παράλληλα, όπως καταγγέλλεται, οι Δήμοι δεν έχουν το απαιτούμενο προσωπικό και τα μηχανήματα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης απαντά ότι, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει θεσπίσει σύστημα πολυετούς και ετήσιου στρατηγικού προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού για όλους τους φορείς του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού.

Όπως υπογραμμίζει, για τον Προγραμματισμό Προσλήψεων του 2021, είχαν κληθεί το περασμένο καλοκαίρι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προβούν στην αξιολόγηση των αναγκών τους για προσλήψεις τακτικού προσωπικού, δυνάμενοι να αιτηθούν την πλήρωση των κενών θέσεων του Οργανισμού τους σε επίπεδο οργανικής μονάδας, θέτοντας παράλληλα ένδειξη προτεραιότητας για καθεμία εξ’ αυτών, στο πλαίσιο διαβάθμισης των αναγκών τους. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, ο Δήμος Δυτικής Σάμου υπέβαλε αίτημα για την κάλυψη τεσσάρων κενών θέσεων τακτικού προσωπικού με νέες προσλήψεις και τελικά τον περασμένο Σεπτέμβριο εγκρίθηκε η πρόσληψη ενός υπαλλήλου Π.Ε. Οικονομικού. Μάλιστα, για το 2020 οι Δήμοι της Σάμου δεν είχαν υποβάλλει αίτημα για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού ελλείψει κενών θέσεων, καθότι διέθεταν μεταβατικό Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Πέραν της ενίσχυσης της στελέχωσης των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. μέσω της πραγματοποίησης προσλήψεων, όπως αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Βορίδης οι Δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας του ν.4440/2016, μέσω του οποίου μπορούν να αντλούν προσωπικό για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών. Ήδη, τον περασμένο Οκτώβριο με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ζητήθηκε η προσωρινή κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών με απόσπαση. Ειδικά, δε, για τους νέους δήμους που προέκυψαν από διάσπαση, όπως είναι οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, ελήφθη ειδική μέριμνα για την εξασφάλιση της απαιτούμενης επάρκειας προσωπικού.

Συμπληρωματικά, όπως τόνισε ο υπουργός, οι Δήμοι μπορούν να προσλαμβάνουν προσωπικό με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών με διάρκεια απασχόλησης που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους οκτώ μήνες από την επέλευση του γεγονότος ή την κήρυξη έκτακτης ανάγκης, με άμεσες διαδικασίες.

Πηγή: insider.gr

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή