Connect with us

Πολιτικά

ΚΙΝ.ΑΛ. Σάμου. «Κλειδώνει» η στήριξη στον Θ.Παπαθεοφάνους

Published

on

Δεν υπήρξε ενδιαφέρον, στη  διαδικασία για τις προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Σάμο, για τις υποψηφιότητες δημάρχων,που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Το μοναδικό όνομα που υπάρχει στο τραπέζι είναι του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους ,ο οποίος στις 15 Οκτωβρίου, στη διευρυμένη σύσκεψη του του ΚΙΝ.ΑΛ, δήλωσε ότι έχει πάρει την απόφαση να κατεβεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος, ζητώντας παραλληλα και την στήριξη της παράταξης.

Αύριο Πέμπτη, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστας Χατζηχρήστος, θα συγκαλέσει σύσκεψη.

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει οριστικά μετά από την διευρυμένη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1-10 Νοεμβρίου 2018, όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, συγκαλείται και το Περιφερειακή Όργανο του ΚΙΝ.ΑΛ., για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Σημείωση: Η διαδικασία για τις προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ.Λ στη Σάμο, λήγει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 31/10.

Επίσης, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε κατάθεση υποψηφιότητας κατευθείαν στα κεντρικά το κόμματος. 

Comments

comments

Πολιτικά

Ο Βουλευτής Σάμου στην Επιτροπή Πολιτισμού του Ευρωκοινοβουλίου

Published

on

By

Ο Βουλευτής Σάμου και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, στην Επιτροπή Πολιτισμού (CULT) του Ευρωκοινοβουλίου – 19-20 Νοεμβρίου 2018, με θέμα την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά.

Παρακολουθήστε τις τοποθετήσεις του κ. Σεβαστάκη.

 

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ-Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες

Published

on

By

Την πρότασή της για άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο επαναφέρει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ, με αφορμή τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο ΚΥΤ Σάμου.

Στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Σάμου αναφέρει:

Η εικόνα χιλιάδων εγκλωβισμένων ανθρώπων στο νησί, μωρών, εγκύων, ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ να «ζουν» μέσα στο κρύο, τη βροχή και τις λάσπες δε μπορεί να είναι ανεκτή από το λαό του νησιού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Υποστηρίζει και υλοποιεί την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους – θύματα του πολέμου και της εκμετάλλευσης στο νησί και τη χώρα μας.

Η κυβέρνηση να μην παίζει με ανθρώπινες ζωές. Απαιτούμε:

  • Να μεταφερθούν τώρα σε δομές της ηπειρωτικής χώρας οι ευάλωτες ομάδες.
  • Να κλείσει άμεσα το hotspot. Να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα. Να μεταφέρονται στην ηπειρωτική χώρα όπως και οι υπηρεσίες ασύλου. Εκεί να διατυπώνουν τα αιτήματα ασύλου κλπ και σε σύντομο χρόνο να μεταβαίνουν στις χώρες προορισμού τους.

Καμιά καθυστέρηση, κανένας εφησυχασμός. Κανείς να μη μείνει αδιάφορος.

Να δυναμώσει τώρα η πάλη για κλείσιμο των hotspot – απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Παναγιώτης Χριστόφας : «Χρειάζεται κοινή γραμμή για το προσφυγικό στα νησιά μας»

Published

on

By

Κοινή γραμμή πλεύσης σε ότι αφορά το προσφυγικό μεταναστευτικό με την συμμετοχή όλων των αρχών των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ζήτησε κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στο Ράδιο Αρμονία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης για το Βόρειο Αιγαίο, με το Κίνημα Αλλαγής, κ. Παναγιώτης Χριστόφας.

Ο Παναγιώτης Χριστόφας, επεσήμανε ότι πρέπει να σταματήσει ο διχασμός ανάμεσα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ υποστήριξε ότι δεν φτάνει μόνο η μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, διότι κάτι τέτοιο από μόνο του δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα.

«Οι διαδικασίες απονομής ασύλου στα νησιά θα πρέπει να γίνουν ταχύτερες», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Ο ίδιος πρότεινε να υπάρξει μια ευρύτερη πολιτική παρέμβαση, για την αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούν 3-4 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και η Ιταλία να σηκώνουν όλο το βάρος. Θα πρέπει οι διαδικασίες ασύλου να γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017