20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

ΚΚΕ(μ-λ): Ολοκληρώθηκαν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Σάμο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ(μ-λ) στο νησί της Σάμου.

Στην εκδήλωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13/5 στον Όρμο Μαραθοκάμπου το ΚΚΕ(μ-λ) παρουσίασε σε ντόπιους φίλους της οργάνωσης τις εκτιμήσεις της για την κατάσταση στον κόσμο και την χώρα, αναπτύσσοντας παράλληλα την δική της πολιτική πρόταση που συνοψίζεται στο τρίπτυχο Οργάνωση-Αντίσταση-Αγώνας. Ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση ύστερα από τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων για ζητήματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο το ΚΚΕ(μ-λ) βλέπει τις διάφορες πρωτοβουλίες κατοίκων που συγκροτούνται για την αντιμετώπιση  προβλημάτων που αφορούν τις μικρές τοπικές κοινωνίες. Η οργάνωση ανέπτυξε την απόφαση της να στηρίζει μικρές και μεγαλύτερες λαικές πρωτοβουλίες αντίστασης, προσπαθώντας να δυναμώσουν και να αποκτήσουν συνολικότερα πολιτικά χαρακτηριστικά, μία διαδικασία αναγκαία για να μπορέσουν να συμπτυχθούν σε ένα συνολικό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης που θα μπορέσει να απαντήσει στην ολομέτωπη επίθεση του συστήματος.

Με ανάλογη και μεγαλύτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Καρλοβάσου. Σε διαφορετικό απ’ τον προγραμματισμένο χώρο, μίας και ο δήμος δυτικής Σάμου, με μία απαράδεκτη απόφαση , παραχώρησε στην ΝΔ,την ίδια μέρα, την αίθουσα του δήμου που βρίσκεται ακριβώς πίσω απ’ τον χώρο που είχε προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΚΚΕ(μ-λ). Παρ’ όλη την απαράδεκτη αυτή απόφαση και την αλλαγή του χώρου, συναγωνιστές και φίλοι της οργάνωσης ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της οργάνωσης.

Η  υποψήφια για τον νομό Μυρτώ Παπακώστα με την κεντρική ομιλία παρουσίασε συνολικά τις απόψεις και τις προτάσεις της οργάνωσης προς τον λαό και την νεολαία. Τόνισε ιδιαίτερα την επικινδυνότητα που έχει διαμορφωθεί για τους λαούς όλου του κόσμου απ’ την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, αναφέρθηκε στην ολομέτωπη και συνεχώς εντεινόμενη επίθεση του συστήματος σε όλες τις πλευρές της ζωής και της καθημερινότητας του λαού και της νεολαίας και τέλος ανέπτυξε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ), μία πρόταση απαλλαγμένη από εκλογικές αυταπάτες, πρόταση οργάνωσης, αντίστασης και πάλης, ως τον μόνο δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει ο λαός για να ανακόψει την επίθεση του συστήματος και να καλυτερεύσει τους όρους ζωής του. Οι Γιάννης Κελεσίδης και Ιωάννα Χουβαρδά, υποψήφιοι με το ΚΚΕ(μ-λ) στην Σάμο, απηύθυναν χαιρειτισμούς, τονίζοντας τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της οργάνωσης στον νησί όλο το προηγούμενο διάστημα, προτρέποντας τον λαό και την νεολαία να στηρίξουν και με την ψήφο τους την κατεύθυνση της οργάνωσης και της αντίστασης.

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin