11.9 C
Σάμος
21/04/2024
Πολιτικά

ΚΚΕ Σάμου- Η κοροϊδία πάει σύννεφο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Οι θέσεις των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για το προσφυγικό  – μεταναστευτικό που διατυπώνουν αποτελούν κοροϊδία για το σαμιώτικο λαό. Στηρίζουν με όλους τους τρόπους τις αποφάσεις και την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για παράδειγμα, ο κ. Στεφανής της ΝΔ. Η «συνεννοήση» που υπερασπίζεται γύρω από το ζήτημα μπορεί να υπάρξει μόνο στη λογική «μακριά από εμάς κι οπου θέλει ας πάει» το κλειστό hotspot που προτείνει – δηλαδή τη φυλακή που θέλει να φτιάξει. Ταυτόχρονα πετάει το μπαλάκι στην τοπική διοίκηση για το που θα πάει χωρίς να παίρνει ο ίδιος θέση. Αλήθεια, που κατατάσσει τον εαυτό του όταν διατυπώνει την άποψη οτι μεταναστευτικό και τουρισμός δεν πάνε μαζί, στους ακραίους ή στους ανθρωπιστές; Κι αφού δηλώνει παρών στους αγώνες και τα προβλήματα του νησιού, τόσο καιρό κορόϊδευε, όταν συμφωνούσε με το πλαίσιο των φορέων του νησιού;

Αντίστοιχα ο κ. Γαϊτανής, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, όσο ωραία κι αν διατυπώνει ορισμένες από τις θέσεις του για το θέμα, η προώθηση των προσφύγων – μεταναστών προς την ενδοχώρα κι η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, σημαίνει εγκλωβισμό τους στη χώρα μας, είναι στην ίδια λογική με τον κ. Στεφανή της ΝΔ.

Και οι δύο κοροϊδεύουν το σαμιώτικο λαό. Κρύβουν οτι τα κόμματά τους υπερασπίζονται με σθένος τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της ΕΕ και για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Και αυτό θα κάνουν και στις 8 Ιούλη. Κρύβουν οτι τα κόμματά τους έχουν ψηφίσει την κατάπττυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αλλά και όλες τις άλλες συμβάσεις (Δουβλίνο, Σέγκεν κλπ) που εγκλωβίζουν τους διωγμένους από τον πόλεμο και τη φτώχεια ανθρώπους να πάνε στον προορισμό τους. Σκύβουν το κεφάλι και δουλεύουν για την «ορθολογική διαχείριση» του ζητήματος λές και μιλάμε για σκάρτα εμπορεύματα κι όχι για ανθρώπους. Κρύβουν οτι στηρίζουν με τα μπούνια τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέα κύματα προσφύγων και μεταναστών αφού ολόκληρες χώρες ισοπεδώνονται από τους βομβαρδισμούς  – που χάρη στις βάσεις στην Ελλάδα μπορούν να έχουν πλήρη στήριξη –  κι άλλες καταληστεύονται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ζήσει εκεί ο λαός τους.

Σωστά οι θέσεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό μπαίνουν ως κριτήριο ψήφου αλλά να λέμε όλη την αλήθεια κι όχι μόνο όσα ακούγονται ωραία προεκλογικά ώστε οι υποψήφιοι των αστικών κομμάτων να αρπάξουν την ψήφο του λαού για να την ξανακαταθέσουν την επόμενη μέρα στην υπηρεσία της ΕΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών και του κεφαλαίου.

Την επόμενη μέρα μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ με κομμουνιστή βουλευτή στο νομό μπορεί να εξασφαλίσει οτι θα παλευτεί η θέση που έχει υιοθετήσει και ο λαός του νησιού για κανένα hotspot στα νησιά, απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα. Γιατί μόνο το ΚΚΕ λέει ολόκληρη την αλήθεια. Μόνο το ΚΚΕ έχει θέσεις που συμφέρουν και τους κατοίκους και τους ίδιους τους πρόσφυγες – μετανάστες, ακριβώς γιατί χτυπούν την καρδιά του ζητήματος που είναι η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που τους ξεσπιτώνει και μετά τους φυλακίζει στα νησιά.

Related posts

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για τα σεισμόπληκτα ακίνητα της Σάμου

admin

Περιοδεία Στ. Κασσελάκη στο Νομό Σάμου

admin

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin