Connect with us

Πολιτικά

ΚΚΕ Σάμου: Ούτε σκέψη για μεγαλύτερο ΚΥΤ

Published

on

Απορρίπτει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ  την πρόταση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολίτικης κ. Βίτσα για την δημιουργία νέου ΚΥΤ  στη Σάμο. Αναλυτικά.

Η πρόσφατη απαίτηση της κυβέρνησης για δημιουργία νέου μεγαλύτερου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοπόιησης καθώς και δομής παραβατικών (δηλαδή φυλακής) στο νησί, ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Η δημιουργία ενός νέου ακόμη μεγαλύτερου ΚΥΤ θα σημάνει ακόμη περισσότερους ανθρώπους εγκλωβισμένους στο νησί μας χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης.

Η κοροϊδία και η υποκρισία της κυβέρνησης να μην περάσει!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά οτι οι τακτικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και «το ανθρωπιστικό προφίλ» που προσπαθεί να καλλιεργήσει είναι φούμαρα, σαν κι αυτά που τάζει για τη «μεταμνημονιακή εποχή», προκειμένου να αποκοιμίζει το λαό.

Η πείρα από το νησί μας όλα αυτά τα χρόνια αλλά κι από τα άλλα νησιά του Αιγαίου, δείχνει οτι για την ΕΕ και την κυβέρνηση το προσωρινό είναι μόνιμο, οι «ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης» είναι κατ’ευφημισμόν.

Όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι κι επεμβάσεις, όσο εξαθλιώνονται λαοί, τόσο θα ξεριζώνονται άνθρωποι από τις χώρες τους, θα αναζητούν αλλού καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες είναι το ελάχιστο που μπορούν και οφείλουν να κάνουν οι εργατες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού μας.

Ούτε σκέψη για μεγαλύτερο ΚΥΤ, για δομή φυλακής που θα εγκλωβίσουν χιλιάδες ανθρώπους στο νησί.

Μόνη λυση αποτελεί η πρόταση του ΚΚΕ για:

  • Άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη μεταφορά τους με ευθύνη της κυβέρνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Κατάθεση και εξέταση του ασύλου καθώς και έκδοση οποιουδήποτε άλλου εγγράφου σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας από εδώ και στο εξής.
  • Πλήρη αποζημίωση των κατοίκων από ζημιές που έχουν υποστεί λόγω της υπερσυσσώρευσης και των συνθηκών κράτησης

Comments

comments

Πολιτικά

Παρουσία απο την Σάμο στην ημερίδα της ΝΔ για τη χάραξη πολιτικής για την κρουαζιέρα

Published

on

By

Ο Τομέας Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα “Κρουαζιέρα – Θαλάσσιος Τουρισμός – Λιμενική Πολιτική: Προτάσεις για την επόμενη μέρα” στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, στον Πειραιά, με συμμετοχή φορέων του τουρισμού και της κρουαζιέρας.

Εναρκτήριες ομιλίες πραγματοποίησαν οι κ.κ. Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Πλακιωτάκης, πρώην πρόεδρος ΝΔ, τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΝΔ και βουλευτής Λασιθίου, Ανδρέας Ποταμιάνος, επίτιμος πρόεδρος της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων, ενώ χαιρετισμοί απηύθυναν οι βουλευτές κ. Γιάννης Τραγάκης, βουλευτής Β’ Πειραιά και κ. Κώστας Κατσαφάδος, βουλευτής Α’ Πειραιά.
Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος και πρ. υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση, υπάρχει κάμψη της κρουαζιέρας τα τρία τελευταία χρόνια. Το 2016 η χρονιά “σώθηκε”, αλλά το 2017 υπήρξε μεγάλη πτώση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (-20%), καθώς από 4.307 κρουαζιερόπλοια το 2016, φτάσαμε τα 3.415 το 2017. Κατά συνέπεια, υπήρξε πτώση κατά 11% στον αριθμό των επιβατών και στα έσοδα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν απο την Σάμο , το μέλος του τομέα τουρισμού της ΝΔ κ. Νίκος Κατρακάζος και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης. 

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Στο σημείο που απέδρασαν οι 8 αντάρτες της Ικαρίας

Published

on

By

Με επιτυχία και συμμετοχή μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Τ.Σ. Ικαρίας της ΚΝΕ  στο Καρκινάγρι την Κυριακή 17.6, με επίσκεψη –με καΐκι- στο σημείο (θέση «Κουρελός») απ’ όπου απέδρασε η ομάδα των 8 ηρωικών ανταρτών του Δ.Σ.Ε. τον Ιούλη του 1955. Οι αντάρτες ήταν οι: Γκότζιος Χαράλαμπος, Καλαμπόγιας Αντώνης, Λίτσας Κώστας, Μαυρίκης Φίλιππος, Μπάφας Μήτσος, Παπαγεωργάκης Στεφανής, Τσαμπής Στρατής και Τσερμέγγας Γιάννης.

Η ιδιαιτερότητα της εκδήλωσης ήταν η παρουσία του  συντρόφου Νίκου  Μοσχοβάκη, ο μοναδικός σήμερα επιζών εκείνου του εγχειρήματος, ο οποίος τότε ήταν νεαρό μέλος του πληρώματος του καϊκιού που συνόδευσε τους αντάρτες από την Ικαρία προς τον Αυλώνα Αλβανίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής αλλά και στην συγκέντρωση μετά στο Καρκινάγρι, εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρεια τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της απόδρασης, τις δυσκολίες και την 7ημερη διάρκεια του ταξιδιού, την αγωνία για την επιτυχία του. Τονίστηκε η υλική και ηθική υποστήριξη που είχαν από τους ντόπιους, παρ’ όλη την κρατική τρομοκρατία της αστικής τάξης που προχωρούσε σε συλλήψεις, βασανισμούς, πλιάτσικο περιουσιών αλλά και με δελεαστικές  επικηρύξεις για του διωκόμενους. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε: «Είκοσι εκατομ. για τον καταδότη, τριάντα για τον φονιά. Ο φονιάς θα έπαιρνε τα περισσότερα γιατί θα κινδύνευε την ώρα που θα εκτελούσε το «εθνικό του καθήκον», αποκεφαλίζοντας «τους εχθρούς της πατρίδας»…

Στις ομιλίες της Γεωργίας Λαρδά, γραμματέα του Τ.Σ.Ικαρίας και του Μάριου Τσαντίρη, γραμματέα της ΚΟΒ Ραχών, ειπώθηκαν μεταξύ άλλων:

« Χαιρετίζουμε όλους εσάς που περπατάτε στα ανυπόταχτα μονοπάτια των ηρώων του λαού μας, του ΚΚΕ. Εδώ στο Καρκινάγρι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τιμάει τους ήρωες τους κόμματος μας και της επαναστατικής πάλης. Τιμάμε τους ζώντες (ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες) που πορεύονται για 10ετίες μέσα στους αγώνες του λαού μας για τα καθημερινά προβλήματα για το νέο προοδευτικό μέλλον της ανθρωπότητας, το σοσιαλισμό και παλεύουν πλάι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Τιμούμε τους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές και αγωνίστριες που πολλοί από αυτούς σε αυτά τα μέρη είχαν τη δική τους συμβολή στην πάλη για μια άλλη κοινωνία. Θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι πηγή έμπνευσης και γνώσης ιδιαίτερα για εμάς τους νεότερους και πηγή πολύτιμων συμπερασμάτων για της οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σήμερα, που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο αναγκαία και επιτακτική…

… Ηρωικές σελίδες έχουν γραφτεί για τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ικαρίας. Τροφοδότησε με έμψυχο δυναμικό και τον Δ.Σ.Σάμου που είχε πρωτοκαπετάνιους τους τιμημένους νεκρούς Γιάννη Μαλαγάρη, στρατιωτικό διοικητή και τον συμπατριώτη μας Γιάννη Σαλλά πολιτικό επίτροποΗ Ικαριά σε αυτές τις συνθήκες στάθηκε σαν μάνα και αγκάλιασε πάλι τα ανταρτοπαίδια της. Επάξια λοιπόν φέρει τον τίτλο Κόκκινος Βράχος

…Το μόνο όπλο που διέθεταν οι 8 αγωνιστές ήταν η πίστη στο λαό και στο Κόμμα. Ο λαός μας τους παράνομους αγωνιστές τους θεωρεί δικούς του, είναι παιδιά του. Κανείς δεν χαίρεται για το φευγιό. Η ζωή του παράνομου αγωνιστή έχει πολλές δυσκολίες. Πίκρες, δοκιμασίες σκληρές. Μα έχει και τις όμορφες πλευρές της. Και η πιο όμορφη από όλες είναι η ψυχική ανακούφιση που σε πλημμυρίζει σαν σκέφτεσαι πως όλα αυτά που αντιμετωπίζεις τα περνάς μόνο και μόνο για το λαό, που σε ανάθρεψε και του ανήκεις. Για την οριστική νίκη του λαού. Την εργατική – λαϊκή εξουσία που θα εξασφαλίσει την ευημερία και την πραγματική ειρήνη για το λαό, να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

ΖΗΤΩ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ  ΖΗΤΩ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ ».

 Τέλος έγινε αναφορά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ στην Ικαρία για τον μήνα Ιούνιο, με τίτλο: « Στο Μαύρο τους !!Απαντάμε: Κόκκινο! Θα νικήσουμε »

Συγκεκριμένα:

  • 6ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου κατά των Ναρκωτικών, με συμμετοχή αθλητικών σωματείων, Τρίτη 26.6 και Τετάρτη 27.6,στο γήπεδο Ευδήλου, από ώρα 18:00
  • Σύσκεψη-συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ ενάντια στα ναρκωτικά στο Χριστό Ραχών στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου, Τετάρτη 27.6, ώρα 20:30.
  • Εκδήλωση στην πλατεία Αγίου Κηρύκου, Πέμπτη 28.6,ώρα 20:30.
  • Εκδήλωση στην πλατεία Ευδήλου, Παρασκευή 6, ώρα 20:30.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα υπάρχουν:

Δραστηριότητες για παιδιά, παιχνίδι ερωτήσεων, παράσταση καραγκιόζη: «Ο Καραγκιόζης Στρατηγικός Επενδυτής» και θα μιλήσει η Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του τμήματος κατά των ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Η ΔΗΜ.ΤΟ Δυτικής Σάμου για το Μακεδονικό ζήτημα

Published

on

By

Τις τελευταίες μέρες  βιώνουμε καταστάσεις εθνικού διχασμού και έντασης. Η  Ελληνική κυβέρνηση με τους άστοχους χειρισμούς  στο Μακεδονικό ζήτημα ,δίνει γη και ύδωρ στους Σκοπιανούς,  χαρίζοντας κληρονομιά 3000 ετών. Η λεγομένη συμφωνία είναι ντροπιαστική, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας μας, τόσο σε ενδεχόμενες εδαφικές  απαιτήσεις, όσο σε θέματα εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας και πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Νέα Δημοκρατία είναι ο μοναδικός  εγγυητής της ενότητας του κράτους και  της εθνικής μας ταυτότητας. Ο Σύριζα μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο ,τους  ΑΝΕΛ ήρθαν για να διχάσουν και να αφαιρέσουν κυριαρχικά μας δικαιώματα ,στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Ήρθε η ώρα να φύγουν.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017