Connect with us

Πολιτικά

ΚΚΕ Σάμου :Εθνικιστική,ρατσιστική κίνηση η «Σάμος SOS»

Published

on

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε. ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

Καταγγέλουμε στο σαμιώτικο λαό για μια ακόμα φορά την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που ευθύνεται για την όξυνση της κατάστασης του προσφυγικού – μεταναστευτικού στο νησί μας με συνέπεια απ’ τη μια χιλιάδες άνθρωποι να ζουν σε άθλιες συνθήκες κι απ’ την άλλη να υπάρχει εύλογη ανησυχία των κατοίκων της πόλης.

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει ακόμη πιο έντονα τις τεράστιες ευθύνες που έχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΕΕ. Με την πολιτική τους κρατούν φυλακισμένους – επί της ουσίας – χιλιάδες κόσμου που θέλουν να φύγουν από το νησί και τη χώρα μας, σε ακατάλληλους χώρους και συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία τους (υπερπληθυσμός, κρύο, τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, έλλειψη σταθερής υδροδότησης) αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Ο λαός του νησιού μας δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνά ποιός είναι ο ένοχος γι’αυτή την κατάσταση: είναι η ίδια πολιτική που ετοιμάζεται να αυξήσει το ΦΠΑ για τα νησιά. Καθημερινά χαρατσώνει το λαό προκειμένου να πετύχει τους στόχους των μνημονίων, δηλαδή κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και θυσίες χωρίς τέλος για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είναι η ίδια πολιτική που έχει καταπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων κι ετοιμάζεται να δωσει ακόμα ένα χτύπημα με το νέο συνδικαλιστικό νόμο.  Που αφήνει ακάλυπτο το νησί μας απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιάς. Είναι η ίδια πολιτική που φέρνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δήθεν για την αποτροπή των προσφυγικών ροών. Ωστόσο, είναι γνωστό οτι για το ΝΑΤΟ δεν υπάρχουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα μεταξύ των χωρών – μελών του όπως μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και μάλιστα εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα μας σε επικίνδυνους για το λαό μας σχεδιασμόυς των ιμπεριαλιστών.

Η εθνικιστική  – ρατσιστική κίνηση «Σάμος SOS», παρά τις πατριωτικές κορώνες της, δε λέει κουβέντα για όλα αυτά. Αντί να αντιπαλεύουν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, τον πραγματικό ένοχο, κυνηγούν τα θύματα αυτής της πολιτικής, τους πρόσφυγες και μετανάστες αθωώνοντας έτσι την πολιτική τους και βοηθώντας να πάρουν κεφάλι φασιστικές και εθνικιστικές δυνάμεις.

Τον τελευταίο καιρό έχει εξαπολύσει εκστρατεία μισαλλοδοξίας, ρατσισμού και τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας με στόχο τη δημιουργία έντασης εναντίον των προσφύγων και όσων διαφωνούν με τους στόχους και τις πρακτικές της.

Στην επιχείρηση αυτή χρησιμοποιεί κάποιους προέδρους Τοπικών Συμβουλίων οι οποίοι συγκαλούν μαζώξεις που ονομάζουν Λαϊκές Συνελεύσεις. Στην ουσία είναι συγκεντρώσεις της SOS. Κάποιοι μάλιστα μιλούν και για «ομάδες κρούσης» εναντίον προσφύγων, εργαζομένων σε ΜΚΟ ή όποιον έχει αντίθετη άποψη με αυτούς. Στις τοποθετήσεις τους στελέχη της κίνησης αυτής, επιδίδονται σε ένα όργιο παραπληροφόρησης με τερατώδη ψέματα και απίθανες ιστορίες για βιασμούς, μαχαιρώματα, βεβηλώσεις εκκλησιών και πολλά άλλα.

Ο λαός να τους γυρίσει την πλάτη. Όχι μόνο αφήνουν στο απυρόβλητο την κυβέρνηση και την πολιτική της. Δηλητηριάζουν το λαό του νησιού με το μίσος σήμερα απέναντι στο μετανάστη, αύριο απέναντι στο συνάδελφό του, στο συγχωριανό του. Είναι γελασμένοι αν θεωρούν ότι με φθηνούς λαϊκισμούς που χρησιμοποιούν (ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνονται) μπορούν να κρύψουν το ρατσισμό τους και να ξεγελάσουν το λαό.

Καλούμε το σαμιώτικο λαό να παλέψει ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και η ΕΕ που του κάνει όλο και πιο δύσκολη τη ζωή και για τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Το προσφυγικό δε θα λυθεί όσο συνεχίζονται οι πόλεμοι απ΄τη μια και από την άλλη η πολιτική που θέλει τους εργάτες φτωχούς κι εξαθλιωμένους ώστε ανεξαρτήτως χρώματος και εθνικότητας να είναι όσο το δυνατόν πιο φθηνοί κι υποταγμένοι στην εκμετάλλευση των αφεντικών.

Καλούμε το λαό κι ιδιαίτερα τη νεολαία να παλέψει οργανωμένα για τη ζωή και τα όνειρά της μέσα από τα σωματεία, το ταξικό εργατικό κίνημα. Μόνο σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί η πάλη και για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών να είναι αποτελεσματική.

Share this post:

Comments

comments

Πολιτικά

Κοινή δήλωση Γ. Μπουρνού – Α. Μιχαηλίδη για συνάντηση δημάρχων Β. Αιγαίου με τον Πρωθυπουργό

Published

on

By

Η πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε αναχώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, σε αποθήκες ανθρώπων και οιονεί φυλακές με δεσμοφύλακες τους ίδιους τους κατοίκους, ομολογείται σχεδόν ανοιχτά.

Πρόκειται για ξεκάθαρη επιλογή του κ. Μητσοτάκη, με τη στήριξη της ηγεσίας της ΕΕ, να μεταμορφωθεί ένα ευρωπαϊκό και ευρωτουρκικό πρόβλημα σε ελληνοτουρκικό. Πρόθεση που επιβεβαιώνεται εξάλλου από την άρνηση της κυβέρνησης να αποσυμφορήσει αποφασιστικά τα ΚΥΤ των νησιών,  παρότι σχεδόν όλοι οι φιλοξενούμενοι έχουν περάσει από τις διαδικασίες ασύλου, αλλά και από τα κυβερνητικά σχέδια για νέα ΚΥΤ μεγάλης χωρητικότητας, και διαγωνισμούς σίτισης με προκλητικά ποσά. Το έχουμε καταλάβει όλοι.

Οι μόνοι που παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είναι οι τρεις δήμαρχοι Μυτιλήνης, Χίου και Ανατολικής Σάμου, που επισκέφτηκαν χθες τον Πρωθυπουργό, για να «συμπαραταχθούν» μαζί του και να δώσουν εν λευκώ νομιμοποίηση στα σχέδιά του. Θλιβερό θέαμα για αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που περιφρονούν τη βούληση και τις ανάγκες των δημοτών τους, για να εξυπηρετήσουν τις κυνικές επιδιώξεις ενός πρωθυπουργού που νοιάζεται μόνο να μην κάνει αποσυμφορήσεις και στεναχωρήσει τους ακροδεξιούς κομματάρχες του στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Στη Βουλή τo θέμα της δημιουργίας στεγασμένης αγοράς στη πόλη της Σάμου

Published

on

By

To θέμα της δημιουργίας στεγασμένης αγοράς για τους παραγωγούς στη πόλη της Σάμου, αναδεικνύει η Ελληνική Λύση.

Στην κοινοβουλευτική ερώτησή του ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει :

Κύριοι, κύριοι, Υπουργοί,

Τοπικοί παραγωγοί-πωλητές της λαϊκής αγοράς της Σάμου, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, διαμαρτυρήθηκαν για το ότι, μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στο νησί τους, δεν μπορούν, πλέον, να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην πλατεία του Άγιου Σπυρίδωνα, καθώς, η εν λόγω εκκλησία υπέστη σοβαρές ζημίες, με συνέπεια, να υπάρχει επικινδυνότητα στον περιβάλλοντα χώρο της. Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω αναγκαστήκαν, μετά από 30 χρόνια, να το εγκαταλείψουν και δραστηριοποιούνται διάσπαρτοι, πλέον, στην πόλη, με κίνδυνο να πληρώσουν δυσβάστακτα χρηματικά πρόστιμα. Ζητούν οι άνω παραγωγοί-πωλητές να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε να δρομολογηθεί η οριοθέτηση κατάλληλου για σχετικές πωλήσεις δημοτικού χώρου, καθώς και να ολοκληρωθεί εντός του αστικού χώρου της πόλης μια κατασκευή στεγασμένης αγοράς, όπου θα μπορούν να πουλούν τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε, εξ’ αιτίας των ανωτέρω δυσμενών συγκυριών, να προβείτε αρμόδια στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά ο Δήμος Σάμου, με σκοπό να καταστεί ικανός από οικονομικής άποψης, αφενός, να οριοθετήσει κατάλληλο δημοτικό χώρο λαϊκής αγοράς, και αφετέρου, να προβεί στην κατασκευή εντός του εν λόγω χώρου υποδομών στεγασμένης αγοράς προς εξυπηρέτηση των ντόπιων αγροτοπαραγωγών;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δήμος2 ώρες ago

Από ένα τριαντάφυλλο μοίρασε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου σε όλες τις εργαζόμενες του δήμου

Σαμιακά4 ώρες ago

Έκκληση: Ένα σπίτι για τον τυφλό ΣΑΜ

Σαμιακά5 ώρες ago

Σε προσαγωγές 11 ατόμων προχώρησε η Αστυνομία – Τι υποστηρίζει η Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου

Αστυνομικά - Λιμενικά6 ώρες ago

Ζητούν τη στελέχωση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Σάμου, Λέσβου και Χίου

Σαμιακά6 ώρες ago

Ανακοίνωση Συλλόγων Γυναικών και Σωματείων της Σάμου για την 8η Μαρτίου

Σαμιακά21 ώρες ago

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας-Πρόσκαιρες βροχές από Τετάρτη βράδυ

Περιφερειακά23 ώρες ago

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα η μεταφορά των λυμάτων από τους Μυτιληνιούς προς την Μονάδα της Χώρας

COVID-1923 ώρες ago

Ένα μόλις νέο κρούσμα καταγράφηκε στη Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά24 ώρες ago

ΕΛΑΣ: «Έχεις Φωνή. Είμαστε Δίπλα Σου»

Σαμιακά1 ημέρα ago

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-191 εβδομάδα ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-192 εβδομάδες ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή