27.2 C
Σάμος
14/08/2022
Σαμιακά

Κλειστό το 2ο Δημοτικό Σχολείο για δυο ημέρες

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στο 2ο ∆ηµοτικό Σχολείο, ̟πόλεως Σάµου, την Πέµ̟πτη 19 και Παρασκευή 20 Α̟πριλίου 2018, λόγω έργων που θα εκτελεστούν το επόμενο διαστημα, στο σχολικό συγκρότημα.

Το κλείσιμο του σχολείου γίνεται μετά από αίτηµα της Σχολικής Μονάδας, αφού κρίθηκε σκόπιμο για την διασφάλιση των συνθηκών για την ολοκλήρωση των ̟προπαρασκευαστικών εργασιών για την οµαλή, προσωρινή μετεγκατάσταση της σχολικής μονάδας, στη δημοτική Πινακοθήκη και σε προκάτ αίθουσες .

Θυμίζουμε ότι με βάση την μελέτη, θα γίνει στο σχολείο προσθήκη τριών αιθουσών διδασκαλίας, µιας αίθουσας φαγητού για το ολοήµερο και µιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, µε τους βοηθητικούς της χώρους.

Σήµερα λόγω των αυξηµένων αναγκών,οι  χώροι όπως το γραφείο των δασκάλων και άλλοι βοηθητικοί χώροι, έχουν µετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας καθώς και οι χώροι των αποδυτηρίων χρησιµοποιούνται σαν αίθουσα εργαστηρίων.Το κτίριο παρουσιάζει επίσης φθορές και σοβαρά προβλήµατα από την ξύλινη στέγη µε τα βυζαντινά κεραµίδια, με αποτέλεσμα εισροή υδάτων στο εσωτερικό του.

Στο ισόγειο τµήµα του κτιρίου θα γίνει προσθήκη καθ’ ύψος µε νέα υποστυλώµατα, χωρίς να καθαιρείται η υπάρχουσα πλάκα οροφής ισογείου. Το εµβαδόν της προσθήκης είναι 222,86 τ.µ. θα  και θα δημιουργηθούν σε αυτή τρεις  αίθουσες διδασκαλίας. Στο ισόγειο θα διαμορφωθούν οι χώροι, σε γραφεία δασκάλων και διευθυντή, WC και το κυλικείο.

Στη βορειοδυτική πλευρά του κτιρίου προβλέπεται  η προσθήκη κατ΄ επέκταση εµβαδού 313,69 τ.µ. στο ισόγειο, που θα περιλαµβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων µε τους βοηθητικούς χώρους, τον ανελκυστήρα κατάλληλο για ΑΜΕΑ, ενώ στον όροφο εµβαδού 73,49 τ.µ. θα γίνει η αίθουσα φαγητού για το ολοήµερο σχολείο.

Οι επεµβάσεις στο υπάρχον κτίριο αφορούν, την αποξήλωση της παλιάς στέγης και την κατασκευή νέας µε ρωµαϊκά κεραµίδια, που θα καλύπτει ενιαία όλο το κτίριο, την ενεργειακή αναβάθµιση του κτιρίου µε εξωτερική θερµοµόνωση και την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωµάτων µε νέα θερµοµονωτικά. Επίσης,θα δημιουργηθούν πυροδιαµερισµάτα µε προστατευόµενα κλιµακοστάσια σύµφωνα µε τους κανονισµούς, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η απαιτούμενη  επισκευή των χώρων υγιεινής όπως  δηµιουργία WC και ράµπας πρόσβασης των ΑΜΕΑ.

Η προσθήκη και το υπάρχων κτίριο θα αποτελούν ένα ενιαίο αισθητικό σύνολο.

Το έργο έχει προϋπολογισμο 646.694,30 € και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ε.Π. “Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020″με ποσοστά συγχρηματοδότησης, 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 20% από Εθνικούς Πόρους.

 

Related posts

Γυρίζει σε όλη τη Σάμο με την σημαία στο χέρι φωνάζοντας “Μετανοείτε”

admin

Σεισμική δόνηση αισθητή στη Σάμο και στη Χίο

admin

Νέα άφιξη στα Σεϊτάνια

admin

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 85χρονος από παραλία του Μαραθοκάμπου

admin

Τα αστέρια υποκλίνονται στην απαράμιλλη ομορφιά της Σάμου

admin

Αφημένες στην τύχη τους οι ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στη πόλη της Σάμου 

admin

Δωρεά απορριμματοφόρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Fraport Greece: Μειωμένη κατά 6,8% η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Σάμου τον Ιούλιο

admin

Με αίθριο καιρό και κανονικές θερμοκρασίες ο εορτασμός του 15Αύγουστου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα