13.9 C
Σάμος
11/12/2023
Σαμιακά

Κλειστό το 2ο Δημοτικό Σχολείο για δυο ημέρες

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στο 2ο ∆ηµοτικό Σχολείο, ̟πόλεως Σάµου, την Πέµ̟πτη 19 και Παρασκευή 20 Α̟πριλίου 2018, λόγω έργων που θα εκτελεστούν το επόμενο διαστημα, στο σχολικό συγκρότημα.

Το κλείσιμο του σχολείου γίνεται μετά από αίτηµα της Σχολικής Μονάδας, αφού κρίθηκε σκόπιμο για την διασφάλιση των συνθηκών για την ολοκλήρωση των ̟προπαρασκευαστικών εργασιών για την οµαλή, προσωρινή μετεγκατάσταση της σχολικής μονάδας, στη δημοτική Πινακοθήκη και σε προκάτ αίθουσες .

Θυμίζουμε ότι με βάση την μελέτη, θα γίνει στο σχολείο προσθήκη τριών αιθουσών διδασκαλίας, µιας αίθουσας φαγητού για το ολοήµερο και µιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, µε τους βοηθητικούς της χώρους.

Σήµερα λόγω των αυξηµένων αναγκών,οι  χώροι όπως το γραφείο των δασκάλων και άλλοι βοηθητικοί χώροι, έχουν µετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας καθώς και οι χώροι των αποδυτηρίων χρησιµοποιούνται σαν αίθουσα εργαστηρίων.Το κτίριο παρουσιάζει επίσης φθορές και σοβαρά προβλήµατα από την ξύλινη στέγη µε τα βυζαντινά κεραµίδια, με αποτέλεσμα εισροή υδάτων στο εσωτερικό του.

Στο ισόγειο τµήµα του κτιρίου θα γίνει προσθήκη καθ’ ύψος µε νέα υποστυλώµατα, χωρίς να καθαιρείται η υπάρχουσα πλάκα οροφής ισογείου. Το εµβαδόν της προσθήκης είναι 222,86 τ.µ. θα  και θα δημιουργηθούν σε αυτή τρεις  αίθουσες διδασκαλίας. Στο ισόγειο θα διαμορφωθούν οι χώροι, σε γραφεία δασκάλων και διευθυντή, WC και το κυλικείο.

Στη βορειοδυτική πλευρά του κτιρίου προβλέπεται  η προσθήκη κατ΄ επέκταση εµβαδού 313,69 τ.µ. στο ισόγειο, που θα περιλαµβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων µε τους βοηθητικούς χώρους, τον ανελκυστήρα κατάλληλο για ΑΜΕΑ, ενώ στον όροφο εµβαδού 73,49 τ.µ. θα γίνει η αίθουσα φαγητού για το ολοήµερο σχολείο.

Οι επεµβάσεις στο υπάρχον κτίριο αφορούν, την αποξήλωση της παλιάς στέγης και την κατασκευή νέας µε ρωµαϊκά κεραµίδια, που θα καλύπτει ενιαία όλο το κτίριο, την ενεργειακή αναβάθµιση του κτιρίου µε εξωτερική θερµοµόνωση και την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωµάτων µε νέα θερµοµονωτικά. Επίσης,θα δημιουργηθούν πυροδιαµερισµάτα µε προστατευόµενα κλιµακοστάσια σύµφωνα µε τους κανονισµούς, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η απαιτούμενη  επισκευή των χώρων υγιεινής όπως  δηµιουργία WC και ράµπας πρόσβασης των ΑΜΕΑ.

Η προσθήκη και το υπάρχων κτίριο θα αποτελούν ένα ενιαίο αισθητικό σύνολο.

Το έργο έχει προϋπολογισμο 646.694,30 € και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ε.Π. “Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020″με ποσοστά συγχρηματοδότησης, 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 20% από Εθνικούς Πόρους.

 

Related posts

8ο Κύπελλο Ελλάδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων

admin

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών

admin

Μεγάλη νίκη της ΣΥΝΕΚ στις εκλογές της ΕΛΜΕ Σάμου

admin

Πόσο θα κοστίζει η νέα τουριστική βίζα για τους Τούρκους

admin

Συνάντηση του Επιμελητηρίου Σάμου με τον νέο Γενικό Πρόξενο Σμύρνης

admin

Ευχαριστήριο προς την Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Νέα γενική συνέλευση αγροτών στον Πύργο

admin

ΕΚΤ Σάμου: Έκοψαν το ρεύμα για… 370 ευρώ, σε οικογένεια με μωρό!

admin

Αγιασμός της νέας εκπαιδευτικής σειράς Εθελοντών Υγείας του Ερυθρού Σταυρού Σάμου

admin