Connect with us

Σαμιακά

Κλειστό το 2ο Δημοτικό Σχολείο για δυο ημέρες

Published

on

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στο 2ο ∆ηµοτικό Σχολείο, ̟πόλεως Σάµου, την Πέµ̟πτη 19 και Παρασκευή 20 Α̟πριλίου 2018, λόγω έργων που θα εκτελεστούν το επόμενο διαστημα, στο σχολικό συγκρότημα.

Το κλείσιμο του σχολείου γίνεται μετά από αίτηµα της Σχολικής Μονάδας, αφού κρίθηκε σκόπιμο για την διασφάλιση των συνθηκών για την ολοκλήρωση των ̟προπαρασκευαστικών εργασιών για την οµαλή, προσωρινή μετεγκατάσταση της σχολικής μονάδας, στη δημοτική Πινακοθήκη και σε προκάτ αίθουσες .

Θυμίζουμε ότι με βάση την μελέτη, θα γίνει στο σχολείο προσθήκη τριών αιθουσών διδασκαλίας, µιας αίθουσας φαγητού για το ολοήµερο και µιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, µε τους βοηθητικούς της χώρους.

Σήµερα λόγω των αυξηµένων αναγκών,οι  χώροι όπως το γραφείο των δασκάλων και άλλοι βοηθητικοί χώροι, έχουν µετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας καθώς και οι χώροι των αποδυτηρίων χρησιµοποιούνται σαν αίθουσα εργαστηρίων.Το κτίριο παρουσιάζει επίσης φθορές και σοβαρά προβλήµατα από την ξύλινη στέγη µε τα βυζαντινά κεραµίδια, με αποτέλεσμα εισροή υδάτων στο εσωτερικό του.

Στο ισόγειο τµήµα του κτιρίου θα γίνει προσθήκη καθ’ ύψος µε νέα υποστυλώµατα, χωρίς να καθαιρείται η υπάρχουσα πλάκα οροφής ισογείου. Το εµβαδόν της προσθήκης είναι 222,86 τ.µ. θα  και θα δημιουργηθούν σε αυτή τρεις  αίθουσες διδασκαλίας. Στο ισόγειο θα διαμορφωθούν οι χώροι, σε γραφεία δασκάλων και διευθυντή, WC και το κυλικείο.

Στη βορειοδυτική πλευρά του κτιρίου προβλέπεται  η προσθήκη κατ΄ επέκταση εµβαδού 313,69 τ.µ. στο ισόγειο, που θα περιλαµβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων µε τους βοηθητικούς χώρους, τον ανελκυστήρα κατάλληλο για ΑΜΕΑ, ενώ στον όροφο εµβαδού 73,49 τ.µ. θα γίνει η αίθουσα φαγητού για το ολοήµερο σχολείο.

Οι επεµβάσεις στο υπάρχον κτίριο αφορούν, την αποξήλωση της παλιάς στέγης και την κατασκευή νέας µε ρωµαϊκά κεραµίδια, που θα καλύπτει ενιαία όλο το κτίριο, την ενεργειακή αναβάθµιση του κτιρίου µε εξωτερική θερµοµόνωση και την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωµάτων µε νέα θερµοµονωτικά. Επίσης,θα δημιουργηθούν πυροδιαµερισµάτα µε προστατευόµενα κλιµακοστάσια σύµφωνα µε τους κανονισµούς, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η απαιτούμενη  επισκευή των χώρων υγιεινής όπως  δηµιουργία WC και ράµπας πρόσβασης των ΑΜΕΑ.

Η προσθήκη και το υπάρχων κτίριο θα αποτελούν ένα ενιαίο αισθητικό σύνολο.

Το έργο έχει προϋπολογισμο 646.694,30 € και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ε.Π. “Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020″με ποσοστά συγχρηματοδότησης, 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 20% από Εθνικούς Πόρους.

 

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

WWF Ελλάς: Να αποσυρθεί διάταξη νομοσχεδίου που καταστρατηγεί τους νόμους για τις περιοχές Natura

Published

on

By

Με διατάξεις που είναι αντίθετες σε όσα προβλέπουν η ενωσιακή και η εθνική νομοθεσία, νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης επιχειρεί -για ακόμα μία φορά- την υποβάθμιση των προστατευόμενων περιοχών της χώρας προς όφελος μιας απροσδιόριστης «ανάπτυξης». Το WWF Ελλάς, με επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές, ζητά την απόσυρση των διατάξεων αυτών.

 

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 219 του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων…» που κατατέθηκε στη Βουλή στις 22 Φεβρουαρίου, διαμορφώνεται ένα ιδιότυπο πλαίσιο για την προώθηση «ήπιων αναπτυξιακών έργων δημοσίου ενδιαφέροντος» εντός προστατευόμενων περιοχών. Όπως επισημαίνεται σε επείγουσα επιστολή του WWF Ελλάς προς τους βουλευτές, ο καθορισμός υπο-περιοχών με σκοπό την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων είναι αντίθετος με τις προβλέψεις της οδηγίας της ΕΕ για τους οικοτόπους. Μέτρα προστασίας πρέπει να καθορίζονται αποκλειστικά με γνώμονα την προστασία των ευαίσθητων οικοτόπων και ειδών, με συστηματικό και όχι με επιλεκτικό και αποσπασματικό τρόπο.

Ουσιαστικά, με τη διάταξη δηλώνεται ότι αγνοούνται οι προστατευόμενες από τη νομοθεσία της ΕΕ περιοχές Natura 2000. Προτάσσεται η έγκριση αναπτυξιακών σχεδίων μέσα στους ευαίσθητους αυτούς τόπους, ακόμα και αν τα έργα αυτά αντιστρατεύονται τους στόχους προστασίας τους. Επιχειρείται δε η συγκάλυψη αυτής της εμφανώς παράνομης και περιβαλλοντικά καταστροφικής πολιτικής μέσα από τον καθορισμό μικρότερων «υπο-περιοχών προστασίας», ώστε να αποσιωπηθεί η επί της ουσίας κατάργηση της πραγματικής προστατευόμενης περιοχής.

Με την πανδημία να έχει φέρει δραματικά στο προσκήνιο την άρρηκτη σχέση ανθρώπινης υγείας και ευημερίας με το υγιές φυσικό περιβάλλον, τέτοιες μεθοδεύσεις δεν υποβαθμίζουν απλώς τις προοπτικές της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά τελικά υποσκάπτουν τα θεμέλια του πιο αποτελεσματικού αμυντικού μηχανισμού ενάντια σε επόμενες κρίσεις. Το WWF Ελλάς ζητά την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης αυτής διάταξης.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών

Published

on

By

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών και των 13 σωματείων τους απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και εφοπλιστών σε βάρος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Ως νησιώτες στεκόμαστε στο πλευρό των ναυτεργατών γιατί η ζωή μας είναι δεμένη με τη θάλασσα.  Ζούμε στο πετσί μας την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που αφήνει τα νησιά μας χωρίς πλοία. Ξέρουμε πολύ καλά τι πάει να πει από τη μια να μην έχουμε ασφαλή πλοία, συχνές και φθηνές συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι σε αυτές να ζουν την τεράστια εκμετάλλευση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με καθημερινό κίνδυνο πολλές φορές ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή καθώς και τη ζωή των επιβατών, ενώ από την άλλη οι εφοπλιστές «ταΐζονται» με ζεστό χρήμα.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη στους συναδέλφους και στηρίζουμε την συνέχιση του αγώνα τους γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι με αυτόν διεκδικούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στην αντεργατική επίθεση που γίνεται εις βάρος τους για να μεγαλώσουν τα ήδη τεράστια κέρδη τους οι εφοπλιστές.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή