23.9 C
Σάμος
06/07/2022
Δήμος

Κοινή ανακοίνωση γυναικών υποψηφίων στη Σάμο στα ψηφοδέλτια «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του Βορείου Αιγαίου» «Η Σάμος αλλάΖΕΙ»

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου έχουν δύο νέα σημαντικά χαρακτηριστικά: Την απλή αναλογική και την ποσόστωση του 40% στη σύνθεση των ψηφοδελτίων.

Η απλή αναλογική ήταν ένα από τα πάγια αιτήματα της Αυτοδιοίκησης  και η καθιέρωσή της ως πολίτες του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου μας κάνει πραγματικά περήφανους.

Οι προσδοκίες μας όμως σαν γυναίκες για τη συμμετοχή μας στην Αυτοδιοίκηση και στα κοινά γενικότερα απέχουν πολύ από την υποχρεωτικότητα της ποσόστωσης.

Διαχρονικά η ενασχόληση των γυναικών με τα κοινά σκόνταφτε στις ανελαστικές υποχρεώσεις της καθημερινότητας και συνθλίβονταν κάτω από το βάρος του τρίπτυχου: δουλειά-νοικοκυριό-παιδιά.

Οι απόλυτοι αριθμοί και τα ποσοστά που αφορούν στις θέσεις διοίκησης τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στην αυτοδιοίκηση μιλούν από μόνοι τους.

Τον τελευταίο καιρό από μια γρήγορη ματιά στα Μ.Μ.Ε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται φανερή η προσπάθεια αρκετών από αυτά να προσδώσουν στην προεκλογική αντιπαράθεση ένα life style χαρακτήρα με εκφράσεις που έχουν έντονα σεξιστικό χαρακτήρα – όπως εντυπωσιακή ξανθιά, φανταχτερή παρουσία και παρόμοια άλλα – που απαξιώνουν τις γυναίκες σαν προσωπικότητες και τις αποστερούν από την παρουσία τους σαν πολίτες ισάξιες με τους άνδρες.

Η διαχείριση της εικόνας μας και η προβολή της προς τα έξω είναι υπόθεση που αφορά αποκλειστικά εμάς, όμως οι προτάσεις μας, οι ιδέες μας και η προσφορά μας στα κοινά αφορά την κοινωνία και αυτές πρέπει να αξιολογεί και με βάση αυτές να μας επιλέγει.

Εμείς οι γυναίκες, κάθε ηλικίας, έχουμε τη διάθεση της προσφοράς και το πείσμα της υλοποίησης.

Πιστεύουμε σε ένα κόσμο πιο δίκαιο, που δεν θα αποκλείει κανένα λόγω του φύλου του, σε μια κοινωνία που θα σέβεται και θα αποδέχεται τη γυναικεία παρουσία, σε μια αυτοδιοίκηση που θα νοιάζεται για τις γυναίκες και θα εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, τη δουλειά και τη συμμετοχή στα κοινά.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να αντικρύσουμε την κοινωνία στα μάτια και να την πείσουμε ότι η διαχείριση της καθημερινότητας και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των αποφάσεων που αφορούν την αυτοδιοίκηση πρέπει να στηρίζεται και στη δική μας συμβολή και συμμετοχή.

Οι πολίτες και ιδιαίτερα οι γυναίκες πρέπει να μας εμπιστευθούν την εκπροσώπησή τους και να μας αναθέσουν τις αρμοδιότητες, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων.

Στις 26 Μάη ψηφίζουμε (και) γυναίκες     

 

Related posts

Σε χρήση οι νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Κοκκάρι

admin

Συλληπτήριο μήνυμα των εργαζομένων των Δήμων Σάμου για την απώλεια του Σταμάτη Φιλιππή

admin

Κοκκάρι: Έκλεισε προσωρινά η παιδική χαρά

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ψάχνει οικόπεδο για δημιουργήσει λαϊκή αγορά

admin

Κοινότητα Σαμίων: Στήριξη των επιχειρηματιών της Σάμου

admin

Δύο διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν για παραβάσεις των κανόνων καθαριότητας

admin

“Πόσα χρήματα διεκδίκησε και πήρε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου;”

admin

Σε λειτουργία το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Σάμο ο Δήμαρχος του Σεφερίχισαρ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα