6.1 C
Σάμος
04/02/2023
Ικαριακά

Κτιριακά και άλλα ζητήματα στο Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Αγίου Κηρύκου

Μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων Γυμνασίου & Λυκείου Αγίου Κηρύκου επισκέφτηκαν πρόσφατα τον χώρο του σχολείου, κατέγραψαν και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του κτιρίου από τους οικείους Διευθυντές.

Συγκεκριμένα, καταγράφτηκαν τα 3 σημεία που μπαίνει υγρασία και νερό από την ταράτσα, καθιστώντας την Βιβλιοθήκη του σχολείου παντελώς ακατάλληλη για μαθητές, αλλά και για τα βιβλία που περιέχονται σε αυτήν , καθώς και τα άλλα δύο σημεία μέσα στο Χημείο του Γυμνασίου και στον διάδρομο που οδηγεί στην Αίθουσα των Υπολογιστών.

«Η πρόσφατη νεροποντή στις 8/12/22 απλώς επαναεπιβεβαίωσε τις ανησυχίες για την ακαταλληλότητα των χώρων. Επιπλέον, καταγράφθηκαν οι τουαλέτες οι οποίες χρήζουν ολοκληρωτικής ανακαίνισης καθώς και η αίθουσα κάτω από αυτές όπου, σύμφωνα με το σχέδιο θα λειτουργούσε, ως κλειστό γυμναστήριο. Εκεί υπάρχουν σωλήνες να κρέμονται, ενώ από τα λύματα των τουαλετών και από την υγρασία έχουν πέσει σοβάδες από την οροφή και τις κολώνες της συγκεκριμένης αίθουσας.

Ως Σύλλογοι Γονέων θέλουμε ενημέρωση τόσο για το θέμα αυτό όσο και για αυτά που σας παραθέτουμε κι έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών μας. Πιο συγκεκριμένα ζητάμε:

  • Την άμεση ανακαίνιση στις τουαλέτες με την ταυτόχρονη απομάκρυνση των σωληνώσεων κάτω από αυτές και την επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου.
  • Την ανάληψη δράσεων ώστε να εξαλειφθεί το πρόβλημα της υγρασίας στην ταράτσα.
  • Την ένταξη του σχολείου σε πρόγραμμα ανέγερσης ,με σκοπό να αποπερατωθεί το κτίριο με την προσθήκη δύο ακόμα αιθουσών στον δεύτερο όροφο, όπως προβλεπόταν και στα αρχικά του σχέδια. Με αυτή την προσθήκη θα λυθεί οριστικά και η στέγαση και λειτουργία της Βιβλιοθήκης που είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα των παιδιών στο σχολείο.
  • Επιπλέον να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του κτιρίου, ώστε να είναι ασφαλής η παραμονή των μαθητών σε όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά σημεία του.
  • Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να συνδεθούν ξανά τα φώτα της αυλής του Σχολείου.
  • Να υπάρξει μέριμνα για τους ηλεκτρικούς διακόπτες που ανοίγουν τους προβολείς του γηπέδου 5Χ5, έτσι ώστε να μην μπορούν να τους ανοιγοκλείνουν από μόνα τους τα παιδιά (π.χ τοποθέτηση χρονοδιακόπτη).
  • Να στρωθεί με ειδικό δάπεδο το γήπεδο μπάσκετ του σχολείου. Λόγω της υπάρχουσας κατάστασης το έδαφος του είναι επικίνδυνο για τραυματισμούς. · Να γίνει τροποποίηση της διαδρομής στα μέσα μεταφοράς μαθητών, έτσι ώστε να προσεγγίζουν την δυτική πύλη (πίσω πλευρά) του σχολείου. Με αυτή την κίνηση θα αποσυμφορηθεί το σημείο στάσης λεωφορείων και ι.χ για παιδιά, που εκεί βρίσκεται το 2 ο Νηπιαγωγείο και μάλιστα πάνω σε επικλινή στροφή.
  • Για το ίδιο σημείο (στροφή 2ου Νηπιαγωγείου- Σ/Μ Κρόκου) να εξεταστεί σοβαρά η πρόσληψη σχολικού τροχονόμου. Η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου είναι οφθαλμοφανής.
  • Να εξεταστεί το ενδεχόμενο πρόσληψης επιπλέον ατόμου για την καθαριότητα του Γυμνασίου-Λυκείου, δεδομένης της έκτασης του κτιρίου.»

Related posts

Το ψήφισμα των Συλλόγων Γονέων Αγίου Κηρύκου Ικαρίας που απέστειλαν στην Εισαγγελία Σάμου

admin

Κτηριακά ζητήματα στο Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας

admin

Νηπιαγωγείο Ευδήλου Ικαρίας: Άμεση στελέχωση του Τμήματος Ένταξης

admin

Ορκίστηκε μόνιμη παιδίατρος στο Νοσοκομείο της Ικαρίας

admin

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στους Φούρνους

admin

Φωτιά στους Φούρνους

admin

Ανακοίνωση της ΤΕ Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ για το «Blue Star Myconos»

admin

Η 19χρονη αθλήτρια και διαιτητής Ευτυχία Χαϊντούτη απó την Ικαρία

admin

Πρόσληψη Επικουρικού Iατρού Ορθοπαιδικής – Τραυματολογίας στο Γ.Ν – Κ.Υ. Ικαρίας

admin