14.4 C
Σάμος
22/02/2024
Πολιτικά

Ο Κώστας Δουζίνας απο την Σάμο : Άνοιγμα στη κοινωνία και εγγραφή νέων μελών στον Σύριζα

Ανοιχτή συζήτηση με ομιλητή τον ακαδημαϊκό Κώστα Δουζίνα, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Σάμος» η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου.

Τον πρώην βουλευτή προλόγισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, κ. Νίκος Κακλαμάνης.

Στην εισαγωγή του ο κ. Δουζίνας έκανε την διαπίστωση ότι, η Ελλάδα του 2019 είναι καλύτερη σε όλα τα πεδία από αυτά του 2014 και το δικαιολόγησε.

“Η κυβέρνηση βρέθηκε από την αρχή σε μία διαρκή αντίφαση. Χρειάστηκε να αποδεχθεί και να εφαρμόσει πολιτικές που δεν συνάδουν με τις ιδέες του κόμματος και των μελών του. Λειτούργησε με μια αφιλόξενη κρατική δομή, και απέναντι σε εχθρικά ΜΜΕ.

Ο ίδιος στάθηκε σε αυτά που κατάφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η προστασία της εργασίας, η δικαιότερη φορολογία, η τόνωση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς και η δημιουργία ενός δημοκρατικού και αποτελεσματικού κράτους που σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών.

“Πετύχαμε την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, και δημιουργήσαμε συνθήκες δημοσιονομικής ασφάλειας, εκσυγχρονίζοντας την κρατική διοίκηση. Τα καταφέραμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με σκληρούς συμβιβασμούς και με πολλή δουλειά” , είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κώστας Δουζίνας.

Τέλος, ο ακαδημαϊκός υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως η οργανωτική ανασυγκρότησης του κόμματος, με έμφαση και στη νέα γενιά που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, με άνοιγμα στη κοινωνία και με την εγγραφή νέων μελών.

Στη συνέχεια υπήρξε ζωντανός διάλογος με φίλους και μέλη του κόμματος.

Εντύπωση έκανε η δημόσια παρέμβαση του πρώην πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Φλώρινα κ. Βασίλη Παυλίδη.

Ανέλυσε τις αιτίες της αποχώρησης του από χώρο της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας στην αίθουσα ότι συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα, ηγέτη, σε ότι αφορά τους χειρισμούς του στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Related posts

Παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα: Ο Στ. Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση

admin

Παρατείνεται μέχρι τον Μάρτιο του 2025 η παραμονή των εκτοπισθέντων Ουκρανών στην Ελλάδα

admin

Υπουργείο Μετανάστευσης: Αναγκαστικός επαναπατρισμός 40 υπηκόων Πακιστάν και 10 υπηκόων Γεωργίας

admin

“Βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας”

admin

Απογευματινά χειρουργεία: Από 300 έως 2.000 ευρώ το κόστος για τους πολίτες

admin

Καρλόβασι: Εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση

admin

Απάντηση Τριαντόπουλου στην ερώτηση του Βουλευτή Παρασκευαϊδη για τους σεισμόπληκτους της Σάμου

admin

Καταψηφίστηκε τροπολογία που επεδίωκε την απαλοιφή αναφοράς στο Δίκαιο της Θάλασσας χάρη σε ενέργειες της Ελληνικής Αντιπροσωπείας

admin

Νόμος του κράτους η ισότητα στον πολιτικό γάμο με 176 «ναι» – Ποιοι καταψήφισαν, ποιοι απείχαν

admin