Connect with us

Περιφερειακά

Κ. Μουτζούρης: Ορκίστηκε και φορτσάρει…

Published

on

Του Ευστράτιου Δ. Κοκκινέλλη*

“Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη, και του Περιφερειακού Συμβουλίου, στον κατάμεστο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, χοροστατούντος των Μητροπολιτών Μυτιλήνης, κ.κ. Ιακώβου και Μηθύμνης, κ.κ. Χρυσοστόμου.”

Οι πολίτες του Β. Αιγαίου πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς και να ευελπιστούν σε καλύτερες μέρες, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της Περιφέρειας του Β. Αιγαίου, από τον τέως Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο και νυν -πλέον- Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Μουτζούρη, διότι με το καλημέρα, <<σήκωσε μανίκια>> και σαν μηχανικός αρχίζει να επιλύει προβλήματα.

Μετά το τέλος της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, και παρουσίας των βουλευτών Λέσβου, της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Γιάννη Μπουρνού, των νεοεκλεγέντων Δημάρχων Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχη Βέρρου και Δήμου Μυτιλήνης, κ. Στρατή Κύτελη, καθώς και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, ο νέος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, εξέδωσε λόγο.

Στην πρώτη του ομιλία, λοιπόν, με τη νέα του ιδιότητα, ο Κώστας Μουτζούρης εμφανίστηκε στον λόγο του αποφασιστικός, ουσιαστικός και έτοιμος να κάνει το “άλμα ανάπτυξης” που τόσο χρειάζονται τα ταλαιπωρημένα νησιά του Β. Αιγαίου. O Πρύτανης και Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, προς τιμήν του, αναγνώρισε το έργο της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και δεσμεύτηκε ενώπιον όλων, ότι θα συνεχίσει τα ήδη υπάρχοντα έργα και -τις ήδη υπάρχουσες μελέτες- θα τις μετουσιώσει σε έργα.

O Περιφερειάρχης, κ. Μουτζούρης, ήταν καταπέλτης και αναφέρθηκε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, <<παίρνοντας ξεκάθαρη θέση>>, κάτι το οποίο δεν είχε πράξει η τέως Περιφερειακή Αρχή. Συγκεκριμένα, δήλωσε << Αυτήν τη στιγμή, το κυρίαρχο είναι η έλευση, κατάλυση και παραμονή στα νησιά είκοσι και πλέον χιλιάδων αλλοδαπών, οι οποίοι εισέρχονται παρατύπως. Είναι άνθρωποι με όλα τα δικαιώματα, ανθρώπινες ψυχές, οι οποίες δικαιούνται κάθε προσοχής και κάθε αγάπης, όμως παράτυπα εισέρχονται στη χώρα μας και παραμένουν στα νησιά μας. Αυτό είναι το κυρίως θέμα που από αύριο κιόλας, θα το αναδείξουμε. Δεν είναι δυνατόν, τα νησιά του Β. Αιγαίου να είναι καταθετήρια ψυχών>>.

Στη συνέχεια, τόνισε πως όλη η χώρα πρέπει να επωμιστεί αυτήν την παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση, κι όχι μόνο τα νησιά του Β. Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι <<Δεν πρέπει να αλλοιωθούν φυλετικά, θρησκευτικά, εθνικά, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου>>.

“Ζωντανή σύνδεση και σε ενημερωτική εκπομπή, στο ΣΚΑΙ”:

Τη Δευτέρα(2/9/2019), την πρώτη εργάσιμη ημέρα ως Περιφερειάρχης, ο Κώστας Μουτζούρης βρισκόταν στο επιβατικό λιμάνι Μυτιλήνης, εκεί όπου γινόταν, η αναχώρηση 1.500 αιτούντων άσυλο με δύο ναυλωμένα πλοία τύπου καταμαράν προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Από τη Θεσσαλονίκη, θα μεταφερθούν στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας του Κιλκίς ο οποίος λειτουργεί υπό την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης, κ. Κώστας Μουτζούρης, βγήκε ζωντανά στην ενημερωτική εκπομπή “ONline”, όπου επισήμανε -εν ολίγοις- τα ίδια που είχε δεσμευτεί και στους πολίτες του Β. Αιγαίου, δείχνοντας πως δεν μένει σε λόγια εντυπωσιασμού σε τοπικό επίπεδο, αλλά πανελλαδικά επιζητεί την επίλυση του προβλήματος που ταλανίζει τα νησιά του Β. Αιγαίου.

Αντί λοιπόν, να απολαμβάνει την άνεση που του παρέχει ο χώρος του γραφείου του, και να παραμένει άπραγος, όπως έκανε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, επέλεξε να βρίσκεται στον επιβατικό λιμένα του νησιού, επιβλέποντας τη μεταφορά των μεταναστών και στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση μέσω του τηλεοπτικού σταθμού, ΣΚΑΙ, ότι δεν είναι δυνατόν τα νησιά του Β. Αιγαίου να επωμίζονται μόνα τους ένα παγκόσμιο ζήτημα. Εύγε κ. Πρύτανη!

“Συνέδριο με τους Δημάρχους του Β. Αιγαίου”:

Την προσεχή Τετάρτη, ο Κώστας Μουτζούρης έχει προσκαλέσει σε συνάντηση όλους τους δημάρχους των νήσων του Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, με στόχο τη συζήτηση του προβλήματος του προσφυγικού-μεταναστευτικού και τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν σε συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας. Ουσιαστικά, θα υπογραφεί μια συμφωνία για κοινή πολιτική γραμμή των εμπλεκόμενων αρχών, δείγμα της αγαστής συνεργασίας που επιδιώκει ο νέος Περιφερειάρχης.

Εν κατακλείδι…

Αντί λοιπόν, να απολαμβάνει την άνεση που του παρέχει ο χώρος του γραφείου του, και να παραμένει άπραγος, όπως έκανε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, επέλεξε να βρίσκεται στον επιβατικό λιμένα του νησιού, επιβλέποντας τη μεταφορά των μεταναστών και στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση μέσω του τηλεοπτικού σταθμού, ΣΚΑΙ, ότι δεν είναι δυνατόν τα νησιά του Β. Αιγαίου να επωμίζονται μόνα τους ένα παγκόσμιο ζήτημα. Με τη συνέχεια να δίνεται στη συγκέντρωση όλων των δημάρχων, την Τετάρτη που έρχεται.
*Ο Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης είναι φοιτητής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, τμήμα Φιλολογίας και Σπουδαστής Δημοσιογραφίας της NEW MEDIA STUDIES BY STAMATIS MALELIS

Comments

comments

Περιφερειακά

Τις αρμοδιότητες του Επαρχείου Ικαρίας αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Published

on

By

Επίσκεψη στην Ικαρία πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί συναντήθηκε με τους υπαλλήλους του Επαρχείου και με τον Αντιδήμαρχο Ικαρίας κ. Καλαμάρα όπου επιβεβαίωσαν την δημιουργική συνεργασία τους .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μουτζούρης ανακοίνωσε πως τις αρμοδιότητες του Επαρχείου της Ικαρίας θα τις αναλάβει ο ίδιος προσωπικά,  θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει την Ικαρία και τους Φούρνους , τονίζοντας παράλληλα τη σημασία των δυο αυτών νησιών για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι ο ίδιος δεν πάσχει από ευθυνοφοβία.

Τον κ. Μουτζούρη συνόδευαν ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Βασίλης Πανουράκης, η υποδιευθύντρια της ΔΟΥ Σάμου κ. Μαρία Καλτάκη και ο πρώην Βουλευτής του Ν. Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός .

Ο κ. Μουτζούρης θα επιστρέψει αύριο στη Σάμο.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στη Σάμο

Published

on

By

Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποιεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης. Αύριο Δευτέρα θα βρεθεί στην Ικαρία.

Σήμερα το πρωί μετα την άφιξή του είχε συνάντηση και ενημερώθηκε για θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου απο τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Πανουράκη.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με συνεργάτες και υποψήφιους του συνδυασμού του απο τους οποίους ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών του νομού.

Τέλος, στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο πρωην βουλευτής Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός.

Ο κ. Μουτζούρης θα αναχωρήσει αύριο Δευτέρα 16/09 για την Ικαρία.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Στη Σάμο και στην Ικαρία ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Published

on

By

Στη Σάμο και στην Ικαρία θα βρεθεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Ο Περιφερειάρχης θα φτάσει στη Σάμο αύριο Κυριακή όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της Π.Ε. Σάμου με τον Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλη Πανουράκη.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μουτζούρης θα μεταβεί στην Ικαρία όπου θα έχει συναντήσεις στο Επαρχείο, ενώ αναμένεται  στο τέλος της παραμονής του στο νησί, να ανακοινώσει τις προθέσεις του για το ποιος θα αναλάβει το Επαρχείο της Ικαρίας.

 

.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά2 ώρες ago

Πανηγύρισε το εκκλησάκι των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης

Σαμιακά3 ώρες ago

Καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Πολιτιστικά17 ώρες ago

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας – Πρόγραμμα εκδηλώσεων εκδηλώσεων 17/9

Πολιτιστικά17 ώρες ago

Η Τέχνη Συμμαχεί με την Επιστήμη για την Προστασία των Θαλασσών μας !

Πολιτικά18 ώρες ago

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ιωάννας Καραγιάννη προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Δήμος23 ώρες ago

Επιστολή Γ.Στάντζου για τις συνέπειες της λειτουργίας του Κ.Υ.Τ Σάμου

Περιφερειακά24 ώρες ago

Τις αρμοδιότητες του Επαρχείου Ικαρίας αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Δήμος1 ημέρα ago

Συγκέντρωση του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Σάμο»

Σαμιακά1 ημέρα ago

Διαμαρτυρία απο τα ασυνόδευτα παιδιά στο ΚΥΤ Σάμου

Σαμιακά1 ημέρα ago

Δράσεις του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ)

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017