12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Περιφερειακά

Λέσβος: Σε δυο μέτωπα η καταστροφική πυρκαγιά στα Βατερά

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι εθελοντές και οι κάτοικοι στα μέτωπα της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 10 χθες το πρωί από την περιοχή Ρογκάδα και αυτή την ώρα 9:00 το πρωί της Κυριακής 24 Ιουλίου, εξελίσσεται σε δύο μέτωπα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ  το ένα μέτωπο βρίσκεται σε δασική έκταση προς το Σταυρό που τείνει να ελεγχτεί. Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται πάνω από τη Βρίσα που οι δυνάμεις που επιχειρούν έδωσαν ολονύχτια μάχη και η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Από το πρωί στη μάχη συμμετέχουν με ρίψεις από αέρος δυο αεροπλάνα τύπου PZL που εδρεύουν στη Λέσβο, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν σε Λέσβο και Χίο, και δυο αεροσκάφη τύπου Canadair. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον δρόμο για τη Μυτιλήνη είναι και τρία μικρά νέου τύπου αεροσκάφη Airtractor. Το πρωί φτάνουν επίσης στη Λέσβο από την Αττική ενισχύσεις με 20 πυροσβέστες και πέντε οχήματα. Οι κάτοικοι στα Βατερά, αν και κουρασμένοι μετά από 24 ώρες στη μάχη με τη φωτιά, μεταφέρουν νερό με δεξαμενές και κουβάδες καθώς σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Από τη φωτιά στα Βατερά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς  6 κτίρια ενώ πάνω από 20 έχουνε υποστεί μικρότερες ή μεγαλύτερες ζημιές.

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου με 160 πελάτες που εκκενώθηκε χτες είπε στην ΕΡΤ πως η εκκένωσή του έγινε έγκαιρα και η μονάδα είναι σε θέση να λειτουργήσει σήμερα.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες σε περισσότερους από 40 στύλους.

Τουρίστες και κάτοικοι της περιοχής μετά την εκκένωση χθες του χωριού μεταφέρθηκαν σε καταλύματα ή σε οικείους τους, στη Σκάλα Πολιχνίτου στην Καλλονή και στη Μυτιλήνη. Σταθμός ενημέρωσης και συντονισμού από την πολιτική προστασία του δήμου δυτικής Λέσβου λειτουργεί από χθες στο δημοτικό στάδιο Πολιχνίτου. Στον Πολιχνίτο στην περιοχή σφαγεία στήθηκε και σταθμός περίθαλψης πυρόπληκτων ζώων.

Related posts

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

admin

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin