16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου: Διάλεξε «ληστή» για την Ουκρανία, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου

Στη κατεύθυνση της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ κινείται το ψήφισμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή και ψηφίστηκε από τις άλλες παρατάξεις.  Η ανούσια διαφοροποίηση την τελευταία στιγμή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι τότε επιχειρούσε τροποποιήσεις στην πρόταση της δημοτικής αρχής δεν αλλάζει την εικόνα της ουσιαστικής ταύτισής της. Πρόκειται για ψήφισμα «καρμπόν» που διακινεί στα δημοτικά συμβούλια το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης  Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου. Στο όνομα της απαράδεκτης ρωσικής εισβολής , αθωώνει το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε  που πυροδοτούσαν και πυροδοτούν την ένταση στη περιοχή και επιβραβεύει την εμπλοκή  της Ελλάδας  σε έναν άδικο, ιμπεριαλιστικό πόλεμο επιλέγοντας τον έναν «ληστή».   Στον αντίποδα αυτής της λογικής ήταν η τοποθέτηση της Λαϊκής  Συσπείρωσης , η οποία κατέθεσε το παρακάτω  ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί απαράδεκτη και καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας, στους λαούς της περιοχής που βρίσκονται σε κίνδυνο. Πρόκειται για την τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ –  ΕΕ – Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης. Έναν σκληρό ανταγωνισμό που οδηγεί σε έναν ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ευρώπη, 23 χρόνια μετά τη Γιουγκοσλαβία.

Η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, για λογαριασμό της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της “συμμαχίας” που έχει σκορπίσει το θάνατο σε όλη την υφήλιο, βάζει στο στόχαστρο και το λαό μας. Κάθε αναταραχή, μπορεί να οδηγήσει σε συνολική ανάφλεξη και ενίσχυση των επιδιώξεων για αλλαγή συνόρων σε όλη την περιοχή, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο και αλλού.

Καταδικάζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει με C-130 πολεμικό υλικό στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αποστολή του στρατιωτικού υλικού στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ, αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξελίσσεται, με απρόβλεπτες διαστάσεις και με μεγάλους κινδύνους για τους λαούς.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων, ούτε μπορούν ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα, να χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα, όπως γίνεται με τις στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Στεφανοβίκειο. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και για τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τον ελληνικό λαό.

Λέμε,  Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Καμία εμπλοκή – Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί:

  • Να μη χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές στο ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας. Να μη σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα ούτε στην Ουκρανία, ούτε σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας».

 

 

  • Αρνήθηκαν να συζητήσουν για την ακρίβεια

Την άρνηση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου να θέσει για συζήτηση την πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από τη λαίλαπα της ακρίβειας που σαρώνει τα λαϊκά εισοδήματα, κατήγγειλε η παράταξη. Το προεδρείο  ακολουθεί συστηματικά παρελκυστική τακτική απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα από τον Σεπτέμβρη του 2021 όταν πρώτη φορά θέσαμε το θέμα. Το ψήφισμα που κατέθεσε για συζήτηση και ψήφιση η Λαϊκή Συσπείρωση είναι το εξής:

«Το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, συμμεριζόμενο απόλυτα τα προβλήματα και τις τεράστιες δυσκολίες της λαϊκής οικογένειας να ανταποκριθεί στην κάλυψη στοιχειωδών βιοτικών αναγκών, εκτιμά ότι:

Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση ως «επιδόματα για τους φτωχούς» αποτελούν κοροϊδία και ύβρη για τους εργαζόμενους και το λαό που παράγουν όλο το πλούτο και παίρνουν ψίχουλα.

Απέναντι στην εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα τρόφιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης, προτείνουμε και διεκδικούμε άμεσα μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης  των λαϊκών στρωμάτων:

  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου και του ΦΠΑ στα καύσιμα.
  • Κατάργηση όλων των έμμεσων φόρων όπως ο ΦΠΑ, στα φάρμακα, στα τρόφιμα και στα υπόλοιπα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στο 50%.
  • Μείωση της τιμής των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Υποχρεωτική εκτέλεση όλων των προγραμματισμένων δρομολογίων.
  • Μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης».

 

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin