24.4 C
Σάμος
07/07/2022
Δήμος

ΛΑΣ Αν.Σάμου: Ο δήμαρχος θα πρέπει να διεκδικεί πραγματική-ανθρωπιστική διέξοδο στο σοβαρό πρόβλημα

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπολύει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για το θέμα του μεταναστευτικού, ενώ  ταυτόχρονα καλεί τον δήμαρχο Ανατολικης Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, να εγκαταλειψει θέσεις που ακούστηκαν κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην τελευταία κινητοποίηση της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου, καθώς όπως σημειώνει η παράταξη, προσβλέπουν στην καταστολή –αποτροπή μέσα στη θάλασσα, με τραγικές συνέπειες για ανυπεράσπιστους ανθρώπους .

Αναλυτικά

Η επιμονή της κυβέρνησης στην πολιτική μονιμοποίησης και έντασης του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε «προαναχωρησιακά» κέντρα-φυλακές, η επιμονή της σε τιμωρητικά και επικίνδυνα «αποτρεπτικά» μέτρα εναντίον των θυμάτων,  δείχνει την ανάγκη να ενταθεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας των νησιωτών για τη μόνη ρεαλιστική και  αποτελεσματική λύση:

Να υπάρξει τώρα απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών.

Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spot στα νησιά, να μην ανοίξουν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοικτά.

Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη στην ηπειρωτική χώρα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Αυτή τη θέση προβάλλει και παλεύει σταθερά και με αποφασιστικότητα η Λαϊκή Συσπείρωση σε όλο το Βόρειο Αιγαίο και στο Δήμο Ανατολικής Σάμου. Είναι η θέση των περισσότερων και σημαντικότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων και συσπειρώνει χιλιάδες λαού που πήραν μέρος στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια των νησιών μας.

Μ’ αυτή τη θέση – διεκδίκηση πρέπει να προχωρήσουμε τον αγώνα μας, με πείσμα και αποφασιστικότητα, για να σταματήσει αυτή η θηριωδία σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών, για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους και να πάψουν  τα νησιά μας να ζουν τις συνέπειες του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων σε συνθήκες αθλιότητας.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να εγκαταλείψει,  επιτέλους, την εμμονή της σε θέσεις, που ακροθιγώς εκφράστηκαν και στη τελευταία συγκέντρωση. Θέσεις που,  αντικειμενικά, προσβλέπουν στην καταστολή –αποτροπή μέσα στη θάλασσα, με τραγικές συνέπειες για ανυπεράσπιστους ανθρώπους και με διεθνή διασυρμό της χώρας μας και στην αποδοχή νέας δομής εγκλωβισμού στο νησί.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να συμπαραταχθεί με τους φορείς των εργαζομένων και τους άλλους φορείς του μαζικού κινήματος ώστε να αναπτυχθεί ένα ισχυρό λαϊκό αγωνιστικό κίνημα που θα διεκδικεί πραγματική-ανθρωπιστική διέξοδο στο σοβαρό πρόβλημα – βραχνά για νησιώτες και πρόσφυγες.

Related posts

Σε χρήση οι νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Κοκκάρι

admin

Συλληπτήριο μήνυμα των εργαζομένων των Δήμων Σάμου για την απώλεια του Σταμάτη Φιλιππή

admin

Κοκκάρι: Έκλεισε προσωρινά η παιδική χαρά

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ψάχνει οικόπεδο για δημιουργήσει λαϊκή αγορά

admin

Κοινότητα Σαμίων: Στήριξη των επιχειρηματιών της Σάμου

admin

Δύο διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν για παραβάσεις των κανόνων καθαριότητας

admin

“Πόσα χρήματα διεκδίκησε και πήρε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου;”

admin

Σε λειτουργία το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Σάμο ο Δήμαρχος του Σεφερίχισαρ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα