20 C
Σάμος
29/11/2023
Δήμος

ΛΑΣ Αν.Σάμου: Ο δήμαρχος θα πρέπει να διεκδικεί πραγματική-ανθρωπιστική διέξοδο στο σοβαρό πρόβλημα

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπολύει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για το θέμα του μεταναστευτικού, ενώ  ταυτόχρονα καλεί τον δήμαρχο Ανατολικης Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, να εγκαταλειψει θέσεις που ακούστηκαν κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην τελευταία κινητοποίηση της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου, καθώς όπως σημειώνει η παράταξη, προσβλέπουν στην καταστολή –αποτροπή μέσα στη θάλασσα, με τραγικές συνέπειες για ανυπεράσπιστους ανθρώπους .

Αναλυτικά

Η επιμονή της κυβέρνησης στην πολιτική μονιμοποίησης και έντασης του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε «προαναχωρησιακά» κέντρα-φυλακές, η επιμονή της σε τιμωρητικά και επικίνδυνα «αποτρεπτικά» μέτρα εναντίον των θυμάτων,  δείχνει την ανάγκη να ενταθεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας των νησιωτών για τη μόνη ρεαλιστική και  αποτελεσματική λύση:

Να υπάρξει τώρα απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών.

Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spot στα νησιά, να μην ανοίξουν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοικτά.

Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη στην ηπειρωτική χώρα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Αυτή τη θέση προβάλλει και παλεύει σταθερά και με αποφασιστικότητα η Λαϊκή Συσπείρωση σε όλο το Βόρειο Αιγαίο και στο Δήμο Ανατολικής Σάμου. Είναι η θέση των περισσότερων και σημαντικότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων και συσπειρώνει χιλιάδες λαού που πήραν μέρος στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια των νησιών μας.

Μ’ αυτή τη θέση – διεκδίκηση πρέπει να προχωρήσουμε τον αγώνα μας, με πείσμα και αποφασιστικότητα, για να σταματήσει αυτή η θηριωδία σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών, για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους και να πάψουν  τα νησιά μας να ζουν τις συνέπειες του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων σε συνθήκες αθλιότητας.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να εγκαταλείψει,  επιτέλους, την εμμονή της σε θέσεις, που ακροθιγώς εκφράστηκαν και στη τελευταία συγκέντρωση. Θέσεις που,  αντικειμενικά, προσβλέπουν στην καταστολή –αποτροπή μέσα στη θάλασσα, με τραγικές συνέπειες για ανυπεράσπιστους ανθρώπους και με διεθνή διασυρμό της χώρας μας και στην αποδοχή νέας δομής εγκλωβισμού στο νησί.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να συμπαραταχθεί με τους φορείς των εργαζομένων και τους άλλους φορείς του μαζικού κινήματος ώστε να αναπτυχθεί ένα ισχυρό λαϊκό αγωνιστικό κίνημα που θα διεκδικεί πραγματική-ανθρωπιστική διέξοδο στο σοβαρό πρόβλημα – βραχνά για νησιώτες και πρόσφυγες.

Related posts

Η Σάμος απέκτησε το δικό της μνημείο Εθνικής Αντίστασης

admin

Σε νέο κτίριο μεταφέρεται το ΚΕΠ Καρλοβασίων

admin

Ξεκινούν οι εργασίες διαμόρφωσης χώρου για τις θέσεις στάσιμου εμπορίου

admin

Αποκαλυπτήρια μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην πόλη της Σάμου

admin

Δράση για την «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού» στην πλατεία Δημαρχείου

admin

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

admin

Ο βιολογικός καθαρισμός στο επίκεντρο συνάντησης Παπαθανάση, Στεφανάδη, Παπαγεωργίου

admin

Ο Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους για τον αποκλεισμό σχολείων από την 111η Επέτειο Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα

admin

Στοχευμένη προβολή της Σάμου στη διεθνή έκθεση WTM 2023

admin