24.4 C
Σάμος
07/10/2022
Δήμος

ΛΑΣ:«Kολοβό» το διεκδικητικό πλαίσιο της δημοτικής αρχής που δεν απηχεί τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου

Η δημοτική αρχή εξακολουθεί με νέα ανακοίνωση να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση διαφοροποιήθηκε από την πρόταση του δημάρχου να «πάμε όλοι μαζί» στον πρωθυπουργό, με ένα «κολοβό» διεκδικητικό πλαίσιο που δεν απηχεί τις πραγματικές ανάγκες του Νοσοκομείου , του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου και των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων, και αφήνει στο απυρόβλητο τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Τονίζουμε λοιπόν και πάλι: Οι διεκδικήσεις και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες των άμεσα αρμόδιων φορέων, του συνδικαλιστικού κινήματος των υγειονομικών και γενικότερα των εργαζομένων και του λαού, είναι αυτές που έχουν προτεραιότητα.

Φυσικά ο δήμος έχει δικαίωμα (αλλοίμονο!) να διεκδικεί εκ μέρους του λύσεις σε κάθε πρόβλημα (αυτό το υποστηρίζουμε πάντα), αλλά δεν μπορεί να εγείρει θέμα ενότητας και να θέλει να ηγηθεί του λαϊκού κινήματος, πολύ περισσότερο με την απαίτηση να γίνουν εκπτώσεις στο διεκδικητικό πλαίσιο. Ειδικότερα στις μέρες μας που δήμοι και περιφέρειες ( η πάλαι ποτέ Τοπική Αυτοδιοίκηση) έχουν  γίνει, δια νόμου, όργανα υλοποίησης της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής. Και θέλει «κότσια» να πάει κάποιος κόντρα σ’ αυτή την κατάσταση (μοναδικό – δυστυχώς- παράδειγμα ο δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Πάτρα, Κ. Πελετίδης ).

Επιπλέον, η σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Ανατολικής Σάμου δεν μπορεί, με αποκλειστικά δική της ευθύνη,  να εγγυηθεί ότι θα τηρήσει έστω τα όποια συμφωνημένα, διότι στηρίζει δημόσια και χωρίς καμιά επιφύλαξη την κυβερνητική πολιτική. Εξάλλου η περίπτωση της κατασκευής του Στρατοπέδου Συγκέντρωσης Προσφύγων και Μεταναστών όπου «άδειασε» τον Σαμιακό λαό διαπραγματευόμενη με την κυβέρνηση πίσω από την πλάτη του, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των έργων και ημερών της.

Related posts

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου: Συγχαρητήρια επιστολή για την εκλογή του Νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

admin

Γ. Κουτσοδόντης για ΣΧΟΟΑΠ Μαραθοκάμπου: «Οι αγώνες τώρα δικαιώνονται»

admin

Εγκρίθηκε το έργο αγροτικής οδοποιίας πέριξ λιμνοδεξαμενής Μυτιληνιών

admin

Ξεκινούν εργασίες αποκατάστασης οδικού δικτύου Βλαμαρής

admin

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου: Παρουσίασε τον απολογισμό της τριετίας

admin

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Σε απολογισμό πεπραγμένων προχωρά ο Δήμος Δυτικής Σάμου

admin

Παραδόθηκε η μελέτη για τη μείωση σεισμικής διακινδύνευσης και την ασφαλή ανάπτυξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Καρλοβασίου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα