Connect with us

Δήμος

Λαϊκή Συσπείρωση : «Με το καλημέρα» σαφή ταξική τοποθέτηση της δημοτικής αρχής σε βάρος του λάου

Published

on

Στη χθεσινή ορκωμοσία των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του δήμου ανατολικής Σάμου αναφέρεται ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης ανατολικής Σάμου, στην οποία σχολιάζει και το λόγο του δημάρχου, κ. Γιώργου Στάντζου.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναλυτικά:

“Στα πλαίσια της ορκωμοσίας των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του δήμου Ανατολικής Σάμου οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν στα πρακτικά της ορκωμοσίας την παρακάτω δήλωση:

«Οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δηλώνουμε με βάση την τιμή και τη συνείδησή μας πως στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο Δημοτικό και στα Κοινοτικά Συμβούλια και έξω από αυτά, θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού».

Εξάλλου σε ένα πρώτο σχόλιο σχετικά με τον δημόσιο λόγο του δημάρχου κ. Στάντζου, ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑ.Σ Κώστας Τζίχας , σημείωσε:

«Ήταν μια τοποθέτηση που απλώς επιβεβαίωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα πολιτευθεί στην κατεύθυνση της αντιδραστικής-αντιλαϊκής πολιτικής που περιγράφει με σαφήνεια ο «Κλεισθένης» του ΣΥΡΙΖΑ και επικυρώνει, επί το αντιδραστικότερο, ο νόμος 4623/19 της ΝΔ: Δήμος-επιχειρηματίας με υπηρεσίες- εμπόρευμα που θα κληθεί ο λαός να χρυσοπληρώνει, ενώ παράλληλα θα ενισχύει με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Δεν πρέπει να ξεγελούν κανένα και καμία, οι εκκλήσεις του δημάρχου Ανατολικής Σάμου για «ενότητα προς το καλό όλων». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εξαγγελίες του που αφορούν φοροαπαλλαγές και άλλες διευκολύνσεις σε επιχειρήσεις που θα «επενδύσουν» στα όρια του δήμου ή θα μεταφέρουν την έδρα τους εδώ, στο όνομα των «θέσεων απασχόλησης. Αυτό μόνο σε ενότητα «για το καλό όλων» δεν παραπέμπει.

Αντίθετα, συνιστά – «με το καλημέρα» – σαφή ταξική τοποθέτηση της δημοτικής αρχής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που ζουν, εργάζονται και βρίσκονται έτσι κι’ αλλιώς εδώ, υπομένοντας μια βάρβαρη σε βάρος τους πολιτική, στην άσκηση της οποίας συμμετέχουν ενεργά στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Ο λαός που πλήρωσε την κρίση τους, θα κληθεί και σε επίπεδο δήμου να πληρώσει και την « ανάπτυξή» τους.

Σε μια τέτοια πολιτική όχι μόνο δε θα συναινέσουμε, αλλά θα μας βρουν απέναντί τους, διεκδικώντας με όλες τις δυνάμεις μας, την εξυπηρέτηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

 

Share this post:

Comments

comments

Advertisement

Δήμος

35 στειρώσεις αδέσποτων σκύλων στο Δήμο Δυτικής Σάμου

Published

on

By

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν 35 στειρώσεις αδέσποτων σκύλων σε χρονικό διάστημα 4 ημερών στο Καρλόβασι.

Τα ζώα πέραν της στείρωσης, τσιπαρίστηκαν και ελέχθησαν για τον ιό της λύσσας.

Για την δράση αυτή ο δήμος Δυτικής Σάμου αναφέρει :

“Χάρη στην πολύ καλή συνεργασία του Δήμου Δυτικής Σάμου με αλλοδαπό κτηνίατρο , τοπικούς φιλοζωικούς φορείς, αλλά και όλους τους πολίτες- εθελοντές μπορέσαμε να έχουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα σε αυτό το ευαίσθητο θέμα που ταλαιπωρεί τους πολίτες αλλά και τα ίδια τα ζώα.

Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση αποτελεί τη μόνη δυνατή λύση έτσι ώστε το φαινόμενο της εγκατάλειψης και κακομεταχείρισης των ζώων να εξαλειφθεί από την κοινωνία μας”.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η “Ανατροπή” επισκέφτηκε το Παλαιόκαστρο

Published

on

By

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την κοινότητα του Παλαιοκάστρου, όπου οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Θεοφάνης Βακράς και Στέλιος Βακράς συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της κοινότητας, Γιώργο Ξαγοράρη και τα μέλη της κοινότητας.

Πραγματοποιήθηκε μια εκτενής συζήτηση, αναφορικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα, καθώς επίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους και παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια. Επίσης, έγινε ανάλυση ως προς τη λειτουργία του Δήμου και στο πώς ανταποκρίνεται η δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου ως προς την υλοποίηση των αποφάσεων και των έργων.

Ένα σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε από τους παρευρισκομένους είναι η μη ύπαρξη μονάδων επεξεργασίας λυμάτων στους παραθαλάσσιους τουριστικούς οικισμούς του Παλαιοκάστρου (Κέρβελη, Ποσειδώνιο, Κλήμα, Ψιλή Άμμος)· ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει την δημοτική αρχή, όχι μόνο για αυτή την περιοχή, αλλά και για ακόμα περισσότερες. Πρωτίστως, όμως, πρέπει να δρομολογηθούν οι ανάλογες μελέτες και η σύνταξή τους, ένα ζήτημα στο οποίο ο Δήμος χωλαίνει, ενώ η απουσία έγκαιρων και πλήρων μελετών συμβάλει στην διαιώνιση του ζητήματος αυτού.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή