16.6 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Μάνος Βαλής: Η Σάμος θα ξεπεράσει τους επισκέπτες του 2019

Στο πρόγραμμα ξενάγησης των Τούρκων ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου Μάνος Βαλής, το οποίο εκτός από περιοδείες περιλαμβάνει και ειδικές δράσεις προώθησης τουριστικού προϊόντος, με έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού.

Ο κ. Βαλής υπογράμμισε ότι η αγορά της Τουρκίας είναι πολυπληθής και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν καλές σχέσεις γειτονίας καθώς για τη Σάμο όπως και για άλλα νησιά του Αιγαίου οι Τούρκοι επισκέπτες είναι πολύ καλοί πελάτες που ξοδεύουν και διασκεδάζουν στις διακοπές τους.

Εκτός βέβαια από τους τούρκους επισκέπτες που ήδη φτάνουν στο νησί καθημερινά πολλοί είναι πλέον και οι ευρωπαίοι τουρίστες όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, ενώ δήλωσε ότι φέτος η Σάμος θα ξεπεράσει τα ποσοστά του 2019 σε αριθμούς αφίξεων.

Ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι εφεξής η Σάμος μπορεί να έχει μόνο ανοδική πορεία αφού «έπιασε πάτο» τα προηγούμενα χρόνια και τόνισε την αναγκαιότητα βελτίωσης των τουριστικών καταλυμάτων έως ότου υπάρξει η πολυπόθητη αλλαγή του χωροταξικού που θα δώσει τη δυνατότητα ανοικοδόμησης στο νησί. Άλλο ένα αρνητικό για την περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών είναι η έλλειψη εισιτηρίων που οδηγούν και τις εταιρείες να ανεβάζουν πολύ την τιμή τους κυρίως στα εναέρια μέσα.

Ο κ. Βαλής έκανε γνωστό ότι έχουν ξεκινήσει προσπάθειες από την πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων και αυτό που έχουν καταφέρει ως σήμερα είναι η διαβεβαίωση από αεροπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή για μία επιπλέον πτήση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε καθημερινή βάση.

 

ertnews.gr

Related posts

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin