16.1 C
Σάμος
01/04/2023
Αστυνομικά - Λιμενικά

Μέτρα προστασίας μαθητών και σχολικών συγκροτημάτων εφαρμόζονται από τη νέα σχολική περίοδο

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει της έναρξης και για όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς (2017 – 2018), ενεργοποιεί ειδικό σχεδιασμό που αποσκοπεί στην εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων της χώρας και στην προστασία της μαθητικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών) καθώς και των σχολικών συγκροτημάτων.

Ο σχεδιασμός προβλέπει:

  • επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων και δραστηριοποίηση συνεργείων για τη διενέργεια ελέγχων ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολικών συγκροτημάτων,
  • ελέγχους από συνεργεία της τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία, λόγω της φύσης του μεταφορικού τους έργου και μέτρα τροχαίας για την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα
  • ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία που πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών,
  • τακτικούς ελέγχους σε τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις, με σκοπό παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους μαθητές και εξασφάλιση ασφαλούς διαμονής τους, κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εκδρομών,
  • συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους Προέδρους των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που τυχόν ανακύπτουν σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών.

Για την πληρέστερη υλοποίηση του σχεδιασμού θα ενεργοποιηθούν και οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς», στις περιοχές όπου εφαρμόζεται ο θεσμός.

Επιπλέον τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017, ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αστυνομικοί της Τροχαίας θα διανείμουν έντυπα φυλλάδια σε μαθητές και γονείς, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς διατίθεται σε σχολεία εξειδικευμένο προσωπικό από διάφορες αστυνομικές Υπηρεσίες, για την πραγματοποίηση ενημερωτικών διαλέξεων για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την προστασία από τα ναρκωτικά κ.λπ. θέματα.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στα θέματα προστασίας της μαθητικής κοινότητας και με την ευκαιρία αυτή εύχονται στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και τους μαθητές καλή σχολική χρονιά.

 

 

 

 

Related posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο λόγω εκτέλεσης εργασιών ύδρευσης

admin

Συνελήφθησαν 2 άτομα στη Σάμο, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα

admin

Πυθαγόρειο: 67χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε ιστιοφόρο σκάφος

admin

Συνελήφθησαν (2) άτομα στη Σάμο, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα

admin

Αστυνομικό Δελτίο

admin

Επισκέφτηκε την Ικαρία ο συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος

admin

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην παραλιακή οδό και στάσης-στάθμευσης στον παλαιό λιμένα, λόγω εορτασμού 25ης Μαρτίου 1821

admin

Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Λέρο

admin

Συνελήφθη ανήλικος στο Καρλόβασι για παράβαση του Κ.Ο.Κ

admin