Connect with us

Περιφερειακά

Μήνυμα της ΠΟΑμεΑΒΑ για τη 3η Δεκέμβρη

Published

on

 

Η φετινή 3η Δεκέμβρη βρίσκει τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη συγκυρία. Ως Περιφερειακή  Ομοσπονδία Α. με Α. Β. Αιγαίου θέλουμε και από αυτό το βήμα να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας και αντοχής στους συναδέλφους μας που υφίστανται τις συνέπειες της πανδημίας. Είναι γνωστό ότι οι ευπαθείς ομάδες όπως γίνεται συνήθως, είναι ακόμα πιο ευάλωτες.

Θέλουμε να απευθυνθούμε: Σε όλα τα ΑμεΑ, ιδιαίτερα σε όσους βρίσκονται μέσα στο σπίτι, με αυξημένες ανάγκες για βοήθεια, σε όσους έχουν ανάγκη να συνεχίσουν τις θεραπείες τους (χημειοθεραπείες, ινσουλινοεξαρτώμενοι κλπ), άτομα με κινητικά προβλήματα που δυσκολεύονται στις μετακινήσεις, όσοι χρειάζονται να συνεχίσουν τις συνεδρίες τους με ψυχολόγο/ψυχίατρο, σε όσους δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα ή άλλα είδη, ιδιαίτερα σε μέσα προστασίας όπως μάσκες, αντισηπτικά και χρειάζονται βοήθεια λόγω των περιοριστικών μέτρων, όσοι έχουν παιδιά ΑμεΑ, που βρίσκονται εντός ή εκτός ειδικής αγωγής, που σε αυτές τις συνθήκες ο γολγοθάς τους μεγαλώνει, σε όσους προστατεύουν ΑμεΑ και βρίσκονται στο έλεος της αναστολής εργασίας, της ανεργίας, να έρθουν σε επαφή με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μας σε όλο το Αιγαίο.

Σε συνάδελφους, που εκκρεμούν εγκρίσεις από τα ΚΕΠΑ, που αφορούν τη συνέχιση των οικονομικών επιδομάτων τους και που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Τους λέμε: Κανείς να μη βρεθεί μόνος του. Χρειάζεται με πρωτοβουλία των ΔΣ των Σωματείων μας να έρθουμε σε επαφή με όλα μας τα μέλη με όλους τους τρόπους επικοινωνίας. Η αλληλεγγύη είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα στο χώρο της αναπηρίας και πρέπει  χωρίς τον οποιοδήποτε δισταγμό και με τη τήρηση των μέτρων για τη  προστασία  της υγείας να την επιδείξουμε και πάλι σε όσους έχουν ανάγκη. Η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη ώστε να σταθούμε όρθιοι γιατί δεν πρέπει να υποσταλεί η σημαία του αγώνα, ειδικά τώρα.

Καλούμε υπεύθυνα όλους και όλες σε αυτές τις δύσκολες ώρες να αναλογιστούν όλα όσα τόσα χρόνια φέρναμε στο επίκεντρο των αγώνων μας. Ειδικά σήμερα που με τραγικό τρόπο αποκαλύπτονται και γιγαντώνονται οι μεγάλες ελλείψεις του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Ειδικά σήμερα όπου το ΔΣΥ μετατρέπεται σε «σύστημα μιας νόσου» όπως λέμε και αφήνει απροστάτευτους  χιλιάδες ασθενείς με επείγουσες – ζωτικές ανάγκες. Καλούμε όλους να σκεφτούν καλύτερα σήμερα, πως όλα αυτά τα χρόνια όλες μας οι ανάγκες για διάγνωση, θεραπεία, φάρμακα έμπαιναν στη ζυγαριά του κόστους, της εμπορευματοποίησης και με βάση αυτό μαράζωναν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας από τη μια, ενώ θησαύριζε ο ιδιωτικός τομέας υγείας από την άλλη.

ΝΑ προβληματιστούν όταν ακόμα  και σήμερα η κυβέρνηση δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα και όπου αξιοποιεί κάποιες δομές του, τον χρηματοδοτεί και τον αποζημιώνει αδρά από τα χρήματα του ελληνικού λαού! Να προβληματιστεί για το γεγονός ότι ακόμα σε συνθήκες πανδημίας είναι ζητούμενο τα μαζικά τεστ, χτυπάνε «κόκκινο» οι ελλείψεις σε ΜΕΘ, σε μέσα, σε προσωπικό, σε μια άρνηση να παρθούν ουσιαστικά μέτρα. Ακόμα και τώρα συνεχίζεται το νομοθετικό έργο που δίνει χρήματα σε ΜΜΕ, που μειώνει πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ ( € ) τον προϋπολογισμό για την υγεία το 2021, που περνάει νόμους για απαγορεύσεις συναθροίσεων, που αφορούν τη δημοκρατική λειτουργία των Σωματείων, των αγώνων στο όνομα του κορονοϊού.

Μήπως «δεν είναι τώρα η ώρα να απαιτήσουμε ό,τι έχουμε ανάγκη;». Απαντάμε: «Αν όχι τώρα πότε;;;». Συνάδελφοι/συναδέλφισσες, με μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα παρακολουθούμε την εξέλιξη της επιδημίας. Δεν θα επιτρέψουμε τώρα «που βρήκαν παπά, να θάψουν 5-6». Γι’ αυτό συμβολικά, υψώσαμε τη φωνή μας με τους Νοσοκομειακούς γιατρούς και νοσηλευτές και στηρίζουμε  τα αιτήματά τους. Πεθαίνουν συνάνθρωποί μας, δεν θα σιωπήσουμε κάτω από τις μάσκες ούτε ανεχόμαστε όσοι έφτασαν στα σημερινά χάλια, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να μας κουνάνε το δάκτυλο φορτώνοντάς μας  και πάλι «ατομικές ευθύνες». Όποιος ενδιαφέρεται για την υγεία του λαού μας τη στελεχώνει γιατί τη βάζει σε πρώτη προτεραιότητα, δεν κλειδώνει τον κόσμο στο σπίτι αφήνοντας απροστάτευτες όλες τις δομές στα νησιά και τη χώρα ούτε σε αυτές τις συνθήκες ψηφίζει 10ωρα δουλειάς, νέα επίθεση στην ασφάλιση και 200€ μισθούς επιδιώκοντας ταυτόχρονα ένα λαό μουγκό!

3η Δεκέμβρη, ας σκεφτούμε: Το 2016 ξεκίνησε από το ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν στο Τέξας η ανάπτυξη εμβολίου για τον κορονοιό SARS, που όμως δεν ολοκληρώθηκε γιατί δεν υπήρχε «επιχειρηματικό ενδιαφέρον», όπως δήλωσε ο Πίτερ Χότεζ Πρύτανης του Πανεπιστημίου, επισημαίνοντας ότι ο SARS και ο COVID είναι  κατά 80% όμοιοι και ότι αν δεν είχαν σταματήσει οι έρευνες θα είχαμε ένα εμβόλιο κορονοιού έτοιμο εγκαίρως για αυτή την πανδημία. Γεγονός που επιβεβαιώνει και ο  αναπληρωτής διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Εμβολίων στο Εθνικό Ινστιτούτο Εμβολίων και Λοιμωδών Νοσημάτων (ΝΙΑΙD) των ΗΠΑ. Μπάρνει Γκρέιαμ.

Αυτό είναι το εμπορευματικό σύστημα υγείας που δεν γίνεται  να αποδεχτούμε και πρέπει να αλλάξει. Είναι ζήτημα, κυριολεκτικά ζωής

Share this post:

Comments

comments

Περιφερειακά

Π.Ε Σάμου: Ξεκινούν οι μεταφορές των μαθητών

Published

on

By

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης, εξέδωσε ανακοίνωση για τη μεταφορά των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά:

Ενημερώνουμε τους γονείς μαθητών ότι από αύριο 25 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα,  τα παιδιά θα μεταφέρονται με μεταφορικά μέσα, στις νέες έδρες φοίτησης που θα τα υποδεχθούν λόγο των προβλημάτων που προκάλεσε η σεισμική δόνηση της 30ης Οκτωβρίου 2020 και σύμφωνα με την αναδιάταξη του προγράμματος φοίτησης όπως το καθόρισε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερα μέρος των μαθητών που φοιτούν στο Σχολείο Χώρας θα προσέρχονται στους Μυτιληνιούς, με δύο ξεχωριστά δρομολόγια ίδιας ώρας αναχώρησης και αποχώρισης.

Ο μαθητές του Παλαιοκάστρου θα μεταφέρονται στην πόλη της Σάμου, ενώ οι μαθητές του σχολείου Βαθέος θα αναχωρούν από την διασταύρωση λίγο πριν τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων της Κοινότητας καθώς και από την περιοχή «Ποταμάκι».

Όσα παιδιά θα φοιτούν στο κτίριο της Πινακοθήκης θα φτάνουν στην διασταύρωση δίπλα από του ξενοδοχείο «Αιολίς» και με συνοδεία υπευθύνου προσώπου που έχει ορίσει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα μεταβαίνουν στο κτίριο. Ομοίως και όσοι μεταφέρονται με ταξί θα ακολουθούν παρόμοια διαδρομή.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου θα προσέρχονται στις αίθουσες του Λυκείου στο προκαθορισμένο ωράριο.

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Έργα ύδρευσης για τη Σάμο από την Περιφέρεια

Published

on

By

Με απόφαση του  Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη,  εντάσσονται στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας 6 έργα συνολικού προϋπολογισμού 9.764.801,62€  τα οποία αφορούν:

  1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ με Π/Υ 5.717.250,00€ και δικαιούχο την ΔΕΥΑ Λέσβου.
  2. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ με Π/Υ: 1.500,00€ και δικαιούχο τον Δήμο Δυτικής Σάμου.
  3. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ με Π/Υ: 837.051,21€ και δικαιούχο τον Δήμο Δυτικής Σάμου.
  4. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΕΒΕΚ ΜΕΧΡΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ με Π/Υ 914.000, 00€ και δικαιούχο την ΔΕΥΑ Ν. Χίου.
  5. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ (Νήσος Χίου) με Π/Υ: 478.000,00€. και δικαιούχο την ΔΕΥΑ Ν. Χίου.
  6. ΑΝΤΙΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ με Π/Υ 318.500,41€ και δικαιούχο τον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Πρόκειται για σημαντικά έργα που αφορούν την ύδρευση στην Λέσβο, στην Χίο και στην Σάμο,  προϋπολογισμού περίπου 10 εκατομμύριων ευρώ. Σε συνεργασία με τις τοπικές ΔΕΥΑ και τους Δήμους, στοχεύουμε με την χρήση νέων δικτύων στην αναβάθμιση της ποιότητας υδροδότησης των πολιτών, αλλά και την μείωση των διαρροών καθώς η ποιότητα των νέων υλικών που χρησιμοποιούνται στα δίκτυα που αντικαθιστώνται είναι πολύ καλύτερη της υπάρχουσας.  Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν χρηματοδοτούμε έργα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών μας».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Αστυνομικά - Λιμενικά7 ώρες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Αστυνομικά - Λιμενικά12 ώρες ago

Συνελήφθη στη Σάμο ο προπονητής που κατηγορείται ότι είχε βιάσει 11χρονη αθλήτρια

Σαμιακά13 ώρες ago

Στη καταστροφή οδηγούνται δεκάδες επαγγελματίες του Πυθαγορείου

Περιφερειακά13 ώρες ago

Π.Ε Σάμου: Ξεκινούν οι μεταφορές των μαθητών

Σαμιακά16 ώρες ago

Παραστάσεις διαμαρτυρίας την Δευτέρα 25/1 στην Αντιπεριφέρεια  και στο Δημαρχείο Ανατ. Σάμου για τα σχολεία

Δήμος16 ώρες ago

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ”: Άδικη αντιμετώπιση της σεισμόπληκτης Σάμου

Πολιτικά1 ημέρα ago

Στον Έβρο δομή καταγραφής και ταυτοποίησης – Στα νησιά δομές μόνιμης εγκατάστασης

Πολιτικά1 ημέρα ago

Απασφάλισε ο Σαμαράς-Κάθετη διαφωνία με Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Σαμιακά2 ημέρες ago

Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια

Σαμιακά2 ημέρες ago

Δώρισαν βιβλία στο Νοσοκομείο Σάμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Έφτασαν στη Σάμο οι Λετονοί συνοριοφύλακες

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Πυροσβεστική Σάμου: Η πρώτη επιχείρηση απεγκλωβισμού για το 2021

COVID-192 εβδομάδες ago

Ν. Στεφανής: Ξεκινούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στο Νοσοκομείο Σαμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Υπέροχες εικόνες από το στολισμένο Πυθαγόρειο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

ΕΛ-ΤΑ: Αλλαγές στη διανομή της αλληλογραφίας στη Σάμο

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Εμβολιάστηκε κάνοντας το σήμα της νίκης ο Μάνος Λογοθέτης

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Γ.Ν Σάμου: Στο 40% η συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολιασμό κατά της CoViD-19

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προβλήματα έφερε η χθεσινή κακοκαιρία στη πόλη της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Σε νέα θέση και σε πλήρη λειτουργία το ΑΤΜ της ΕΘΝΙΚΗΣ τράπεζας στη πόλη της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Καρλόβασι: Βούτηξαν για το καλό, ανήμερα των Θεοφανείων

Δημοφιλή