Connect with us

Σαμιακά

Μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας για την Υγεία

Published

on

Τη συμμετοχή όλων των κατοίκων της Σάμου στην πεντάωρη στάση εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Απριλίου, από τις 10.00 έως τις 3 το μεσημέρι και στην πορεία που θα ξεκινήσει στις 10.30 από το νοσοκομείο προς την πλατεία Πυθαγόρα, ζητούν αρκετοί σύλλογοι του νησιού μας.

«Το ζήτημα της Υγείας μας αφορά όλους, γιατί είναι ζήτημα ζωής. Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει σε όλους τους συναδέλφους και σε όλο τον σαμιακό λαό την συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας και γενικότερα της δημόσιας Υγείας. Υπάρχει εξουθένωση όλων των υγειονομικών και υποβάθμιση στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όσους την έχουν ανάγκη. Παρόλο την προσπάθεια όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου δεν μπορούν να καλυφτούν τα τεράστια κενά σε όλες τις υπηρεσίες και τα τμήματα του Νοσοκομείου . Τι και αν τα μνημόνια τελείωσαν , όπως μας λέει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , τι και αν έγινε άρση της ποσόστωσης των προσλήψεων 5/1, η πολιτική που ακολουθεί είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων στο τομέα της δημόσιας Υγείας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής Κυβέρνησης , άλλα και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάσταση , που βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο , αφού επί σειρά ετών δεν έχει δικούς του παιδιάτρους και λειτουργεί με «μπαλώματα», με μετακινήσεις γιατρών, είτε από το κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ή από το ΚΕΦΥΑΠ , αφήνοντας ακάλυπτες τις αντίστοιχες υπηρεσίες», αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας παραμένουν κενές οι θέσεις των ΩΡΛ , των οδοντιάτρων και πολλών άλλων ειδικοτήτων, που δεν υπάρχουν και που είναι απαραίτητες για το Νοσοκομείο, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στο ακτινοδιαγνωστικό και στο αναισθησιολογικό, στις μονήρης ειδικότητες και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με μεγάλη αναμονή στα ραντεβού.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει την στάση της Κυβέρνησης του υπουργείου Υγείας της δεύτερης Υ.Π.Ε και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, που στην τελευταία πανελλαδική προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία και στα Κ.Υ ,δεν υπάρχει για το Νοσοκομείο της Σάμου, ούτε μία θέση νοσηλευτικού προσωπικού και μαιών. Επίσης, παρατηρούνται μεγάλα κενά σε όλα τα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου και με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, αφού μία νοσηλεύτρια καλείται να καλύψει δύο και τρία τμήματα ταυτόχρονα και στα περισσότερα τμήματα του Νοσοκομείου υπάρχει μόνο μία νοσηλεύτρια.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και σε πολλές περιπτώσεις κάτω από το όριο ασφαλείας, παρά την επιβάρυνση που υπάρχει λόγο του μεταναστευτικού, η Κυβέρνηση κρατάει εγκλωβισμένους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί μας, παρά τη θέλησή τους κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς να έχει μεριμνήσει για την στελέχωση πολύ- ιατρείου μέσα στο ΚΥΤ», αναφέρει ο Σύλλογος και ζητά να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην παιδιατρική και μαιευτική κλινική, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, τη λήψη μέτρων Υγιεινής και ασφάλειας, τη λειτουργία στελεχωμένου και εξοπλισμένου πολύ-ιατρείου μέσα στο ΚΥΤ, κ.α

Τη μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας ζητά το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, και καλεί όλους να δώσουν το παρόν στις 10.30 στην είσοδο του νοσοκομείου Σάμου

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, καλεί όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και όλο τον σαμιακό λαό να συμμετέχει μαζικά στην στάση εργασίας που έχει προκήρυξη η ΑΔΕΔΥ για το νησί της Σάμου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας,να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που διαλύει το δημόσιο σύστημα Υγείας και ρημάζει τις ζωές μας σε όλα τα επίπεδα».

Τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανακοίνωσε το Σωματείο ΑμεΑ Ν. Μένεγας – Ο Ίκαρος ο οποίος καλεί τα μέλη του και τους κατοίκους του νησιού να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

«Η κατάσταση είναι πλέον επικίνδυνη και μας αφορά όλους και όλες. Οι πολιτικές που οδηγούν εδώ διαχρονικά, πρέπει να καταδικαστούν. Η δυσμενής κατάσταση στην οποία περιήλθε η παδιατρική κλινική και κατ’ επέκταση το Νοσοκομείο δεν προκαλεί έκπληξη και ήταν αναμενόμενη, μιας και η κλινική λειτουργούσε στα όρια της αντοχής και του φιλότιμου της μοναδικής παιδιάτρου, της οποίας η οργανική θέση είναι στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. και όχι στο Νοσοκομείο, που βρίσκεται με απόσπαση», σημειώνει το Σωματείο.

Στη στάση εργασίας, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας στη Σάμο, θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, και καλεί τους εκπαιδευτικούς να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου και στην πορεία προς την πλατεία.

«Όλοι και όλες συμμετέχουμε μαζικά στην στάση εργασίας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 10:30 στην είσοδο του Νοσοκομείου , λέμε όχι στην υποβάθμιση του δημόσιου σύστημα Υγείας, λέμε όχι στο κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής. Είναι επιτακτική η ανάγκη να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που διαλύει το δημόσιο σύστημα Υγείας», αναφέρει .

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξωθεν του Νοσοκομείου και αφορά στις δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας της Παιδιατρικής – Μαιευτικής Κλινικής λόγω έλλειψης παιδιάτρου θα συμμετάσχουν – μεταξύ άλλων- ο Σύλλογος Πολυτέκνων, η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ του νησιού, ενώ έκκληση για συμμετοχή έχουν απευθύνει αρκετοί Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολικών μονάδων της Σάμου.

 

 

Comments

comments

Σαμιακά

Υπαίθριο μανάβικο στον καταυλισμό έξω από το ΚΥΤ Σάμου

Published

on

By

 Υπαίθριο μανάβικο, στα παραπήγματα περιμετρικά του ΚΥΤ Σάμου.

Ο καταυλισμός έξω από το ΚΥΤ φιλοξενεί περί τους 6.000 ανθρώπους σε καλοκαιρινές σκηνές, παράγκες με τέντες. Ανάμεσα στις παράγκες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο, προσπαθούν να βγάλουν ένα «μεροκάματο σε ετούτη την πόλη».

Στο υπαίθριο μανάβικο διατίθεται προς πώληση είδη μαναβικής και άμεσης κατανάλωσης, καθώς και λοιπά προϊόντα, χωρίς την απαιτούμενη από τη νομοθεσία άδεια.

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για το «Βοήθεια στο Σπίτι»: Απλήρωτοι για 3 μήνες

Published

on

By

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει την κατάσταση που επικρατεί για ακόμη μια φορά στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» ως απαράδεκτη.

Οι συνάδελφοι είναι απλήρωτοι και στους δύο Δήμους (Ανατολικής και Δυτικής Σάμου) για 3 μήνες (Γενάρη, Φλεβάρη και Μάρτη) και εκτεθειμένοι στον κίνδυνο εν μέσω πανδημίας, ενώ καθυστερημένα τους χορηγήθηκαν μέσα απολύμανσης και προστασίας παρότι βρίσκονται και αυτοί στην πρώτη γραμμή για τη βοήθεια ατόμων που είναι μόνοι και έχουν ανάγκη, κυρίως ηλικιωμένων.

 Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Κυβέρνηση και Δήμοι πρέπει να δώσουν λύση εδώ και τώρα. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και εφησυχάζουν το λαό με το να λένε ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι» θα παίξει ειδικό ρόλο για την φροντίδα συνανθρώπων μας στον κορονοϊό και την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι αυτοί να μην έχουν μέχρι πρόσφατα ή ενδεχομένως και ακόμη σε κάποιες περιπτώσεις, κατάλληλα και επαρκή γάντια, μάσκες, ειδικές στολές. Δεν υπάρχει ειδική εκπαίδευση και φροντίδα ώστε να μην κινδυνεύσουν οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και οι άνθρωποι που φροντίζουν από τον ιό. Υποτιμούν και κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους με το να τους έχουν διαρκώς απλήρωτους ενώ προσφέρουν εργασία και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντική και επικίνδυνη.

Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν αρκεί η ατομική ευθύνη. Η κρατική ευθύνη είναι πρώτη και μεγαλύτερη όσο και αν η κυβέρνηση εσκεμμένα την αφήνει στην άκρη, βάζοντας μάλιστα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα ακόμη μια φορά σε καραντίνα και λειτουργώντας εις βάρος των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του λαού που ωφελείται από τις υπηρεσίες του.

Κυβέρνηση και δήμοι να αναλάβουν την ευθύνη τους, να δώσουν τέλος στην ομηρία των συναδέλφων. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Να πληρωθούν έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι όλα τα δεδουλευμένα τους, εντάσσοντάς τους οι Δήμοι στις κοινωνικές υπηρεσίες και στη μισθοδοσία του τακτικού προσωπικού
  • Να διατεθούν επαρκώς και δωρεάν από το κράτος μέσα απολύμανσης και προστασίας με βάση τα όσα προβλέπονται για τους υγειονομικούς
  • Να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του έκτακτου βοηθήματος που θα δοθεί πριν το Πάσχα
  • Να ενταχθούν στα ανθυγιεινά επαγγέλματα
  • Να ενισχυθεί η υπηρεσία με νέους εργαζόμενους και να μονιμοποιηθούν όσοι ήδη εργάζονται
  • Οι υπηρεσίες, υποδομές και όλο το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» που παρέχει υπηρεσίες υγείας να ενταχθούν και να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές (ΚΥ) της Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του νησιού, ώστε να συμβάλουν συντονισμένα και με ασφάλεια σε όσους έχουν ανάγκη (ηλικιωμένοι, ΑμΕΑ, χρόνια πάσχοντες κλπ)
  • Για όλους τους συναδέλφους που είναι απλήρωτοι να υπάρχει αναστολή πληρωμών σε δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή των 800 ευρώ στους ναυτικούς μέσω του nat.gr

Published

on

By

Στη διάθεση του κοινού είναι από τις οκτώ το πρωί της Πέμπτης η ηλεκτρονική εφαρμογή «Υπεύθυνη δήλωση COVID-19», στον διαδικτυακό τόπο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (www.nat.gr) και στο πεδίο «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΔΝ» του μενού.

Με τον τρόπο ξεκινούν την εφαρμογή τους τα μέτρα στήριξης των ναυτικών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού με τους δικαιούχους να λαμβάνουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής οι ναυτιλιακές εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις με συνημμένους τους πίνακες των ναυτικών που έχουν θέσει σε αναστολή σύμβασης ή έχουν λύσει τη σύμβασή τους και δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού, με βάση το πλαίσιο που ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 30/3/2020 (A75/30/3/2020/Αρ. 63ο), της αντίστοιχης ΚΥΑ και της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΔΝΕΡ/Τμήμα 2ο).

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ είναι:

Ναυτολογημένοι ναυτικοί σε επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές τα οποία έχουν διακόψει από την 1η Μαρτίου 2020 ή πρόκειται να διακόψουν την εκτέλεση δρομολογιακών πλόων τους ή δεν έχουν εκκινήσει αυτούς στο πλαίσιο δρομολογιακών υποχρεώσεων των πλοίων τους για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020 και έχουν προβεί στην έκδοση ναυτολογίου. Οι συμβάσεις ναυτολόγησης των ναυτικών εφόσον δεν έχουν ορισθεί ως προσωπικό ασφαλείας (φύλαξης) επί πλοίου, αναστέλλονται.

Ναυτολογημένοι ναυτικοί σε επαγγελματικά αλιευτικά πλοία ολικού μήκους 24 μέτρων και άνω που δεν εκτελούν πλόες και έχουν παύσει αλιευτική δραστηριότητα από την 1η Μαρτίου 2020, των οποίων οι συμβάσεις ναυτολόγησης αναστέλλονται.

Απογεγραμμένοι ναυτικοί επιβατηγών και επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων που εκτελούν τουριστικούς πλόες, πλόες θαλασσίων ενδομεταφορών καθώς και διεθνείς πλόες, των οποίων η σύμβαση ναυτολόγησης έχει λυθεί από την 01-03-2020, έως και την 30-03-2020, ανεξαρτήτως αιτιολογίας εκτός των περιπτώσεων υπαιτιότητας του ναυτικού ή ασθενείας/τραυματισμού.

Επισυνάπτονται οι οδηγίες υποβολής υπεύθυνης δήλωσης εργοδοτών μετά των συνημμένων πινάκων ναυτικών.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκκληση του δήμου Ανατολικής Σάμου σε όσους ταξίδεψαν την Παρασκευή 20-03-2020 με το πλοίο της γραμμής από Πειραιά προς Σάμο

Ικαριακά2 εβδομάδες ago

Ο δήμος Ικαρίας θα κινηθεί νομικά εναντίον του 25χρονου

Αστυνομικά - Λιμενικά2 εβδομάδες ago

«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα στη Σάμο σε μετανάστες για παράβαση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Συνοριοφύλακες Σάμου: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιτυχόντων (πίνακες)

Αστυνομικά - Λιμενικά2 εβδομάδες ago

Σάμος: 2 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ανακοίνωση Blue Star Ferries για το F/B Blue Star MYCONOS

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Φοιτητές Καρλοβάσου: Δεν φεύγει κανείς, ας έρθουν να μας πετάξουν έξω

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Τα 16 τουριστικά καταλύματα στη Σάμο για τη στέγαση ατόμων ειδικών κατηγοριών

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ταξιάρχου Δημητρίου Βακεντή

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Άφιξη μεταναστών στη παραλία της Μουρτιάς

Σαμιακά2 ημέρες ago

«Βουνό» τα σκουπίδια παραπλεύρως της Περιφερειακής οδού

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Το πλοίο «Aqua Blue» στη Σάμο για μεταφορά μεταναστών

Δήμος3 εβδομάδες ago

Απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του Δήμου Αν.Σάμου

Σαμιακά1 μήνα ago

Αποδοκιμασίες κατοίκων εναντίον του Νότη Μηταράκη για τη νέα δομή μεταναστών

Σαμιακά1 μήνα ago

Λυκούργου Λογοθέτη. 19 καταστήματα έβαλαν λουκέτο

Σαμιακά3 μήνες ago

Η Σάμος έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα

Πολιτικά3 μήνες ago

Χ.Στεφανάδης: Πιστεύω του χρόνου αυτή την εποχή η Σάμος θα είναι ελεύθερη από τους μετανάστες – πρόσφυγες

Σαμιακά3 μήνες ago

ΝΟΔΕ Σάμου. Σε κλίμα ενότητας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Δήμος3 μήνες ago

Στάντζος από τον λιμένα Μαλαγαρίου : Ζητάμε άμεση και μαζική αποσυμφόρηση τώρα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή

Σαμιακά3 μήνες ago

Υπό βροχή τελέσθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στη Σάμο

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017