Connect with us

Σαμιακά

Μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας για την Υγεία

Published

on

Τη συμμετοχή όλων των κατοίκων της Σάμου στην πεντάωρη στάση εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Απριλίου, από τις 10.00 έως τις 3 το μεσημέρι και στην πορεία που θα ξεκινήσει στις 10.30 από το νοσοκομείο προς την πλατεία Πυθαγόρα, ζητούν αρκετοί σύλλογοι του νησιού μας.

«Το ζήτημα της Υγείας μας αφορά όλους, γιατί είναι ζήτημα ζωής. Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καταγγέλλει σε όλους τους συναδέλφους και σε όλο τον σαμιακό λαό την συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας και γενικότερα της δημόσιας Υγείας. Υπάρχει εξουθένωση όλων των υγειονομικών και υποβάθμιση στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όσους την έχουν ανάγκη. Παρόλο την προσπάθεια όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου δεν μπορούν να καλυφτούν τα τεράστια κενά σε όλες τις υπηρεσίες και τα τμήματα του Νοσοκομείου . Τι και αν τα μνημόνια τελείωσαν , όπως μας λέει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , τι και αν έγινε άρση της ποσόστωσης των προσλήψεων 5/1, η πολιτική που ακολουθεί είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων στο τομέα της δημόσιας Υγείας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής Κυβέρνησης , άλλα και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάσταση , που βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο , αφού επί σειρά ετών δεν έχει δικούς του παιδιάτρους και λειτουργεί με «μπαλώματα», με μετακινήσεις γιατρών, είτε από το κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ή από το ΚΕΦΥΑΠ , αφήνοντας ακάλυπτες τις αντίστοιχες υπηρεσίες», αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας παραμένουν κενές οι θέσεις των ΩΡΛ , των οδοντιάτρων και πολλών άλλων ειδικοτήτων, που δεν υπάρχουν και που είναι απαραίτητες για το Νοσοκομείο, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στο ακτινοδιαγνωστικό και στο αναισθησιολογικό, στις μονήρης ειδικότητες και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με μεγάλη αναμονή στα ραντεβού.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει την στάση της Κυβέρνησης του υπουργείου Υγείας της δεύτερης Υ.Π.Ε και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, που στην τελευταία πανελλαδική προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία και στα Κ.Υ ,δεν υπάρχει για το Νοσοκομείο της Σάμου, ούτε μία θέση νοσηλευτικού προσωπικού και μαιών. Επίσης, παρατηρούνται μεγάλα κενά σε όλα τα νοσηλευτικά τμήματα του Νοσοκομείου και με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, αφού μία νοσηλεύτρια καλείται να καλύψει δύο και τρία τμήματα ταυτόχρονα και στα περισσότερα τμήματα του Νοσοκομείου υπάρχει μόνο μία νοσηλεύτρια.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και σε πολλές περιπτώσεις κάτω από το όριο ασφαλείας, παρά την επιβάρυνση που υπάρχει λόγο του μεταναστευτικού, η Κυβέρνηση κρατάει εγκλωβισμένους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί μας, παρά τη θέλησή τους κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς να έχει μεριμνήσει για την στελέχωση πολύ- ιατρείου μέσα στο ΚΥΤ», αναφέρει ο Σύλλογος και ζητά να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην παιδιατρική και μαιευτική κλινική, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, τη λήψη μέτρων Υγιεινής και ασφάλειας, τη λειτουργία στελεχωμένου και εξοπλισμένου πολύ-ιατρείου μέσα στο ΚΥΤ, κ.α

Τη μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας ζητά το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, και καλεί όλους να δώσουν το παρόν στις 10.30 στην είσοδο του νοσοκομείου Σάμου

«Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, καλεί όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και όλο τον σαμιακό λαό να συμμετέχει μαζικά στην στάση εργασίας που έχει προκήρυξη η ΑΔΕΔΥ για το νησί της Σάμου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας,να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που διαλύει το δημόσιο σύστημα Υγείας και ρημάζει τις ζωές μας σε όλα τα επίπεδα».

Τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανακοίνωσε το Σωματείο ΑμεΑ Ν. Μένεγας – Ο Ίκαρος ο οποίος καλεί τα μέλη του και τους κατοίκους του νησιού να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

«Η κατάσταση είναι πλέον επικίνδυνη και μας αφορά όλους και όλες. Οι πολιτικές που οδηγούν εδώ διαχρονικά, πρέπει να καταδικαστούν. Η δυσμενής κατάσταση στην οποία περιήλθε η παδιατρική κλινική και κατ’ επέκταση το Νοσοκομείο δεν προκαλεί έκπληξη και ήταν αναμενόμενη, μιας και η κλινική λειτουργούσε στα όρια της αντοχής και του φιλότιμου της μοναδικής παιδιάτρου, της οποίας η οργανική θέση είναι στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. και όχι στο Νοσοκομείο, που βρίσκεται με απόσπαση», σημειώνει το Σωματείο.

Στη στάση εργασίας, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας στη Σάμο, θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, και καλεί τους εκπαιδευτικούς να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου και στην πορεία προς την πλατεία.

«Όλοι και όλες συμμετέχουμε μαζικά στην στάση εργασίας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 10:30 στην είσοδο του Νοσοκομείου , λέμε όχι στην υποβάθμιση του δημόσιου σύστημα Υγείας, λέμε όχι στο κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής. Είναι επιτακτική η ανάγκη να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που διαλύει το δημόσιο σύστημα Υγείας», αναφέρει .

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξωθεν του Νοσοκομείου και αφορά στις δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας της Παιδιατρικής – Μαιευτικής Κλινικής λόγω έλλειψης παιδιάτρου θα συμμετάσχουν – μεταξύ άλλων- ο Σύλλογος Πολυτέκνων, η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ του νησιού, ενώ έκκληση για συμμετοχή έχουν απευθύνει αρκετοί Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολικών μονάδων της Σάμου.

 

 

Comments

comments

Σαμιακά

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Master Plan Λιμένα Πυθαγορείου

Published

on

By

Δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ,το Master Plan Λιμένα Πυθαγορείου που καθορίζει όρους δόμησης και χρήσης του Λιμένα που περιλαμβάνουν το σχεδιασμό των λιμενικών και των χερσαίων υποδομών, το πλαίσιο χρήσης των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών και πιθανών μελλοντικών επεκτάσεων τους, τον καθορισμό των ζωνών λειτουργίας ISPS  καθώς και του τελωνειακού και αστυνομικού ελέγχου.

Ο προσδιορισμός των πολεοδομικών χαρακτηριστικών και η οργάνωση χερσαίας ζώνης με σεβασμό στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής θα συνεισφέρει με ουσιαστικό τρόπο στη γενική λειτουργία του Λιμένα.

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ελισσαίος Μαυρατζώτης δήλωσε :

Όταν κάποιοι μας γελούσαν και μας πολεμούσαν σκληρά ,εμείς με επιμονή και σκληρή δουλειά ,καταφέραμε μετά από πολλά χρόνια απραξίας το Πυθαγόρειο να αποκτήσει το δικό του master plan και με τον πιο επίσημο τρόπο.

Επειδή ήταν ένα προσωπικό στοίχημα και δεχόμενος παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια ένα ανελέητο πόλεμο εκ των έσω θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου τον πρόεδρο Δημήτρη Καράγιαννη αλλά οπωσδήποτε την συνοδοιπόρο στο όραμα αυτό Φυλλιώ Βλαχοπούλου όπου χωρίς αυτούς δεν θα είχε ποτέ τελειώσει αυτή η ιστορία.

Επιπλέον για να μαθαίνουν και οι ενδιαφερόμενοι ανοίγει ο δρόμος για την δημοπρασία του οικίσκου για τον τελωνειακό – διαβατηριακό χώρο όπου τα χρήματα υπάρχουν εδώ και δυο χρόνια σε λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου .

Το master plan είναι το εργαλείο που από εδώ και πέρα δίνει απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης για τον λιμένα. Υποχρέωση αυτών που θα έρθουν είναι να εξελίξουν αυτό το εργαλείο να δημοπρατήσουν το έργο και να ζήσει ο τόπος μας καλύτερες μέρες !!!!

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ο Πύραρχος Σάμου στην Ικαρία

Published

on

By

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Σάμου, με επικεφαλής τον Διοικητή Πύραρχο Κων/νο Φράγκο, μετέβη στο νησί της Ικαρίας όπου επισκέφθηκαν το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ικαρίας στον Άγιο Κήρυκο, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ραχών, το Σύλλογο Εθελοντών Αγ. Κηρύκου Ικαρίας και τον Δήμαρχο Ικαρίας Κο Καλαμπόγια Νικόλαο.

Στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν με το προσωπικό των πυροσβεστικών κλιμακίων έγινε αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου που έληξε με επιτυχία και για τη νήσο Ικαρία, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των Πυροσβεστικών Κλιμακίων και της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Σάμου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση του προσωπικού στην ηλεκτρονική εφαρμογή Ψηφιακής Ειδοποίησης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς (ENGAGE). Με τον Δήμαρχο Ικαρίας συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα Πολιτικής Προστασίας καθώς και η προοπτική αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ικαρίας σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ΄ Τάξης.

Επιπλέον ενημερώθηκε το προσωπικό του Δήμου Ικαρίας, για τις τελευταίες αλλαγές οι οποίες έχουν επέλθει στα ζητήματα της πυροπροστασίας κτιρίων.

Τέλος απονεμήθηκε από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Σάμου τιμητικός έπαινος στον Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, για την προσφορά στο νησί και την συνεργασία του με την Π.Υ. Σάμου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Χριστούγεννα στον ΕΟΣ Σάμου

Published

on

By

Ένα χριστουγεννιάτικο διήμερο θα προσφέρει σε όλους ο ΕΟΣ Σάμου, στο Μουσείο Οίνου στο Μαλαγάρι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου

17.00-22.00

Παρουσίαση νέου κρασιού του ΕΟΣ (12.00)

Χορευτικά – Ιωνικός Καρλοβάσου (18.15)

Παιδική χορωδία μητρόπολης (18.45)

Σαμιωτομαγειρέματα (19.15)

Δίωρο μουσικό πρόγραμμα με τη Χρυσούλα Κρητικού και τον Μάνο Τσιμιτάκη (20.00)

Έκθεση φωτογραφικής Ομάδας, Γευσιγνωσία κρασιών και κεράσματα (και τις 2 ημέρες)

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου

12.00-18.00

Face painting για παιδιά (12.00)

Ομάδα κλόουν και μπαλονοκατασκευές

“Παιχνιδομαγειρέματα” από το τοπικό παράρτημα του Chef’s Club Samos (13.00)

Dance studio σε παιδικές χορογραφίες (15.00-15.30)

Μουσικές νότες από την καθηγήτρια πιάνου Κάτια Θεοχαροπούλου (15.30)

Samos cocktail από τον battender Δημήτρη Βολονάκη ((15.30)

Ο Άγιος Βασίλης θα εμφανιστεί ξαφνικά μαζί με δωράκια για τα παιδιά.

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017