17.8 C
Σάμος
26/02/2024
Σαμιακά

Η ΠΟΕΔΗΝ για την υποστελέχωση των Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας – ΕΚΑΒ Ν.Σάμου

Μεγάλη Έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση των Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας – ΕΚΑΒ στις τουριστικές περιοχές.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ: 120 κλίνες. Μεγάλη υποστελέχωση, σε νησί με μεγάλες εισροές προσφύγων. Το νοσοκομείο καλύπτει και το ΚΥΤ (Κέντρο Υπηρεσίας Τακτοποίησης ή hot spot) διότι δεν υπάρχει ιατρείο εκεί. Δεν υπάρχει διερμηνέας όλο το 24ωρο με συνέπεια δυσλειτουργία, καθυστέρηση, εκνευρισμό των ασθενών κ.ά
1 νοσηλευτής σε 2-3 τμήματα, στο ακτινολογικό οι χειριστές δεν παίρνουν άδειες, διότι είναι 1 το πρωί ). Η αιμοδοσία ΚΛΕΙΝΕΙ τη νύχτα λόγω έλλειψης προσωπικού.
Ελάχιστοι τηλεφωνητές, κανένας φύλακας. Ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας, πολύ παλιός ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Οι ασθενείς ενώ νοσηλεύονται όταν χρειαστούν γαστροσκόπηση , μεταφέρονται με το ασθενοφόρο του νοσοκομείου σε ιδιωτικά κέντρα που κανένα δεν έχει σύμβαση με ΕΟΠΥ και πληρώνουν από την τσέπη τους ,εδώ και χρόνια λόγω έλλειψης Γαστρεντερολόγου.Δεν υπάρχει ψυχίατρος, ενδοκρινολόγος, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ. 1 μόνο οφθαλμίατρος, 1 ΩΡΛ. Έλλειψη πληρωμάτων για ΕΚΑΒ, ένα ασθενοφόρο που δε καλύπτεται σε όλες τις βάρδιες.
Ο κ. Πολάκης από τη Μυτιλήνη δήλωσε ότι υπάρχει κονδύλι διαθέσιμο 15 εκ
μόνο για τη ΣΑΜΟ. Επί σειρά ετών δε γίνεται καμία συντήρηση στο νοσοκομείο, 3 χρόνια δεν είχε θέρμανση και ζεστό νερό, κλινοσκεπάσματα. Μόνο από δωρεές καλύπτονταν οι επείγουσες ανάγκες. Δεν έχουν πληρωθεί οι επιπρόσθετες εφημερίες γιατρών. Σοβαρή η έλλειψη αντιδραστηρίων.
Κ.Υ.ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ – ΣΑΜΟΥ (15000 πληθυσμός.) 1 επικουρικός ακτινολόγος , του οποίου η θητεία λήγει. Επείγει η αντικατάστασή του. Έλλειψη προσωπικού καθαριότητας. Για τους εφημερεύοντες ιατρούς 24ωρου δεν προβλέπεται σίτιση.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ –Κ.ΥΓΕΙΑΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ.

ΟΙ Ιατρικές ειδικότητες είναι μονήρης οπότε δεν καλύπτονται οι καθημερινές εφημερίες του νοσοκομείου και οι άδειες. 1 παιδίατρος, 1 παθολόγος, 1 καρδιολόγος, 1γυναικολόγος , 1 αναισθησιολόγος, 1 ακτινολόγος επικουρικός που λήγει η θητεία του. Ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό, αναγκαία η κάλυψη του, στα πλαίσια που θα λειτουργήσει και μονάδα τεχνητού νεφρού και αξονικός. Ελλείψεις και στις βοηθητικές υποστηρικτικές υπηρεσίες και σε υλικά- φάρμακα. Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου δεν καλύπτει την υλικοτεχνική συντήρηση π.χ χαλασμένα κλιματιστικά κλπ

Κ.ΥΓΕΙΑΣ ΕΥΔΗΛΟΥ- ΙΚΑΡΙΑΣ

Από τις 9 θέσεις ιατρών που προβλέπονται, είναι καλυμμένες μόνο 3. 1 παθολόγος, 1 ακτινολόγος,1 ορθοπεδικός. Η κάλυψη του γίνεται από γιατρούς των περιφερικών ιατρείων, αποδυναμώνοντας τα, λαμβάνοντας υπόψη τις μακρινές αποστάσεις των περιοχών

ΕΚΑΒ Νομός Σάμου
ΙΚΑΡΙΑ 10 διασώστες και 3 οδηγοί στο Κ.Υ. Ευδήλου. Χρειάζονται άλλοι 9 διασώστες για να υπάρχει 24ωρη κάλυψη και της Βόρειας Ικαρίας.
ΣΑΜΟΣ ΕΚΑΒ 12 διασώστες. Το νησί γνωρίζει μεγάλη τουριστική κίνηση την θερινή περίοδο. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες με πολύ άσχημο οδικό δίκτυο. Η ύπαρξη κέντρου φιλοξενίας με 3.000 περίπου πρόσφυγες επιβαρύνουν το έργο του ΕΚΑΒ. Χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι 6 διασώστες, οι οποίο μαζί με τους τέσσερις οδηγούς του Κ.Υ. Καρλοβασίου να καλύπτουν το νησί με δύο ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση. 2 διασώστες από το ΚΕΕΛΠΝΟ λήγει η σύμβαση τους στις 19/8.

Related posts

Σεισμός στην Τουρκία – Αισθητός και στη Σάμο

admin

Γιώργος Αυτιάς: “Η Σάμος πρέπει να είναι στο προσκήνιο της Ευρώπης”

admin

Εθελοντική Δράση του ΣΕΟ Τ.Τ. Βαθέος Σάμου στο προσωρινό καταφύγιο αδέσποτων ζώων

admin

Σάμος : Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι νεαροί που κατασκεύαζαν όπλα με τρισδιάστατο εκτυπωτή

admin

Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι αγρότες στη Σάμο στις 28.2

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου απο την Ικαρία: Η οικογένεια είναι το κύτταρο της οικοδομής της κοινωνίας μας

admin

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Ελλείψεις προσωπικού και δυσλειτουργία στο Γ.Ν. Σάμου

admin

Επιμελητήριο Σάμου – Σεμινάρια για την έκδοση άδειας ναυαγοσώστη

admin

Υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ ΕΟΣ Σάμου και ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ

admin