29.4 C
Σάμος
22/06/2024
Σαμιακά

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική δράση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης πολιτών που διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε μια σειρά ομιλιών από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και επισκέπτες υγείας, οι οποίοι ανέπτυξαν τα θέματα με τρόπο απλό και κατανοητό, ώστε να περάσουν τα μηνύματα σε καίρια ζητήματα υγείας που απασχολούν την κοινωνία.

Η ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της επιστημονικής διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου κ. Ευτυχίας Δήμου, η οποία στάθηκε στην άψογη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και στην εξυπηρέτηση πολιτών, όχι μόνο από τη Δυτική πλευρά του νησιού, αλλά από ολόκληρη τη Σάμο.

Η κ. Δήμου στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα για χαιρετισμό τον Αντιπεριφερειάρχη νομού Σάμου κ. Ελισαίο Μαυρατζώτη και τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, οι οποίοι δεσμεύτηκαν για στήριξη του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου και εξήραν τις παρεχόμενες υπηρεσίες όλων των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στη συνέχεια, η Παιδίατρος κ. Δήμητρα Λάμπρου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα υγείας του δήμου Δυτικής Σάμου, αναφέρθηκε στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τη σημασία της.

Ο κ. Χαρίδημος Γαλανάκης, Τεχνολόγος Εφαρμογών Μαιευτικής, ανέπτυξε το θέμα του δημογραφικού προβλήματος και τις επιπτώσεις του, ενώ με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στάθηκε στη μείωση του πληθυσμού της χώρας μας τα επόμενα χρόνια και τις αιτίες του. Η κ. Ασημίνα Μαρίκα, Τεχνολόγος Εφαρμογών Μαιευτικής, ενημέρωσε το κοινό για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της αυτοεξέτασης.

Η κ. Χάνη Αδαμαντίνη, Τεχνολόγος Επισκεπτών Υγείας, ανέπτυξε τη σημασία του εμβολιασμού των ανηλίκων για την υγεία τους και την πρόληψη ασθενειών, ενώ η κ. Νικολέτα Τσέλιου, Τεχνολόγος Επισκεπτών Υγείας, παρουσίασε τις δράσεις του Κέντρου Υγείας στον μαθητικό πληθυσμό του νησιού. Η κ. Γεωργία Μακέδα, Τεχνολόγος Νοσηλευτικής, εκπαίδευσε το κοινό στις πρώτες βοήθειες και απαραίτητες δεξιότητες καθημερινής ζωής.

Ο κ. Χρήστος Μητσιόπουλος, Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου – Φυσίατρος, μίλησε για την κινητοποίηση ασθενών με Πάρκινσον πρώτου σταδίου χωρίς συνοδό. Η κ. Καλλιόπη Αμυγδάλου, Ιατρός ΕΣΥ Επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής, παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης. Τέλος, η Διευθύντρια Γενικής Ιατρικής, Ευτυχία Δήμου, ανέλυσε τις στρατηγικές πρόβλεψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης του σακχαρώδους διαβήτη, δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές στους ασθενείς για τον τρόπο ζωής που πρέπει να ακολουθούν.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν εντυπωσιακή, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η διοικήτρια του Νοσοκομείου Σάμου κ. Αφροδίτη Αγγέλη, ο γνωστός και αγαπητός ιατρός κ. Κώστας Τσιρίγος, τον οποίο ο κόσμος με την αναγγελία του ονόματός του από την κ. Δήμου καταχειροκρότησε, αντιδήμαρχοι της Δυτικής Σάμου, δημοτικοί σύμβουλοι, ιατροί του νησιού και φυσικά πλήθος κόσμου

Η επιτυχία της δράσης αποδεικνύει τη σημαντικότητα τέτοιων εκδηλώσεων για την προαγωγή της δημόσιας υγείας στην περιοχή. Το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίων δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειές του για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας, προσφέροντας ανάλογες δράσεις στο μέλλον.

Related posts

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου Ευσεβίου

admin

Εκπτωτικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους

admin

Διάσωση Σουηδών τουριστών στον Κέρκη

admin

Έντονη διαμαρτυρία του Μητροπολίτη Σάμου προς τον Υπουργό Υγείας

admin

Η Ε.Ν.Ι.Σ για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

admin

Δωρεά στο Μουσικό Σχολείο Σάμου

admin

Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου Σάμου – Προτεραιότητα το έμψυχο δυναμικό του Νοσοκομείου

admin

Η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για την Μ.Ε.Θ.

admin

“Η υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα”

admin